Marius Bodea: Proiectul autostrăzii Moldova – Transilvania, îngropat de incompetența și ticăloșia PSD
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius Bodea: Proiectul autostrăzii Moldova – Transilvania, îngropat de incompetența și ticăloșia PSD

GALERIE
2 comisie
  • 2 comisie
- +

Autostrada Moldova - Transilvania este îngropată sub actualul ministru PSD Cuc. Nimic din ceea ce și-au asumat public cei din Ministerul Transpoturilor nu a fost realizat. Chiar și fantasmagoria inventată de PSD cu Parteneriatul Public- Privat pentru tronsonul Târgu Neamț – Iași, cum era de așteptat, nu a fost concretizată.

Până astăzi, iulie 2019, trebuia:

•    anunțat câștigătorul pentru tronsonul Târgu Neamţ – Iaşi prin parteneriat public – privat.

•    scoasă la licitație construirea unui pod peste Prut și, implicit, a tronsonului de autostradă pe relația Iași- Ungheni.

•    depusă documentația în vederea finanțarii pentru ”partea montană” a autostrăzii, de la Tg. Neamţ la Tg. Mureş.

Nimic din toate acestea nu s-au întâmplat. Mai mult, din lista proiectelor majore ce vor fi transmise la Comisia Europeană în 2019, Autostrada Unirii A8 nu este inclusă.

Într-un mod premeditat, parcă pentru a se răzbuna pe moldovenii care i-au votat într-un procent foarte mare la alegerile parlamentare din 2016, PSD și Guvernul Dăncilă refuză să facă demersurile necesare în vederea realizării autostrăzii Unirii.

Ministrul Cuc anunță alte proiecte de infrastructură în Moldova (cel mai recent drumul expres Piatra Neamț – Bacău), de parcă prosteala ar merge la infinit.

În loc să termine ceea ce și-au asumat din 2016, pesediștii lansează noi și noi promisiuni, care niciodată nu vor putea fi onorate, doar-doar moldovenii vor uita bătaia de joc și sfidarea cu care au fost tratați de această guvernare incompetentă.

 

Marius Bodea

Deputat PNL

Secretar Comisie de Transporturi din Camera Deputaților

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.