Marius Bodea: Președinta CE solicită măsuri imediate pentru stoparea tăierilor ilegale din România (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 22.09.2021

Comunicat de presă (P)

Marius Bodea: Președinta CE solicită măsuri imediate pentru stoparea tăierilor ilegale din România (P)

GALERIE
Marius Bodea pozatRa9fl3l4klmmkH1bOEmd5PCosrEjMcN
 • Marius Bodea poza
 • tRa9fl3l4klmmkH1
 • bOEmd5PCosrEjMcN
- +

Comisia Europeană a răspuns la sesizarea făcută de deputatul Marius Bodea, care a atras atenția asupra tăierilor ilegale din pădurile din România, fenomen ce a căpătat amploare mai ales în contextul pandemiei. Președinta CE, Ursula von der Leyen, se declară îngrijorată de situația din țara noastră și îi solicită în mod expres Ministrului Pădurilor să ia măsuri imediate, în conformitate cu legislația UE:

 •     „să repună în funcțiune sistemul de urmărire a masei lemnoase (SUMAL), să aplice sancțiunile și măsurile preventive corespunzătoare în cazurile de tăieri ilegale ale pădurilor;
 •     să modifice legile și reglementările naționale privind planurile de management forestier pentru a se conforma obligaţiilor prevăzute de legislaţia UE, potrivit căreia impactul de mediu al acestor planuri trebuie evaluat înainte de aprobarea si punerea lor în aplicare. Până la efectuarea acestor modificări, aplicarea planurilor de management forestier în vigoare trebuie suspendată;
 •     să facă accesibile publicului planurile de management forestier;
 •     să restaureze siturile Natura 2000 care au fost deteriorate”.

În aceeași scrisoare, Comisia Europeană ne asigură că va monitoriza îndeaproape modul în care autoritățile române vor pune în aplicare și vor respecta legislația UE în ceea ce privește activitățile forestiere, fiind dispusă să ia măsuri suplimentare acolo unde se impune.


„În mod normal, nu ar fi trebuit sa ajungem în situația jenantă de a fi efectiv trași de urechi de către Comisia Europeană, pentru că Ministrul Mediului nu e în stare să gestioneze această problemă gravă, fiind mai degrabă preocupat să acuze populația că răspândește informații false, când dovezile sunt evidente, iar ONG-urile semnalează constant ilegalitățile peste care autoritățile noastre trec pur și simplu cu vederea. Sper ca măsurile urgente trasate de CE să îi responsabilizeze mai mult pe cei care au datoria să apere, nicidecum să încurajeze distrugerea plămânilor verzi ai României”, a concluzionat deputatul Marius Bodea.
 
Marius Bodea
Deputat

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Lecţia 9/11

Florin CÎNTIC

Lecţia 9/11

Deşi, pentru români, 11 septembrie ar fi trebuit să rămână în istorie drept data cuceririi Plevnei (în 1877), noi nu vom putea uita, totuşi, ziua de 11/09 a anului 2001. Poate nu ar fi rău să medităm la sângeroasa lecţie care a fost servită atunci lumii civilizate.

După liceul militar

Radu PĂRPĂUȚĂ

După liceul militar

... Am venit cu coada între picioare de la liceul militar. Am pierdut un an. De ce? S-a întâmplat aşa (dar eu nu cred că s-a întâmplat, am aproape convingerea că a fost premeditat, să mă înveţe minte să nu mă mai retrag de la măreţul liceu) pentru că s-a întârziat cu trimiterea situaţiei mele la învăţătură de la liceul milităros. În aceste condiţii, directorii de la liceele din Iaşi nu au acceptat să mă înscriu. Tata a încercat la mai multe licee - nimic.

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.