Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de presa

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Să nu ne rupem sapa în marile reforme pe care coaliția și le-a asumat! (P)

GALERIE
template cover ziarul de iasi-01
  • template cover ziarul de iasi-01
- +

Românii s-au săturat să mai audă acest cuvânt – reformă – după 30 de ani în care a fost repetat de prea multe ori în gol. Dar reforma este necesară ca aerul: în sănătate, educație, justiție și, nu în ultimul rând, în administrația publică, a menționat senatorul USR PLUS Marius Bodea.

Marius Bodea: „Au trecut patru luni de când am preluat guvernarea, și unii pași au fost făcuți deja: Secția Specială este ca și desființată, USR PLUS a debirocratizat procesul de înființare de firme și a eliminat documente inutile, care-i încurcau pe antreprenori, am eliminat pensiile speciale pentru parlamentari și urmează cele pentru aleșii locali, am deblocat proiectele de infrastructură rutieră! Sunt pași necesari, dar nu sunt suficienți”.
 
Justiția, șubrezită de legile lui Dragnea, trebuie să își recâștige independența, iar capcanele și minele lăsate de PSD trebuie eliminate în această sesiune parlamentară, a avertizat senatorul USR PLUS.
 
Marius Bodea: „Reforma profundă a educației e singura șansă de salvare a României. Din păcate, PSD ne-a lăsat cu de trei ori mai mulți analfabeți funcțional decât în restul Europei și pe primul loc la abandonul școlar.
 
Relansarea economiei înseamnă și stimularea antreprenoriatului. Taxele pe muncă sunt printre cele mai mari din UE, iar USR PLUS are deja proiecte pentru reducerea acestora de la 45-50% la 35%.
 
Efectele OUG 114, cel mai dezastruos act normativ impus de Dragnea, care a blocat economia, și a reglementărilor din energie încă nu au fost eliminate în totalitate. România are resurse uriașe, dar suntem încă importator, deși am putea obține fonduri consistente din exportul de energie electrică și gaze naturale”.
 
Marius Bodea insistă că și mai important este că nu trebuie abandonată reforma electorală, singura prin care putem fi siguri că votul românilor nu mai este distorsionat prin reguli artificiale, care duc la alegerea unor primari nereprezentativi pentru localitățile pe care le administrează. Alegerile locale în două tururi rămân un obiectiv important. 
 
Marius Bodea: „Trebuie sa fim foarte atenți, pentru că dacă ne rupem sapa în reformele absolut necesare vom fi judecați foarte aspru de electoratul care, pe drept cuvânt, nu mai are răbdare sa primească doar promisiuni de reforma. Avem majoritatea necesară, săptămânal trebuie să aducem în Parlament o nouă reformă.
 
România poate fi o altă țară până în 2026 dacă vom reuși să folosim înțelept cele 30 de miliarde de euro din Planul Național de Redresare și Reziliență! Cinci ani sunt puțini pentru un proiect de asemenea anvergură, un test suprem al capacității statului român pentru a-l implementa. Uniunea Europeană condiționează acești bani de un lucru fundamental: să facem reforme“!

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri