Marius Bodea: "Iașul va avea un plămân verde"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Comunicat de presă (P)

Marius Bodea: "Iașul va avea un plămân verde"

GALERIE
gethumb.details.php
  • gethumb.details.php
- +

Acum 3 ani vorbeam pentru prima dată de un ”plămân verde” adică o zonă  verde de care Iașul are mare nevoie. În tot acest timp am explicat de nenumărate ori beneficiile acestei propuneri și importanța localizării sale în zona C.A. Rosetti.

Orașul nostru are o problemă, o reală problemă în privința mediului. Și mă refer aici la calitatea aerului, suprafața de spațiu verde și politicile locale de monitorizare și acțiune în domeniul mediului. În legatură cu calitatea aerului: Iașul este printre cele mai poluate orașe din România, alături de București și Brașov. Depașirile la stațiile de măsurare din oraș arată, din păcate, că respirăm un aer poluat, că această problemă este deja o problemă de siguranță a populației. Orașul nostru, alături de Brașov și București, face obiectul procedurii de infrigement declanșată de Uniunea Europeană din cauza nivelului de poluare ridicat.

Prin insitență, muncă și propuneri concrete, am reușit să impunem această viziune și Primăriei Iași, introducând pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local  amendamentul propus de consilierii PNL la propunerea de buget din acest an.

Prin acest proiect, zona C.A. Rosetti, folosită vara doar pentru grătar, în condiții precare, se va transforma într-un plamân folositor al Iașului, la dimensiuni care să permită oamenilor să respire în intimitate și să se bucure de astfel de zone amenajate.

Această investiție  nu trebuie să se rezume  doar la  amenajarea unui simplu parc, ci trebuie sa devină și o zonă de atracție pentru ieșeni, unde să îți poți petrece o zi întreagă. Să fie construită o pistă pentru  biciclete perimetral parcului, să existe zone de terase, spații pentru manifestări culturale ample în aer liber, să înglobeze și un parc de distracții acvatice, pentru perioada verii.

Un parc care să se întindă pe  60 de hectare și să răspundă concomitent nevoii de aer curat, promenadă, evenimente culturale și distracție, de ce nu.

Voi continua să lupt, chiar și din opoziție, pentru ca Iașul să devină un oraș așa cum ni-l dorim noi ieșenii, pentru ca Iașul merită mai mult.

Marius Bodea
Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.