anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Comunicat de presă (P)

Marius Bodea: Președinta CE solicită măsuri imediate pentru stoparea tăierilor ilegale din România (P)

GALERIE
Marius Bodea pozatRa9fl3l4klmmkH1bOEmd5PCosrEjMcN
 • Marius Bodea poza
 • tRa9fl3l4klmmkH1
 • bOEmd5PCosrEjMcN
- +

Comisia Europeană a răspuns la sesizarea făcută de deputatul Marius Bodea, care a atras atenția asupra tăierilor ilegale din pădurile din România, fenomen ce a căpătat amploare mai ales în contextul pandemiei. Președinta CE, Ursula von der Leyen, se declară îngrijorată de situația din țara noastră și îi solicită în mod expres Ministrului Pădurilor să ia măsuri imediate, în conformitate cu legislația UE:

 •     „să repună în funcțiune sistemul de urmărire a masei lemnoase (SUMAL), să aplice sancțiunile și măsurile preventive corespunzătoare în cazurile de tăieri ilegale ale pădurilor;
 •     să modifice legile și reglementările naționale privind planurile de management forestier pentru a se conforma obligaţiilor prevăzute de legislaţia UE, potrivit căreia impactul de mediu al acestor planuri trebuie evaluat înainte de aprobarea si punerea lor în aplicare. Până la efectuarea acestor modificări, aplicarea planurilor de management forestier în vigoare trebuie suspendată;
 •     să facă accesibile publicului planurile de management forestier;
 •     să restaureze siturile Natura 2000 care au fost deteriorate”.

În aceeași scrisoare, Comisia Europeană ne asigură că va monitoriza îndeaproape modul în care autoritățile române vor pune în aplicare și vor respecta legislația UE în ceea ce privește activitățile forestiere, fiind dispusă să ia măsuri suplimentare acolo unde se impune.


„În mod normal, nu ar fi trebuit sa ajungem în situația jenantă de a fi efectiv trași de urechi de către Comisia Europeană, pentru că Ministrul Mediului nu e în stare să gestioneze această problemă gravă, fiind mai degrabă preocupat să acuze populația că răspândește informații false, când dovezile sunt evidente, iar ONG-urile semnalează constant ilegalitățile peste care autoritățile noastre trec pur și simplu cu vederea. Sper ca măsurile urgente trasate de CE să îi responsabilizeze mai mult pe cei care au datoria să apere, nicidecum să încurajeze distrugerea plămânilor verzi ai României”, a concluzionat deputatul Marius Bodea.
 
Marius Bodea
Deputat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X