Marius BODEA: Sportul ieşean este cu un picior în groapă din cauza faptului că Mihai Chirica nu se ţine de cuvânt
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă

Marius BODEA: Sportul ieşean este cu un picior în groapă din cauza faptului că Mihai Chirica nu se ţine de cuvânt

GALERIE
gethumb.details.php
 • gethumb.details.php
- +

Marius Bodea, deputat PNL şi preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi, şi Răzvan Timofciuc, consilier local, au prezentat situaţia sportului ieşean în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceştia au argumentat că sportul ieşean este, în acest moment, în colaps.

 • S-a retras din prima ligă echipa de rugby;
 • S-a retras din prima ligă echipa de handbal masculin, poziţie la care a ajuns dupa 13 ani!;
 • Fotbaliştii de la CSM Poli au avut retribuţii neplătite de două luni şi jumătate, de-abia ieri au venit banii din drepturile de televizare şi si-au acoperit datoriile. Până în iunie, când vin ceilalţi bani, clubul va aduna datorii cu salarii şi taxe la stat de 7 mil. lei. Dacă nu se deblochează finanţarea, clubul intră în moarte clinică, va intra în faliment;
 • Baschetbaliştii nu au primit salariile de cinci luni, iar cei de la CS Politehnica au de gând să retragă şi echipa din competiţie în cursul săptămânii viitoare;
 • În vara anului 2017, a fost retrasă din campionat echipa de baschet feminin, deşi la începutul anului 2017 clubul primise asigurări de la PMI că vor fi alocaţi bani pentru echipă;

 

 Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Iaşi, critică această situaţie.

”Este un tablou sinistru pentru sportul ieşean. Cum s-a ajuns aici? Din cauza faptului că primarul Chirica este un mincinos patologic, un om fără cuvânt, care minte cum respiră!”, a spus deputatul liberal.

Marius Bodea a prezentat cronologia evenimentelor care demonstrează că primarul Chirica nu se ţine de cuvânt:

 • În perioada iulie-septembrie 2017 au avut loc mai multe şedinte, întâlniri, conferinţe de presă şi comunicate de presă unde primarul Chirica a comunicat faptul că cele 3 echipe (rugby, handbal şi baschet) vor fi susţinute financiar de către Primăria Municipiului Iaşi prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean, pentru a participa în Superligă. Consilierii locali, inclusiv PNL, votaseră rectificarea bugetară şi alocarea de fonduri pentru continuarea finanţării sportului.
 • Astfel, în urma promisiunilor primarului Chirica, C.S. Politehnica a înscris toate cele 3 echipe în Superligă deoarece urmau a fi finanţate de la Primărie.
 • O primă tranşă, în valoare de 950.000 lei (250.000 lei pentru rugby, şi câte 350.000 lei pentru handbal şi baschet) a fost şi virată în luna septembrie (sportivii primind restanţele financiare) şi lucrurile păreau a fi bune. Clubul de fotbal a primit atunci 1 milion lei.
 • Dar din septembrie Primăria nu a mai fost virat NICIUN LEU cluburilor sportive pentru că Primarul refuză să deblocheze finanţarea.

Pe promisiunea continuării finanţării, clubul sportiv C.S. Politehnica şi-a făcut un plan, a făcut angajamente de plată, s-a înscris cu echipele de superligă... şi acum vede că acei bani promişi nu mai vin de 6 -7 luni doar pentru că primarul Chirica, de la sine putere, refuză să deblocheze banii pentru sport. Această decizie intempestivă a primarului de a bloca finanţarea pentru sport nu are în spate niciun motiv temeinic”, a spus Bodea.

Marius Bodea a subliniat că există condiţiile legale pentru finanţarea sportului.

 1. Includerea în organigrama Primăriei a cluburilor sportive, aşa cum este CSM Bucureşti!
 2. Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general
 3. Prin Fundaţia Sportului Ieşean
 4. OUG 38/2017 care este în vigoare

 

Răzvan Timofciuc, consilier local şi membru în Comisia de Sport din cadrul Consiliului Local, a precizat în cadrul conferinţei de presă că liberalii îşi doresc ca susţinerea sportului să se realizeze din surse private, însă acest lucru trebuie să se întâmple pe baza unui strategii coerente.

Acesta l-a acuzat pe primarul Chirica că nu respectă legea.

”Acest baronaş se comportă cu banii publici de parcă Primăria ar fi feuda sa. Chirica trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile de CL unde am votat bani pentru sport. Voi înainta o adresă către Prefect pentru a constata faptul că primarul Chirica refuză să pună în aplicare o HCL şi să îi aplice sancţiunile prevăzute de lege” a spus Răzvan Timofciuc.

Răzvan Timofciuc a mai precizat că în luna septembrie a anului trecut Consiliul Local a votat alocarea de bani de la bugetul local pentru achiziţionarea unei pardoseli flotante şi a unei tabele omologate în incinta Sălii Polivalente care este în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului.

”În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre se preciza clar că această investiţie este necesară pentru ca echipa de baschet să se poată înscrie în Campionatul Naţional şi Cupa României. În condiţiile în care echipa de baschet va fi retrasă din campionat datorită lipsei finanţării de la bugetul local, această investiţie a municipalităţii nu îşi mai are rostul. Aşadar, dacă nu deblochează finanţarea pentru sport, iar echipa de baschet va fi retrasă şi ea din SuperLigă, am pregătită adresa către Curtea de Conturi prin care îi aduc la cunoştinţă cheltuiala nejustificată cu cei 470.000 lei de la bugetul local şi să se îndrepte către primarul Chirica pentru recuperarea banilor”, a conchis Răzvan Timofciuc, consilier local.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

PULS

Noi tabere la liberali: bam-bam! Iaşul pare acum chiar pe lângă

Când credeau şi liberalii noştri de la Iaşi că măcar pe jumate tot or să fie în tabăra câştigătoare, căci oricum jumatea lui Muraru merge cu Cîţu, iar jumatea lui Alexe se duce cu Orban, hop că dinspre Bucureşti vin veşti care răstoarnă toată calimera de la Iaşi.

Caricatura zilei

Drona auto

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.