anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Declaraţie de presă

Marius Bodea (PNL): "Ieșenii trebuie consultați prin referendum cu privire la măsurile anunțate de Primărie pentru combaterea poluării!"

GALERIE
vee1cM0SbJisbsYv
 • vee1cM0SbJisbsYv
- +


Primăria Iași încearcă, la două zile după ce „a aruncat bomba“ privind interzicerea imediată a circulației mașinilor cu normă de poluare Euro 3 și sub Euro 3 (iar peste doar patru ani chiar și Euro 5), să amețească opinia publică și să nege evidența. Fără să fie întrebați de nimeni, reprezentanții Primăriei (prin Biroul de Presă, atașând inclusiv Proiectul deja scris de Hotărâre de Consiliu Local), au anunțat în mod clar ceea ce au de gând să pună în operă, fără nici un fel de consultare a opiniei publice. Reacțiile firești și vehemente împotrivă ale cetățenilor Iașului l-au speriat pe primarul Chirica, care acum încearcă în mod penibil să transmită că s-a răzgândit. Întâi lovești în moalele capului o comunitate întreagă, iar apoi îi spui că a fost doar o glumă!

Îi invit pe toți ieșeanii să înțeleagă că ultimii patru ani ai actualei administrații au însemnat, de fapt, trecerea orașului Iași de la un nivel de poluare mediu la statutul de cel mai poluat oraș din România. Așa cum am mai declarat, măsuri hei-rup-iste de tipul „interzicem de mâine“, fără o alternativă oferită de municipalitate celor care au nevoie să se deplaseze – adică piste pentru biciclete, pasarele pietonale, transport public predictibil – nu înseamnă decât să fii total decuplat de realitate!

Trebuie să vedem limpede punctul în care se află administrația ieșeană: nici o măsură pe care o ia nu vine împreună cu o dezbatere publică! Pentru combaterea poluării nu este suficient să interzici ieșenilor care au mașini cu norme de poluare redusă să circule pe drumurile din Iași. Iașul este cel mai poluat oraș din România și pentru că s-a construit haotic în ultimii ani, fără respectarea obligației constructorilor de a avea minimum doi metri pătrați de spațiu verde pentru fiecare apartament construit.

Continui să spun că trebuie consultați specialiștii în mediu, trebuie ajuns la un consens privind măsurile de combatere a poluării pe termen scurt, mediu și lung! Nu poți începe direct cu interdicții care nu au mai fost implementate de nici un oraș din România sau din Europa... Asemenea măsuri drastice sunt pur propagandistice și înseamnă pasarea problemei dinspre administrație spre populație!

PNL nu va cădea în capcana Primăriei Iași, deoarece noi, liberalii, am prezentat de fiecare dată cu măsuri concrete și realizabile de combatere a poluării și le tot prezentăm de patru ani de zile neîncetat! Credem că demersul firesc în acest moment, odată lansată această temă în spațiul public, este chiar convocarea unui referendum de consultare ieșenilor în privința măsurilor anunțate de către primar.
 
Marius Bodea
Deputat PNL
Președinte PNL Municipiul Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.