Marius Bodea: Primarul Chirica refuză să convoace şedinţa extraordinară solicitată de consilierii PNL pentru a discuta soluţii pentru salvarea sportului ieşean
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Comunicat de presă

Marius Bodea: Primarul Chirica refuză să convoace şedinţa extraordinară solicitată de consilierii PNL pentru a discuta soluţii pentru salvarea sportului ieşean

GALERIE
gethumb.details.phpe503798044904ba99627bb5ee6b2a221-0e503798044904ba99627bb5ee6b2a221-1
 • gethumb.details.php
 • e503798044904ba99627bb5ee6b2a221-0
 • e503798044904ba99627bb5ee6b2a221-1
- +

Consilierii locali ai PNL Iaşi au solicitat şi convocat o şedinţă extraordinară de Consiliu local pentru a dezbate şi indentifica soluţii pentru salvarea sportului ieşean. Consilierii PMP din CL s-au solidarizat cu acest demers.

În acest sens, în cursul zilei de marţi, a fost transmisă la secretariatul CL convocarea şedinţei extraordinare de CL pentru discutarea proiectului de hotărâre privind deblocarea finanţării sportului ieşean şi salvarea cluburilor sportive de la faliment.

Primarul Chirica refuză să semneze dispoziţia de convocare a şedinţei, aşa cum prevede legea.

„Partidul Naţional Liberal a întreprins toate acţiunile politice şi civice posibile pentru a resuscita sportul ieşean, aflat în comă în urma loviturilor aplicate de primarul Chirica. Echipele de baschet feminin, handbal masculin şi rugby au fost retrase din campionat, iar echipele de baschet masculin şi fotbal sunt pe buza prăpastiei. Aceste lucruri s-au întâmplat pentru că primarul Chirica nu şi-a respectat angajamentul asumat pe parcursul anului trecut de a sprijini activitatea sportivă în prima ligă a acestor cluburi. Cluburile sportive au înscris echipele în prima ligă, şi-au asumat cheltuieli şi contracte cu jucători, dar au fost lăsate de izbelişte, la mijlocul sezonului competiţional, de către primarul Chirica. Acest comportament instabil şi inconsecvent al primarului Chirica a distrus sportul ieşean de performanţă şi riscă să distrugă şi sporturile individuale, care nu sunt finanţate de la bugetul local, pentru că spirala datoriilor în care au intrat cluburile din cauza neonorării angajamentelor asumate de Chirica a dus la proprirea conturilor şi blocaj total”, a spus Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi.

Marius Bodea a adăugat că ”reprezentanții PSD sunt surzi la strigătele de disperare ale oamenilor din sport. Se vede clar că, în continuare, PSD Iași validează politica falimentară a primarului Chirica”.

Totodată, deputatul Marius Bodea a precizat că există cadru legal de finanţare a sportului. „Mihai Chirica minte când spune că există vid legislativ. Există un vid de voinţă din partea Domniei Sale de a se ţine de cuvânt. OUG 38/2017 este în vigoare şi oraşe precum Buzăul, Bistriţa, Fărăraş, Cluj sau Timişoara finanţează sportul. Numai la Iaşi nu se poate”, a spus deputatul PNL.

Răzvan Timofciuc, consilier local PNL, l-a criticat pe primarul Chirica pentru că nu a convocat şedinţa extraordinară de CL.

„Din păcate, vedem acelaşi comportament nedemocratic al primarului Chirica. Refuză să discute cu aleşii locali şi oamenii din sport situaţia dezastruoasă în care a ajuns sportul, refuză să semneze dispoziţia de convocare a unei şedinţe extraordinare de CL, deşi este obligat prin lege s-o facă. În ultimii ani, s-au cheltuit milioane de euro de la bugetul local pentru ca echipele de baschet, rugby, fotbal, hanbal feminim si handbal masculin promoveze în prima ligă. Această decizie bruscă de a sista finanţarea la mijlocul sezonului competiţional şi de a falimenta cluburile sportive înseamnă risipirea acestor milioanelor de euro. Normal ar fi fost, dacă tot s-au cheltuit milioane de euro din banii comunităţii pentru sprijinirea acestor echipe să ajungă în primele ligi, să existe un plan spre o tranziţie către finanţarea privată, astfel încât să fie valorizate sumele din bani publici cheltuite în ultimii ani ani”, a spus Răzvan Timofciuc, consilier local PNL Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.