Comunicat de presă

Marius Bodea: „Guvernarea PSD-ALDE, cumplita boală a sănătății românești”

miercuri, 07 noiembrie 2018, 10:17
2 MIN
 Marius Bodea: „Guvernarea PSD-ALDE, cumplita boală a sănătății românești”

”Lucrurile sunt simple: proiectul celor trei spitale regionale a fost convenit în 2014 de Guvernul PSD şi Comisia Europeană, cu o finanţare parţială de 150 milioane de euro din fonduri europene, alți 150 milioane euro urmând să constituie finanțare de bugetul național.

Guvernele succesive PSD au ratat toate termenele asumate pentru depunerea documentațiilor, ajungându-se în situația ca suma alocată de UE, 150 de milioane de euro, să fie în pericol de dezangajare.

De fapt, iresponsabilii din fruntea României au rămas fără bani la capitolul investiții și caută tot felul de scheme pentru a putea amâna realizarea acestor obiective de interes strategic pentru țara noastră.

Faptul că ”eminența cenușie” Vâlcov ne spune că banii de la UE nu sunt suficienți și Guvernul vrea să le construiască prin intermediul Parteneriatului Public-Privat este recunoașterea explicită a incompetenților veseli din fruntea Guvernului că au negociat sume prea mici pentru realizarea acestor spitale. Dar adevărul este că au ajuns la fundul sacului și nu mai au nici măcar cei 150 milioane euro pe care Statul român s-a angajat că îi aduce pentru construcția celor trei spitale regionale.

Dacă domnul Liviu Dragnea mai are o fărâmă de umanitate, o brumă de conștiință și un strop de respect și empatie pentru țara asta, să nu trântească și proiectele pentru construcția spitalelor regionale! Să pună mâna pe telefon și să le spună incompetenților din Guvern să nu arunce la coș 150 milioane euro de la UE pentru aceste proiecte! Putem lua cei 150 milioane de la UE și renegocia diferența cu Comisia Europeană dacă a crescut suma necesară pentru finalizarea acestor proiecte. Sunt oameni raționali și vor înțelege dacă are cine să le explice.

Să le spună Dragnea celor din Guvernul României să ia din  banii aruncați pe ”Bunuri și Servicii”, adică ”pușculița” camarilei de partid sau să stopeze mituirea angajaților publici cu vouchere de vacanță și să ii aloce pentru aceste spitale.

Să oprească șarada pensiilor speciale, începând cu parlamentarii! Numai pensiile speciale costă statul român 200 milioane euro în fiecare an. Dacă ar stopa acest dezmăț, în 4 ani România ar putea finaliza aceste spitale atât de necesare sănătații românilor.
Soluția emanată zilele acestea de mințile înfierbântate ale liderilor PSD pentru realizarea spitalelor regionale prin Parteneriat – Public – Privat este, de fapt, anunțul sumbru că aceste obiective de investiții nu se vor mai realiza niciodată. Această soluție este forma de eschivare în alocarea de bani, gândită de incompetenții veseli din fruntea Guvernului!”

Marius Bodea,
Deputat PNL Iași

Comentarii