Marius Bodea: O victorie de etapă pentru locuitorii din Tătărași. Oprim distrugerea Esplanadei Oancea!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea: O victorie de etapă pentru locuitorii din Tătărași. Oprim distrugerea Esplanadei Oancea!

GALERIE
DSC_1586
  • DSC_1586
- +

În urma sesizării trimise de deputatul Marius Bodea, Prefectul Iașului va ataca în instanța de  contencios administrativ autorizația de construire nr. 1602/19.10.2018 pentru ”împrejmuire teren proprietate – conform PUZ aprobat prin HCL nr. 96/28.02.200018”, emisă de primarul Iașului, Mihai Chirica, autorizație care echivalează cu distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea.

”Practic, prin semnarea acestei autorizații, primarul Mihai Chirica și-a pus pecetea pe distrugerea ireversibilă a Esplanadei Oancea și a întregii zone de promenadă. Ieșenii trebuie să știe că Esplanada Oancea este singurul spațiu public pe care mii de cetățeni îl folosesc pentru a se relaxa, pentru a ieși cu copiii la plimbare sau pentru a interacționa. Construcția a încă trei blocuri-turn în acea zonă va însemna distrugerea acestei oaze de verdeață și de liniște.

Dar dincolo de toate acestea, emiterea acestor acte de către domnul Chirica s-a făcut cu încălcarea grosolană a legii, demonstrând, iarăși, că legea devine facultativă dacă în cauză se află persoanaje aflate în cercul său relațional.

De aceea, în numele locuitorilor din zona Oancea cu care m-am întâlnit în numeroase rânduri, am sesizat Instituția Prefectului Județului Iași și Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a analiza legalitatea acestor documente, solicitând ca în cazul în care a fost încălcată legea  să fie oprită această grozăvie urbanistică. Atacarea de către Prefect a acestei autorizații de construcție este o victorie de etapă.

Victoria finală va fi când vom anula HCL-ul pentru construcția a trei blocuri pe Esplanada Oancea, construcții care vor distruge ireversibil zona așa  cum o știm toți de zeci de ani. Îl invit pe primar să meargă în zonă să vorbească cu oamenii din Tătărași, la fel cum a făcut când era în campania electorală și le-a cerut votul și să nu se mai ascundă de aceștia după comunicate și minciuni ”, a spus deputatul Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.