Marius Bodea (PNL): „Îi cer lui Chirica să se abțină de la mutilarea orașului! Amenajare provizorie înseamnă amenajare ilegală!“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea (PNL): „Îi cer lui Chirica să se abțină de la mutilarea orașului! Amenajare provizorie înseamnă amenajare ilegală!“

GALERIE
9WOnoDoLbnwitNq1
  • 9WOnoDoLbnwitNq1
- +

Deputatul PNL Marius Bodea, președintele organizației municipale PNL Iași, cere Primăriei Municipiului Iași să oprească de îndată orice acțiune care implică tăierea de arbori pe domeniul public al orașului fără consultarea opiniei publice și fără să prezinte toate avizele legale și câștigătorii licitațiilor pentru proiectele de reamenajare a spațiilor verzi.

Marius Bodea atrage atenția asupra faptului că o amenajare „provizorie“ înseamnă amenajare ilegală, de vreme ce executivul Primăriei Iași nu a depus spre avizul Consiliului Local nici un proiect, fie el și temporar, de reorganizare peisagistică a Pieței Palatului Culturii. În aceste condiții, primarul Mihai Chirica, alături de cei care au pus în acțiunea tăierea copacilor din fața Palatului Culturii, vor trebui să suporte toate consecințele care decurg din intervenția ilegală pe domeniul public.

„Într-o eră în care proiectele de genul amenajării spațiului din fața Palatului Culturii se alocă prin concurs mediatizat la nivel internațional, primarul Chirica face «amenajări provizorii» care implică în mod obligatoriu tăieri de copaci. Aruncarea unor idei de tipul «poate facem și o parcare subterană în fața Palatului“ în contextul polemicilor iscate de tăierea copacilor, sunt de natură să ne alarmeze, pentru că acest primar ar putea demara lucrări care să mutileze orașul pe termen lung, fără nici o dezbatere. Asemenea proiecte se prezintă în campania electorală și pot fi validate de cetățeni prin vot sau prin dezbateri extinse, la care să ia parte și specialiștii.

Chirica nu are un cec în alb din partea cetățenilor să facă lucrări de importanță vitală pentru oraș izvorâte doar din propria sa inspirație de moment. Ne dăm seama acum foarte limpede cât de fățarnic a fost atunci a declarat că a înțeles mesajul ieșenilor după ce a tăiat teii de pe Ștefan cel Mare. În acest an care a mai rămas din mandatul foarte sărac al primarului, îi cer să se abțină de la orice mutilare a Iașului!“, a declarat deputatul PNL Marius Bodea.
 

Marius Bodea
Deputat PNL
Președinte PNL Municipiul Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.