anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presă

Marius Bodea: Primarul Chirica refuză să convoace şedinţa extraordinară solicitată de consilierii PNL pentru a discuta soluţii pentru salvarea sportului ieşean

GALERIE
gethumb.details.phpe503798044904ba99627bb5ee6b2a221-0e503798044904ba99627bb5ee6b2a221-1
 • gethumb.details.php
 • e503798044904ba99627bb5ee6b2a221-0
 • e503798044904ba99627bb5ee6b2a221-1
- +

Consilierii locali ai PNL Iaşi au solicitat şi convocat o şedinţă extraordinară de Consiliu local pentru a dezbate şi indentifica soluţii pentru salvarea sportului ieşean. Consilierii PMP din CL s-au solidarizat cu acest demers.

În acest sens, în cursul zilei de marţi, a fost transmisă la secretariatul CL convocarea şedinţei extraordinare de CL pentru discutarea proiectului de hotărâre privind deblocarea finanţării sportului ieşean şi salvarea cluburilor sportive de la faliment.

Primarul Chirica refuză să semneze dispoziţia de convocare a şedinţei, aşa cum prevede legea.

„Partidul Naţional Liberal a întreprins toate acţiunile politice şi civice posibile pentru a resuscita sportul ieşean, aflat în comă în urma loviturilor aplicate de primarul Chirica. Echipele de baschet feminin, handbal masculin şi rugby au fost retrase din campionat, iar echipele de baschet masculin şi fotbal sunt pe buza prăpastiei. Aceste lucruri s-au întâmplat pentru că primarul Chirica nu şi-a respectat angajamentul asumat pe parcursul anului trecut de a sprijini activitatea sportivă în prima ligă a acestor cluburi. Cluburile sportive au înscris echipele în prima ligă, şi-au asumat cheltuieli şi contracte cu jucători, dar au fost lăsate de izbelişte, la mijlocul sezonului competiţional, de către primarul Chirica. Acest comportament instabil şi inconsecvent al primarului Chirica a distrus sportul ieşean de performanţă şi riscă să distrugă şi sporturile individuale, care nu sunt finanţate de la bugetul local, pentru că spirala datoriilor în care au intrat cluburile din cauza neonorării angajamentelor asumate de Chirica a dus la proprirea conturilor şi blocaj total”, a spus Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

Marius Bodea a adăugat că ”reprezentanții PSD sunt surzi la strigătele de disperare ale oamenilor din sport. Se vede clar că, în continuare, PSD Iași validează politica falimentară a primarului Chirica”.

Totodată, deputatul Marius Bodea a precizat că există cadru legal de finanţare a sportului. „Mihai Chirica minte când spune că există vid legislativ. Există un vid de voinţă din partea Domniei Sale de a se ţine de cuvânt. OUG 38/2017 este în vigoare şi oraşe precum Buzăul, Bistriţa, Fărăraş, Cluj sau Timişoara finanţează sportul. Numai la Iaşi nu se poate”, a spus deputatul PNL.

Răzvan Timofciuc, consilier local PNL, l-a criticat pe primarul Chirica pentru că nu a convocat şedinţa extraordinară de CL.

„Din păcate, vedem acelaşi comportament nedemocratic al primarului Chirica. Refuză să discute cu aleşii locali şi oamenii din sport situaţia dezastruoasă în care a ajuns sportul, refuză să semneze dispoziţia de convocare a unei şedinţe extraordinare de CL, deşi este obligat prin lege s-o facă. În ultimii ani, s-au cheltuit milioane de euro de la bugetul local pentru ca echipele de baschet, rugby, fotbal, hanbal feminim si handbal masculin promoveze în prima ligă. Această decizie bruscă de a sista finanţarea la mijlocul sezonului competiţional şi de a falimenta cluburile sportive înseamnă risipirea acestor milioanelor de euro. Normal ar fi fost, dacă tot s-au cheltuit milioane de euro din banii comunităţii pentru sprijinirea acestor echipe să ajungă în primele ligi, să existe un plan spre o tranziţie către finanţarea privată, astfel încât să fie valorizate sumele din bani publici cheltuite în ultimii ani ani”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (II)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Cântăreţul cântăreţilor

Briscan ZARA

Cântăreţul cântăreţilor

Era o situaţie aproape incredibilă. E ca şi cum ai accepta la un concert de operă pe cineva care nu are voce decât de cântat sub duş, doar că să primească şi acela un salariu, din milă, din compasiune sau vreun interes. De fapt nu cred că exagerez dacă zic că în asta constau de fapt eşecurile pe bandă rulantă din toate domeniile de activitate din această ţară: lipsa de profesionalism a oamenilor.

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Cristina DANILOV

Te văd abătut, nu ai vrea să vorbim despre asta?

Avem o provocare imensă, tocmai conștientizăm că sinuciderea există, că este o situație care necesită intervenție urgentă, că depășește situația în care cineva vrea doar să atragă atenția. Am auzit pe cineva spunând „Hai să vorbim despre sinucidere ca să nu mai vorbim despre sinucideri”, așa că va trebui, că ne place sau nu, să vorbim despre asta.

Preşedintele îngrijorării noastre

Mihai DORIN

Preşedintele îngrijorării noastre

Trăim vremuri grele, războiul e la fruntarii, starea de sărăcie şi depresie a populaţiei se adânceşte, iar ca un blestem cu repetiţie, clasa politică a coborât la cel mai de jos nivel de competenţă din toată istoria noastră post-decembristă. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X