anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea: Primăria a realizat 13% din măsurile propuse în Planul de calitate a aerului în Municipiul Iași

GALERIE
foto protest poluare
  • foto protest poluare
- +

În ultimii patru ani, în Iași s-au înregistrat valori negative la stațiile de măsurare a calității aerului de pe raza Iașului în ceea ce privește poluarea, conform rapoartelor publicate de Agenția pentru Protecția Mediului din Iași: 70 de depășiri în 2016, 183 de depășiri în 2017, 279 de depășiri în 2018, fiind cel mai mare record negativ la nivelul întregii țări, și 150 de depășiri până în luna noiembrie 2019. Limita maximă admisă pentru 12 luni este de 35 depășiri!

În iulie 2018, a fost aprobat, în Consiliul Local, Planul de calitate a aerului în Municipiul Iași. Acest document conține o serie de măsuri concrete care au fost propuse și asumate de către Municipalitate pentru îmbunătătirea calității aerului în Municipiul Iași.

„Dl. Chirica este mai preocupat să găsească vinovați decât să se apuce de treabă pentru a combate poluarea din Iași. Ba Guvernul e de vină, ba Uniunea Europeană, ba ieșenii care aleg să își cumpere o mașină. Nicio vorbă despre propria vină și neputință de a întreprinde măsuri pentru ca cetățenii din Iași să respire un aer mai curat. Planul de calitate a aerului conține 23 măsuri concrete pentru reducerea nivelului de poluare. Din aceste măsuri, a implementat PARȚIAL doar trei. Adică sub 13%”, a spus Marius Bodea.

Dintre acțiunile concrete care ar fi trebuit demarate de către dl. Chirica, amintim:
-    Restricționarea traficului greu în situația riscului de depășire a pragurilor de alertă.
-    Realizarea depozitului logistic de mărfuri lângă drumul de centură, pentru a limita accesul autovehiculelor de mare tonaj în oraș,
-    Modernizarea parcului auto Citadin, prin achiziția de 19 autovehicule noi având norma de poluare Euro 6.
-    Varianta de ocolire Sud pentru traficul ușor (Varianta de ocolire Sud pentru traficul ușor între actuala Centură Sud și str. Prof. Al. Barbat. Se vor realiza 5,33 km de drum.)
-    Modernizarea a 279 stații de transport public de-a lungul liniilor de transport ale rețelei de bază.
-    Colaborarea cu asociațiile de proprietari pentru întreținerea spațiului verde (înierbări, plantări de copaci, întreținere spații verzi existente). Se vor amenaja 10 ha spații verzi.
-    Stimularea introducerii vehiculelor electrice și hibride în activitatea de taximetrie.
-    Dezvoltarea zonelor de acces pentru pietoni, prin amenajarea de trotuare și alei pietonale, inclusiv piste pentru bicicliști.
-    Dezvoltarea de clădiri verzi. Dezvoltarea de 15 clădiri verzi pe an.
-    Continuarea  programului  de  reabilitare  termică  a clădirilor rezidențiale.

„Sunt câteva dintre măsurile propuse care aveau termen de finalizare 2019. Mai mult, conform unui raport emis de Observatorul Român de Sănătate în noiembrie 2018, Iașul se află pe locul cinci în clasamentul eficienței împotriva poluării, din rândul orașelor mari din România, cu același punctaj obținut de București!”, a mai spus Marius Bodea, Preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ciuma lui Pandele

Cătălin ONOFREI

Ciuma lui Pandele

Dar chiar sunt useriştii altfel decât ceilalţi? Au patru ani să ne convingă!

Filmuletul zilei

opinii

Ce facem acuma?...

Briscan ZARA

Ce facem acuma?...

Înţeleg atitudinea de învingător în alegeri a unui lider care se adresează doar echipei sale de campanie, în sensul că „munca voastră a dat roade şi am învins echipele celelalte”, dar nicidecum cu referire la câştigul unei funcţii în administraţie care e pur şi simplu un alt job, unul mai dificil chiar decât unul din privat.

Repede ochire asupra alegerilor locale

Mihai DORIN

Repede ochire asupra alegerilor locale

Hipnoza

Nichita DANILOV

Hipnoza

Brusc se auzi un râs în stânga noastră, care ne trezi la realitate. Râdea bătându-şi, în semn de triumf pumnii, Alleluieva, alături de compatriotul ei. „A fost o iluzie”, spuse ea. „Tot ce aţi văzut v-a fost indus în subconştient prin intermediul autosugestiei...”

pulspulspuls

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Primele concluziuni ale alegerilor de duminică de la Iaşi

Eheheei, stimaţi telespectatori, iacătă-ne trecuţi şi de alegerile astea locale greoaie, alegeri pe care noi, ca ieşeni, parcă le-am traversat olecuţă şi ruşinaţi tot văzând ce rivoluţii şi reforme au loc prin ţară. 

Caricatura zilei

Surpriza

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.