Marius Bodea (Senator USR PLUS): România dă adevăratul test de apartenență la UE în următorii cinci ani! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presa

Marius Bodea (Senator USR PLUS): România dă adevăratul test de apartenență la UE în următorii cinci ani! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi-01
  • template cover ziarul de iasi-01
- +

Mecanismul European de Redresare și Reziliență reprezintă o șansă uriașă pentru România de a recupera decalajele de dezvoltare față de restul țărilor din UE, dar pentru a nu o pierde este nevoie ca administrația publică să funcționeze impecabil, cu profesioniști, arată senatorul USR PLUS Marius Bodea. 

Marius Bodea menționează că Mecanismul European de Redresare și Reziliență poate reprezenta momentul zero pentru a repara inegalitățile economice dintre regiunile României. 

Numai că suntem într-o cursă contra cronometru, căci cele 30 de miliarde de euro care revin țării noastre trebuie absorbiți și cheltuiți până maxim în 2026. Altfel, fondurile sunt pierdute, avertizează senatorul USR PLUS.

Marius Bodea: „Dacă reușim să punem în aplicare Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), un document structurat pe șase piloni, adus la zi de către Ministerul Fondurilor Europene și pus în dezbatere publică de către Guvernul Cîțu, peste doar cinci ani România va fi o cu totul altă țară decât cea pe care o știm acum. 

Reforma, un cuvânt atât de des folosit în ultimii 30 de ani, este într-adevăr cheia PNRR și pentru următorii cinci ani. Dincolo de investiții vitale, acest instrument presupune faptul că ne asumăm reforma administrației publice sau a sistemului de pensii.”

Senatorul USR PLUS a declarat că PNRR este momentul zero pentru administrația publică din România. Ca să putem absorbi 30 de miliarde de euro în doar 5 ani, pentru proiecte fezabile, avem nevoie de profesioniști și de o administrație care să funcționeze impecabil. 

Marius Bodea: „Aici e marele test și marea presiune, mai ales că România trebuie să atragă în aceeași perioadă și fondurile europene din programele uzuale ale UE. În total, până în 2029, peste 110 miliarde de euro. 

Urmează cinci ani la capătul cărora România poate arăta cu totul diferit. Dar, pentru a avea investiții la cheie, e obligatoriu mai întâi să avem competență în sistemul public!”

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Cosmin PAȘCA

Apărarea şi rechizitoriul lui VV. De unde atâta pasiune?

Rămâne de văzut dacă demiterea lui Voiculescu, întâmplător chiar după anunţata depolitizare a CAS-urilor, va aduce o binemeritată linişte în societate (că în „sistem” cu siguranţă va aduce). În toate cazurile, patima cu care opinia publică s-a raportat la mandatul lui VV, tangentă cu metafizica, ar merita nişte studii sociologice sănătoase.

Filmuletul zilei

opinii

K1 didactic

Codrin Liviu CUȚITARU

K1 didactic

„Ai căpătat contuziile la un meci!” „Oh, nu!” a răspuns Noe. „Nu sunt în faza meciurilor. Învăţ. Aveam însă de predat, la anul I B, portretul lui Ştefan cel Mare, făcut de Grigore Ureche. Am vrut să-i dau culoare marţială, chiar dacă nu lupt încă în ring. Am cerut un voluntar pentru rolul domnitorului. Am precizat că eu voi fi un boier inocent. S-a oferit Mişa Ovinuţ, băietanul creţ din Vaslui. M-a rupt, frate, nu altceva! A interpretat, cred, sintagma degrabă vărsătoriu de sânge nevinovat extrem de literal.”

Datoria publică în contextul crizelor

Alin ANDRIEȘ

Datoria publică în contextul crizelor

Datoria publică a crescut considerabil în ultimele decenii în majoritatea economiilor şi această tendinţă a fost amplificată de actuala criză de sănătate.

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

George ŢURCĂNAŞU

La Cristeşti Regiunea din cuvinte a coborât efectiv în stradă

Politicienii Bucureştiului ar trebui să ţină seama de faptul că în faţa lor se află acum o mulţime pentru care discursul reţinut şi pedant nu mai e o opţiune! Aceiaşi politicieni ai centrului ar mai trebui să ţină seama şi de faptul că viteza cu care se propagă ideile regionaliste şi se revizuiesc convingerile personale ale trăitorilor din regiune noastră accelerează. Cu alte cuvinte, dragi politicieni de la centru, regionalismul în Moldova nu (mai) e o fandoseală, aşa cum mulţi dintre voi aţi sperat să fie. Culmea e că şi voi aţi pus umărul la această accelerare, prin preluarea ideilor vehiculate de unii membri ai MDM, IpA8 sau MVA în campaniile electorale mai recente.

pulspulspuls

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Traseu bătut în cuie de la Bucureşti pentru Paralexe

Pentru că, iată, de vreo două zile încoace tot auzim cum se fac şi se desfac scenarii care mai de care despre ce se va întâmpla la vârful filialei liberale de la Iaşi în perioada următoare, am zis că e cazul să vă spunem şi noi ce-am auzit pe ici pe colo. 

Caricatura zilei

Abrogare ordin

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.