anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presă

Marius Bodea: "Primarul Iașului să pună Poliția Locală să ne păzească copiii și nu șantierul privat al prietenului său!"

GALERIE
gethumb.details.php
 • gethumb.details.php
- +

Deputatul Marius Bodea atrage atenţia că activitatea Poliţiei Locale pentru asigurarea ordinii publice şi siguranţei în oraş ar fi suficientă dacă Primăria Municipiului Iaşi ar aloca resursele acestei instituţii pentru acţiuni de patrulare a oraşului, nu de supraveghere a proiectelor imobiliare ale prietenilor primarului Chirica.

”Primarul Chirica vrea să cheltuie exorbitanta sumă de 12 milioane euro pentru un sistem de supraveghere video în oraș, în condițiile în care noi cheltuim pe an aproape 8 milioane euro cu activitatea Poliției Locale. Motivația primordială pentru această achiziție, la prețuri nejustificat de mari, ar fi tocmai faptul că instituțiile de ordine publică ar fi depășite de mărimea arealului de acoperit”, a spus Marius Bodea.

Acesta a criticat conducerea Primăriei pentru faptul că mai multe echipaje ale Poliției Locale fac însă supraveghere, în  permanență, la proiectul de construcție a unui bloc privat al speculantului imobiliar prieten cu primarul Iașului, din Rond Vechi- CUG, în timp ce ieșenii se plâng de faptul că polițiștii locali nu patrulează suficient de mult în zonele predispuse la infracționalitate, iar polițiștii locali, pe bună dreptate, se plâng că au de ”acoperit” zone foarte mari pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Este revoltător faptul că mai multe echipaje ale Poliţiei Locale, lucreaza in schimburi pentru a  asigura permanenţa, 24/24 ore, la proiectul imobiliar din Rong Vechi CUG, unde tot din vina abuzurilor nesfârșite în domeniul construcțiilor a fost surpat trotuarul și afectat carosabilul uneia dintre arterele cele mai mari ale Iașului, când în alte cartiere oamenii reclamă lipsa personalului de ordine şi siguranţă publică. Dacă, într-adevăr, primarul Chirica apără interesele ieşenilor şi nu ale prietenului său dezvoltator imobiliar, ar trebui să îi trimită acestuia nota de plată pentru faptul că trei echipaje ale Poliţiei Locale sunt blocate permanent la acel şantier și să îi solicite daune pentru toate cazurile unde ieșenii suferă pentru ca nu au avut în proximitate echipajele poliției locale. Poliția Locală există pentru a servi interesele cetățeanului, nu rechinilor imobiliari din jurul primarului. Plecând de la grila de salarizare a Poliţiei Locale şi de la sporurile de noapte şi norma de hrană, pentru cei  6 poliţişti locali care stau încontinuu, din 9 ianuarie, adică de 46 zile, la acel şantier, dezvoltatorul imobiliar ar trebui să scoată din buzunar cel putin 47.130 lei până azi. Dacă mai adăugăm şi cheltuielile pentru folosirea autoturismului utilizat de fiecare echipaj, ajungem la o factură de aproximativ 50.000 lei. Just ar fi ca toate aceste cheltuieli să fie suportate de către gruparea care a semnat autorizația respectivă de construcție, în solidar cu speculantul imobiliar. Dincolo de escrocheria cu prețurile de 3 ori mai mari cu care dorește primaria să cumpere acele camere video, este halucinant tupeul de a ne cheltui acești bani pentru că tot conducerea primăriei scoate Poliția Locală din dispozitivul normal de supraveghere și trimite echipajele să păzească șantierele private care au distrus orașul tot din culpa primarului și a grupării de funcționari ce pare-se că lucrează mai degrabă împotriva intereselor publice”, a spus Marius Bodea, deputat PNL.

Deputatul PNL Marius Bodea propune ca în locul cheltuirii unor sume nejustificat de mari pe aparatură de supraveghere, cu parte din acești bani să fie suplimentat numarul de polițiști locali și de patrule ale Poliției Locale, pentru că este de departe mai importantă și eficientă prevenția infracționalității prin prezența polițistilor locali printre cetățeni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.