Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa (P)

Marius Bodea: Incompetența lui Maricel Popa nu justifică cinismul lui Alexe! Spitalul mobil de la Lețcani trebuie să salveze vieți, nu cariere politice (P)

GALERIE
Bodea
  • Bodea
- +

Marius Bodea, candidatul Alianței USR-PLUS la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași, consideră că spectacolul pus în scenă de Costel Alexe și ministrul Sănătății la Lețcani, în locul unde ar trebui să funcționeze un spital dedicat COVID-19, este hilar, în condițiile în care guvernanții ar trebui să fie cei care fac ceva concret, fiind la putere și având pârghii instituționale pentru a mișca lucrurile în sprijinul cetățenilor.
Deputatul atrage atenția că agitația lui Costel Alexe nu scuză în nici un fel incompetența crasă de care a dat dovadă actuala conducere a Județului Iași în implementarea proiectului care trebuie să sprijine sistemul medical din Moldova în lupta împotriva covid-19.
„Investiția în Spitalul mobil de la Lețcani constituie o adevărată efigie a unui mandat eșuat în fruntea județului de către administrația pesedistă condusă de Maricel Popa. Pentru Spitalul mobil de la Lețcani, Popa s-a încuscrit cu Ionel Arsene de la Neamț și s-a aruncat într-o aventură cu mult peste capacitățile sale administrative și profesionale, o aventură al cărei eșec îl vedem astăzi în toată splendoarea sa.
Popa a dat în boala megalomaniei și s-a văzut ctitor de spital din containere, sperând că-și va salva cu acest obiectiv in extremis mandatul, dar a reușit să eșueze total. Astăzi, în vreme ce numărul cazurilor de covid-19 crește alarmant, promisul spital al lui Popa nu există, e o ficțiune“, a declarat Marius Bodea.
Candidatul USR-PLUS la funcția de Președinte al Consiliului Județean Iași condamnă „descălecarea“ ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, și a colegului său de partid, Costel Alexe, pe amplasamentul de la Lețcani, pentru a-și face campanie electorală „pe nenorocirea unui întreg județ în vremea celei mai puternice pandemii din timpul vieții noastre“.
„Ministrul Defișării Pădurilor, Costel Alexe, duce o luptă cu Maricel Popa tema inexistentului spital de la Letcani din calcule politice. Ieșenii simpli văd această luptă pe fondul unei situații medicale care se va înrăutăți în perioada următoare, în care resursa umană și materială în sănătate va deveni insuficientă și trebuie să se întrebe dacă vor să aleagă între incompetența crasă a echipei Maricel Popa-PSD și rapacitatea și cinismul echipei Chirica-Alexe-PSD.
Stăm și ne întrebăm tot timpul de ce Iașul a pierdut din 1990 încoace mai toate bătăliile importante, ba cu Bacăul, ba cu Suceava ori Piatra Neamț, iar de București și Cluj nu cred că mai are rost să vorbesc. Răspunsul meu unul singur, iar ieșenii trebuie să știe acest lucru: pentru că în toate celelalte orașe (județe), atunci când interesul local ori județean a cerut-o, autoritățile locale au avut înțelepciunea să știe să colaboreze în proiecte comune, de interes, indiferent de faptul că primarul, președintele consiliului județean și cea mai numeroasă fracțiune parlamentară erau de culori politice diferite. Numai la noi, la Iași, se pare că din 1990 încoace provincialismul orgoliilor politicianiste mărunte nu se lasă dus, dar asta mai este valabil, vă promit!, doar până în ziua de 27 septembrie 2020, atunci când ieșenii au pentru prima dată ocazia după 30 de ani să își aleagă prin vot o echipă de oameni competenți, obișnuiți cu provocările proiectelor contracronometru!“, încheie Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri