anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presa

Marius Bodea (Senator USR PLUS): De ce nu are Iașul Plan Urbanistic General. 3 noi minciuni ale lui Chirica (P)

GALERIE
foto online deschidere
 • foto online deschidere
- +

E incredibilă, e dincolo de puterea de înțelegere a unui om normal capacitatea lui Mihai Chirica de a minți. Ceea ce e și mai uimitor este că omul minte cu lejeritate pe chestiuni care pot fi ușor verificate și demontate.

Iașul nu are nici la ora actuală un Plan Urbanistic General (PUG) actualizat, ultimul fiind realizat în 1998, deci în urmă cu 23 de ani.

Între timp orașul s-a dezvoltat, natural, și simțim cu toții, zilnic, pe pielea noastră că s-a dezvoltat haotic, la cheremul mafioților imobiliari, care, în lipsa unui PUG la zi, au construit cum au vrut și unde au vrut.
Desigur, așa cum arată dosarul penal de la DIICOT, primarul Mihai Chirica nu e chiar străin de toate acestea.

Un Plan Urbanistic General ar salva Iașul de la distrugere urbanistică, ar opri toate combinațiile cu șacalii care betonează spații verzi și ne-ar face tuturor viața mai ușoară.

În februarie anul acesta, Mihai Chirica dădea vina pe Ministerul Culturii pentru întârzierea aprobării noului PUG. Primarul declara, potrivit presei locale, că documentul nu a fost aprobat de Ministerul Culturii.

Mihai Chirica susținea că are o adresă din partea instituției de la București, care i-a cerut un studiu arheologic și un studiu istoric.

Nu mai punem deloc bază pe ce spune primarul, așa că am întrebat Ministerul Culturii de ce întârzie aprobarea Planului Urbanistic General.

Ce a răspuns Ministerul nu este o surpriză.

„Primăria Municipiului Iași a transmis  Ministerului Culturii, în vederea analizării și avizării, documentația de «Actualizare PUG Municipiul Iași», fiind înregistrată cu nr. 894/12.02.2020. Însă conform art. 29, alin (4) și (5) din Regulamentul de organizare și funcționare al Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice (…) documentația trebuia transmisă ministerului împreună cu punctul de vedere al Direcției Județene pentru Cultură Iași, referitor la conținutul și propunerile de aviz ale Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice nr. .5, care își desfășoară activitatea pe lângă Direcția Județeană pentru Cultură Iași. (…) Această solicitare a fost transmisă Primăriei Municipiului Iași, împreună cu observația ca primăria să dispună transmiterea unui exemplar din documentanție Direcției Județene pentru Cultură Iași, cerințe transmise cu adresa nr. 1227/14.02.2020.

Din luna februarie 2020 până la data prezentei nu am primit nici un răspuns din partea Primăriei Municipiului Iași”, arată Ministerul Culturii.

Așadar, nu doar că a trimis incomplet la Ministerul Culturii documentația pentru actualizarea PUG. De un an și jumătate, Primăria lui Mihai Chirica nu s-a obosit să repare greșeala și să completeze dosarul, așa cum i s-a cerut încă din februarie 2020. Blocajul nu e la Ministerul Culturii, ci chiar în Primăria condusă de Mihai Chirica.

Nu ar fi prima dată când se întâmplă asta. Iașul a pierdut un proiect de 12 milioane de euro, pentru autobuze electrice, pentru că Primăria nu a trimis la timp documentația cerută de Ministerul Mediului.
Mai mult, deși primarul Mihai Chirica ne asigura și acum 6 ani că a trimis documentația la Ministerul Culturii, vedem din răspunsul instituției de la București că poarta numărul de înregistrare 02.2020.

Iar minciunile nu se opresc aici.

„În ceea ce privește întrebarea dacă «este reală afirmația primarului municipiului Iași conform căreia Ministerul Culturii a solicitat suplimentar un studiu arheologic și unul istoric?», vă răspundem că nu avem cunoștință despre aceste afirmații”, ne-a comunicat Ministerul Culturii.
Acesta este primarul capitalei culturale a României. Mihai Chirica, primarul minciunilor.


 
Marius BODEA
Senator USR PLUS de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.