anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă (P)

Marius Bodea: "Iașul va avea un plămân verde"

GALERIE
gethumb.details.php
 • gethumb.details.php
- +

Acum 3 ani vorbeam pentru prima dată de un ”plămân verde” adică o zonă  verde de care Iașul are mare nevoie. În tot acest timp am explicat de nenumărate ori beneficiile acestei propuneri și importanța localizării sale în zona C.A. Rosetti.

Orașul nostru are o problemă, o reală problemă în privința mediului. Și mă refer aici la calitatea aerului, suprafața de spațiu verde și politicile locale de monitorizare și acțiune în domeniul mediului. În legatură cu calitatea aerului: Iașul este printre cele mai poluate orașe din România, alături de București și Brașov. Depașirile la stațiile de măsurare din oraș arată, din păcate, că respirăm un aer poluat, că această problemă este deja o problemă de siguranță a populației. Orașul nostru, alături de Brașov și București, face obiectul procedurii de infrigement declanșată de Uniunea Europeană din cauza nivelului de poluare ridicat.

Prin insitență, muncă și propuneri concrete, am reușit să impunem această viziune și Primăriei Iași, introducând pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local  amendamentul propus de consilierii PNL la propunerea de buget din acest an.

Prin acest proiect, zona C.A. Rosetti, folosită vara doar pentru grătar, în condiții precare, se va transforma într-un plamân folositor al Iașului, la dimensiuni care să permită oamenilor să respire în intimitate și să se bucure de astfel de zone amenajate.

Această investiție  nu trebuie să se rezume  doar la  amenajarea unui simplu parc, ci trebuie sa devină și o zonă de atracție pentru ieșeni, unde să îți poți petrece o zi întreagă. Să fie construită o pistă pentru  biciclete perimetral parcului, să existe zone de terase, spații pentru manifestări culturale ample în aer liber, să înglobeze și un parc de distracții acvatice, pentru perioada verii.

Un parc care să se întindă pe  60 de hectare și să răspundă concomitent nevoii de aer curat, promenadă, evenimente culturale și distracție, de ce nu.

Voi continua să lupt, chiar și din opoziție, pentru ca Iașul să devină un oraș așa cum ni-l dorim noi ieșenii, pentru ca Iașul merită mai mult.

Marius Bodea
Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.