Marius Bodea (Senator USR PLUS): Să nu ne rupem sapa în marile reforme pe care coaliția și le-a asumat! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Comunicat de presa

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Să nu ne rupem sapa în marile reforme pe care coaliția și le-a asumat! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi-01
  • template cover ziarul de iasi-01
- +

Românii s-au săturat să mai audă acest cuvânt – reformă – după 30 de ani în care a fost repetat de prea multe ori în gol. Dar reforma este necesară ca aerul: în sănătate, educație, justiție și, nu în ultimul rând, în administrația publică, a menționat senatorul USR PLUS Marius Bodea.

Marius Bodea: „Au trecut patru luni de când am preluat guvernarea, și unii pași au fost făcuți deja: Secția Specială este ca și desființată, USR PLUS a debirocratizat procesul de înființare de firme și a eliminat documente inutile, care-i încurcau pe antreprenori, am eliminat pensiile speciale pentru parlamentari și urmează cele pentru aleșii locali, am deblocat proiectele de infrastructură rutieră! Sunt pași necesari, dar nu sunt suficienți”.
 
Justiția, șubrezită de legile lui Dragnea, trebuie să își recâștige independența, iar capcanele și minele lăsate de PSD trebuie eliminate în această sesiune parlamentară, a avertizat senatorul USR PLUS.
 
Marius Bodea: „Reforma profundă a educației e singura șansă de salvare a României. Din păcate, PSD ne-a lăsat cu de trei ori mai mulți analfabeți funcțional decât în restul Europei și pe primul loc la abandonul școlar.
 
Relansarea economiei înseamnă și stimularea antreprenoriatului. Taxele pe muncă sunt printre cele mai mari din UE, iar USR PLUS are deja proiecte pentru reducerea acestora de la 45-50% la 35%.
 
Efectele OUG 114, cel mai dezastruos act normativ impus de Dragnea, care a blocat economia, și a reglementărilor din energie încă nu au fost eliminate în totalitate. România are resurse uriașe, dar suntem încă importator, deși am putea obține fonduri consistente din exportul de energie electrică și gaze naturale”.
 
Marius Bodea insistă că și mai important este că nu trebuie abandonată reforma electorală, singura prin care putem fi siguri că votul românilor nu mai este distorsionat prin reguli artificiale, care duc la alegerea unor primari nereprezentativi pentru localitățile pe care le administrează. Alegerile locale în două tururi rămân un obiectiv important. 
 
Marius Bodea: „Trebuie sa fim foarte atenți, pentru că dacă ne rupem sapa în reformele absolut necesare vom fi judecați foarte aspru de electoratul care, pe drept cuvânt, nu mai are răbdare sa primească doar promisiuni de reforma. Avem majoritatea necesară, săptămânal trebuie să aducem în Parlament o nouă reformă.
 
România poate fi o altă țară până în 2026 dacă vom reuși să folosim înțelept cele 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență! Cinci ani sunt puțini pentru un proiect de asemenea anvergură, un test suprem al capacității statului român pentru a-l implementa. Uniunea Europeană condiționează acești bani de un lucru fundamental: să facem reforme“!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

În atenția DIICOT

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.