Anunturi de Mica Publicitate
mineralia
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 22.09.2023

Comunicat de presă (P)

Marius Bodea: "Iașul va avea un plămân verde"

GALERIE
gethumb.details.php
  • gethumb.details.php
- +

Acum 3 ani vorbeam pentru prima dată de un ”plămân verde” adică o zonă  verde de care Iașul are mare nevoie. În tot acest timp am explicat de nenumărate ori beneficiile acestei propuneri și importanța localizării sale în zona C.A. Rosetti.

Orașul nostru are o problemă, o reală problemă în privința mediului. Și mă refer aici la calitatea aerului, suprafața de spațiu verde și politicile locale de monitorizare și acțiune în domeniul mediului. În legatură cu calitatea aerului: Iașul este printre cele mai poluate orașe din România, alături de București și Brașov. Depașirile la stațiile de măsurare din oraș arată, din păcate, că respirăm un aer poluat, că această problemă este deja o problemă de siguranță a populației. Orașul nostru, alături de Brașov și București, face obiectul procedurii de infrigement declanșată de Uniunea Europeană din cauza nivelului de poluare ridicat.

Prin insitență, muncă și propuneri concrete, am reușit să impunem această viziune și Primăriei Iași, introducând pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local  amendamentul propus de consilierii PNL la propunerea de buget din acest an.

Prin acest proiect, zona C.A. Rosetti, folosită vara doar pentru grătar, în condiții precare, se va transforma într-un plamân folositor al Iașului, la dimensiuni care să permită oamenilor să respire în intimitate și să se bucure de astfel de zone amenajate.

Această investiție  nu trebuie să se rezume  doar la  amenajarea unui simplu parc, ci trebuie sa devină și o zonă de atracție pentru ieșeni, unde să îți poți petrece o zi întreagă. Să fie construită o pistă pentru  biciclete perimetral parcului, să existe zone de terase, spații pentru manifestări culturale ample în aer liber, să înglobeze și un parc de distracții acvatice, pentru perioada verii.

Un parc care să se întindă pe  60 de hectare și să răspundă concomitent nevoii de aer curat, promenadă, evenimente culturale și distracție, de ce nu.

Voi continua să lupt, chiar și din opoziție, pentru ca Iașul să devină un oraș așa cum ni-l dorim noi ieșenii, pentru ca Iașul merită mai mult.

Marius Bodea
Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pavel LUCESCU

Taxa pe Lăcomia Adăugată

Pe termen lung, toată lumea ştie ce-i de făcut, cel puţin dacă te uiţi pe programele economice ale partidelor, cu toate diferenţele şi nuanţele de rigoare, dar pe termen scurt, nu prea ai loc de întors. Şi de unde să iei, când te arde buza, dacă nu de la cei care-şi permit mai mult, care, deşi afectaţi, poate unii chiar falimentaţi ca business, nu ajung să moară de foame, cum s-ar întâmpla cu cei cu venituri mici. E ceea ce ar face orice guvern cu spatele la zid, ar încerca să ia de la cei din straturile socio-economice superioare ale societăţii.

opinii

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Alexandru CĂLINESCU

Migraţia şi apropiatele alegeri europene

Nu e de mirare că migraţia a devenit în ţările occidentale o temă electorală. Specialiştii se aşteaptă, la alegerile pentru Parlamentul european, la o ofensivă a dreptei şi a extremei drepte. Bună parte din populaţie este excedată de criminalitatea în creştere, de sentimentul de nesiguranţă, fenomene a căror cauză e găsită şi în migraţia necontrolată.

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

Neculai SEGHEDIN

Cum a fost la Festivalul George Enescu 2023

În ziua de 14 septembrie, de Ziua Inginerului, am fost la Festivalul George Enescu, la Ateneul Român.

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

pr. Constantin STURZU

O întâlnire cu Părintele Simeon Zaharia

De vreo trei săptămâni suntem mai săraci aici, pe pământ, şi mai bogaţi în Cer. Am pierdut un duhovnic, un rugător, un stâlp al Bisericii. Am câştigat, înaintea Tronului Preasfintei Treimi, un veghetor, un mijlocitor, un ajutor de nădejde. Părintele Ieroschimonah Simeon Zaharia a mers la Domnul, pe Care atât de mult L-a iubit şi slujit, în ziua de 2 septembrie 2023, după aproape 96 de ani de vieţuire în această lume.

pulspulspuls

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Hopaa: Lapte - gros aurist pe Pietonal. Ori la bal, ori la spital

Pentru că premăria nu i-a dat lui Simion de la AUR autorizaţie de miting politic la Iaşi pentru duminica asta, pe Pietonal, probabil de teamă să nu se oprească alaiul în faţa premăriei ca să scandeze anti-Chirica, cum se aude, ei bine, cică fostul amic politic al premarelui a anunţat că va chema membrii de partid la o “plimbare” pe Pietonalul ieşean. 

Caricatura zilei

1000 de km de autostradă în România

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca fortele de ordine, care au asigurat masurile de siguranta pe plaja din Costinesti, au procedat corect in momentul in care s-au folosit de forta pentru ai linisti pe participantii la conflic

vezi raspunsuri