anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Comunicat de presă

Marius Bodea (PNL): „Îi cer lui Chirica să se abțină de la mutilarea orașului! Amenajare provizorie înseamnă amenajare ilegală!“

GALERIE
9WOnoDoLbnwitNq1
 • 9WOnoDoLbnwitNq1
- +

Deputatul PNL Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași, cere Primăriei Municipiului Iași să oprească de îndată orice acțiune care implică tăierea de arbori pe domeniul public al orașului fără consultarea opiniei publice și fără să prezinte toate avizele legale și câștigătorii licitațiilor pentru proiectele de reamenajare a spațiilor verzi.

Marius Bodea atrage atenția asupra faptului că o amenajare „provizorie“ înseamnă amenajare ilegală, de vreme ce executivul Primăriei Iași nu a depus spre avizul Consiliului Local nici un proiect, fie el și temporar, de reorganizare peisagistică a Pieței Palatului Culturii. În aceste condiții, primarul Mihai Chirica, alături de cei care au pus în acțiunea tăierea copacilor din fața Palatului Culturii, vor trebui să suporte toate consecințele care decurg din intervenția ilegală pe domeniul public.

„Într-o eră în care proiectele de genul amenajării spațiului din fața Palatului Culturii se alocă prin concurs mediatizat la nivel internațional, primarul Chirica face «amenajări provizorii» care implică în mod obligatoriu tăieri de copaci. Aruncarea unor idei de tipul «poate facem și o parcare subterană în fața Palatului“ în contextul polemicilor iscate de tăierea copacilor, sunt de natură să ne alarmeze, pentru că acest primar ar putea demara lucrări care să mutileze orașul pe termen lung, fără nici o dezbatere. Asemenea proiecte se prezintă în campania electorală și pot fi validate de cetățeni prin vot sau prin dezbateri extinse, la care să ia parte și specialiștii.

Chirica nu are un cec în alb din partea cetățenilor să facă lucrări de importanță vitală pentru oraș izvorâte doar din propria sa inspirație de moment. Ne dăm seama acum foarte limpede cât de fățarnic a fost atunci a declarat că a înțeles mesajul ieșenilor după ce a tăiat teii de pe Ștefan cel Mare. În acest an care a mai rămas din mandatul foarte sărac al primarului, îi cer să se abțină de la orice mutilare a Iașului!“, a declarat deputatul PNL Marius Bodea.
 

Marius Bodea
Deputat PNL
Președinte PNL Municipiul Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.