anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Comunicat de presa

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Valul 5 este triumful incompetenței guvernamentale totale (P)

GALERIE
cover ziarul de iasi-02
 • cover ziarul de iasi-02
- +

Urmăresc zilnic actualitatea românească și deciziile politice care sunt adoptate la nivelul Guvernului și Parlamentului, dar chiar și mie îmi este greu să vă spun pe de rost care sunt măsurile în vigoare în acest moment în România pentru limitarea valului 5. 

Bine, nici nu sunt prea multe, pentru că nici Guvernul, nici ministrul Sănătății Alexandru Rafila, nici parlamentarii PNL, PSD, UDMR nu au avut suficient curaj să impună, printr-un act normativ constituțional, un document care în restul Uniunii Europene este folosit încă din vara anului trecut, respectiv certificatul verde care să ateste vaccinarea sau trecerea prin boală. 

Dar chiar și în cazul restricțiilor care se aplică deja, e foarte greu pentru un cetățean simplu să țină pasul cu nehotărârea și multiplele răzgândiri ale actualei coaliții de guvernare PNL-PSD-UDMR. 

Ba se introduce obligatoriu mască de protecție FFP2, ba nu se mai introduce. Când trebuie purtată doar în spațiile aglomerate, când pe toată strada? Școlile se închid ori prea devreme și fără nici un calcul de oportunitate sau de efect, cum a fost cazul anul trecut cu acea vacanță introdusă din burtă, ba se deschid înainte de termen, chiar la început de val 5, cum s-a întâmplat cu reluarea cursurilor anul acesta încă de la 3 ianuarie. 

Testele de salivă pentru elevi sunt când obligatorii, când nu se mai găsesc, pentru că autoritățile nu au fost în stare să organizeze o licitație corectă și coerentă. 

Nu mai zic de nefericitele și celebrele, de acum, „am învins pandemia” și „vaccinarea este un succes”, urmate de 20.000 de morți în valul 4, pentru că mizele politice au fost mai importante decât viețile oamenilor. 

Căci la asta asistăm de mai bine de un an deja. La un ping pong exclusiv politic cu măsuri, în care specialiștii sunt ignorați, în timp ce românii își pierd viața din cauza coronavirusului.  Doctorii lansează avertismente peste avertismente, în timp ce Guvernul și parlamentarii PNL, PSD și UDMR încă discută de ce măciulia de la chibrit e într-o parte și nu în cealaltă. 

Cât privește comunicare oficială, ce ar mai putea fi de spus? Nu există nici aici o coerență, nu se transmite clar, pe înțelesul tuturor, ce se decide. Primim doar mesaje seci, militarizate, în care pare că de fiecare dată suntem certați, și numere de hotărâri și de ordonanțe care nu interesează pe nimeni. 

Nu vreau să fiu greșit înțeles. Sunt de acord că restricțiile pentru limitarea valului 5 sunt, alături de vaccinarea anti COVID-19, singurele căi prin care pot fi salvate vieți. Dar acest lucru nu poate fi realizat cu adevărat decât dacă măsurile sunt coerente.

Din păcate, în continuare singurii cu adevărat responsabili pentru sănătatea noastră suntem doar noi. De multe ori, da, suntem pe cont propriu. Coaliția PNL PSD UDMR are ale preocupări decât viața românilor.


 
Marius BODEA
Senator USR PLUS de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.