Marius Bodea: "Primarul Iașului să pună Poliția Locală să ne păzească copiii și nu șantierul privat al prietenului său!"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea: "Primarul Iașului să pună Poliția Locală să ne păzească copiii și nu șantierul privat al prietenului său!"

GALERIE
gethumb.details.php
  • gethumb.details.php
- +

Deputatul Marius Bodea atrage atenţia că activitatea Poliţiei Locale pentru asigurarea ordinii publice şi siguranţei în oraş ar fi suficientă dacă Primăria Municipiului Iaşi ar aloca resursele acestei instituţii pentru acţiuni de patrulare a oraşului, nu de supraveghere a proiectelor imobiliare ale prietenilor primarului Chirica.

”Primarul Chirica vrea să cheltuie exorbitanta sumă de 12 milioane euro pentru un sistem de supraveghere video în oraș, în condițiile în care noi cheltuim pe an aproape 8 milioane euro cu activitatea Poliției Locale. Motivația primordială pentru această achiziție, la prețuri nejustificat de mari, ar fi tocmai faptul că instituțiile de ordine publică ar fi depășite de mărimea arealului de acoperit”, a spus Marius Bodea.

Acesta a criticat conducerea Primăriei pentru faptul că mai multe echipaje ale Poliției Locale fac însă supraveghere, în  permanență, la proiectul de construcție a unui bloc privat al speculantului imobiliar prieten cu primarul Iașului, din Rond Vechi- CUG, în timp ce ieșenii se plâng de faptul că polițiștii locali nu patrulează suficient de mult în zonele predispuse la infracționalitate, iar polițiștii locali, pe bună dreptate, se plâng că au de ”acoperit” zone foarte mari pentru asigurarea ordinii și liniștii publice.

Este revoltător faptul că mai multe echipaje ale Poliţiei Locale, lucreaza in schimburi pentru a  asigura permanenţa, 24/24 ore, la proiectul imobiliar din Rong Vechi CUG, unde tot din vina abuzurilor nesfârșite în domeniul construcțiilor a fost surpat trotuarul și afectat carosabilul uneia dintre arterele cele mai mari ale Iașului, când în alte cartiere oamenii reclamă lipsa personalului de ordine şi siguranţă publică. Dacă, într-adevăr, primarul Chirica apără interesele ieşenilor şi nu ale prietenului său dezvoltator imobiliar, ar trebui să îi trimită acestuia nota de plată pentru faptul că trei echipaje ale Poliţiei Locale sunt blocate permanent la acel şantier și să îi solicite daune pentru toate cazurile unde ieșenii suferă pentru ca nu au avut în proximitate echipajele poliției locale. Poliția Locală există pentru a servi interesele cetățeanului, nu rechinilor imobiliari din jurul primarului. Plecând de la grila de salarizare a Poliţiei Locale şi de la sporurile de noapte şi norma de hrană, pentru cei  6 poliţişti locali care stau încontinuu, din 9 ianuarie, adică de 46 zile, la acel şantier, dezvoltatorul imobiliar ar trebui să scoată din buzunar cel putin 47.130 lei până azi. Dacă mai adăugăm şi cheltuielile pentru folosirea autoturismului utilizat de fiecare echipaj, ajungem la o factură de aproximativ 50.000 lei. Just ar fi ca toate aceste cheltuieli să fie suportate de către gruparea care a semnat autorizația respectivă de construcție, în solidar cu speculantul imobiliar. Dincolo de escrocheria cu prețurile de 3 ori mai mari cu care dorește primaria să cumpere acele camere video, este halucinant tupeul de a ne cheltui acești bani pentru că tot conducerea primăriei scoate Poliția Locală din dispozitivul normal de supraveghere și trimite echipajele să păzească șantierele private care au distrus orașul tot din culpa primarului și a grupării de funcționari ce pare-se că lucrează mai degrabă împotriva intereselor publice”, a spus Marius Bodea, deputat PNL.

Deputatul PNL Marius Bodea propune ca în locul cheltuirii unor sume nejustificat de mari pe aparatură de supraveghere, cu parte din acești bani să fie suplimentat numarul de polițiști locali și de patrule ale Poliției Locale, pentru că este de departe mai importantă și eficientă prevenția infracționalității prin prezența polițistilor locali printre cetățeni.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.