Marius Bodea (Senator USR PLUS): Vrem dezvoltarea orașelor noastre. Dar cu respect pentru oameni și mediu! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Declaratie de presa

Marius Bodea (Senator USR PLUS): Vrem dezvoltarea orașelor noastre. Dar cu respect pentru oameni și mediu! (P)

GALERIE
ZDI_Deschidere-01
  • ZDI_Deschidere-01
- +

Suspendarea Planurilor Urbanistice Zonale pentru sectoarele Bucureștiului este o victorie importantă împotriva mafiilor imobiliare care au mutilat orașele României în ultimii 30 de ani sub pretextul că le dezvoltă. Semnalul dat de Capitală sper să aibă ecou în toată țara. Știu foarte bine, la fel ca toți ieșenii, ce consecințe sunt când autoritățile locale sunt complice cu cei care urăsc spațiul verde pentru că nu le aduce averi peste noapte. 

Mă lupt de ani de zile pentru un urbanism corect, într-un Iași care a apărut în mai multe clasamente ca cel mai poluat oraș din România. 

Schimbarea și lupta nu sunt ușoare. Interesele sunt uriașe, căci e vorba de milioane și chiar miliarde de euro, potrivit cifrelor avansate chiar de către asociațiile din domeniul imobiliar. Dar nu mai există altă cale. 

De aerul poluat nu se poate păzi nimeni, indiferent de avere, indiferent de poziția socială sau politică, indiferent vârstă. Dacă cei cu bani pot fugi în străinătate când se îmbolnăvesc, nu pot aduce aer curat din stațiunile de lux în care-și petrec vacanțele cu bani din iarba betonată acasă. 

Perioada sălbatică de acumulare de bogății cu orice preț, încălcând legile statului și călcând pe viața noastră a ajuns la final. 

Nimeni nu se opune dezvoltării, toți suntem de acord că în România este mult de construit. Dar dezvoltarea și construcția trebuie să se realizeze sustenabil, respectând mediul și pentru a îmbunătăți calitatea vieții tuturor!

Marius BODEA

Senator de Iași USR PLUS

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.