anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Comunicat de presă

Marius BODEA: Sportul ieşean este cu un picior în groapă din cauza faptului că Mihai Chirica nu se ţine de cuvânt

GALERIE
gethumb.details.php
 • gethumb.details.php
- +

Marius Bodea, deputat PNL şi preşedintele Biroului Politic Local al PNL Iaşi, şi Răzvan Timofciuc, consilier local, au prezentat situaţia sportului ieşean în cadrul unei conferinţe de presă.

Aceştia au argumentat că sportul ieşean este, în acest moment, în colaps.

 • S-a retras din prima ligă echipa de rugby;
 • S-a retras din prima ligă echipa de handbal masculin, poziţie la care a ajuns dupa 13 ani!;
 • Fotbaliştii de la CSM Poli au avut retribuţii neplătite de două luni şi jumătate, de-abia ieri au venit banii din drepturile de televizare şi si-au acoperit datoriile. Până în iunie, când vin ceilalţi bani, clubul va aduna datorii cu salarii şi taxe la stat de 7 mil. lei. Dacă nu se deblochează finanţarea, clubul intră în moarte clinică, va intra în faliment;
 • Baschetbaliştii nu au primit salariile de cinci luni, iar cei de la CS Politehnica au de gând să retragă şi echipa din competiţie în cursul săptămânii viitoare;
 • În vara anului 2017, a fost retrasă din campionat echipa de baschet feminin, deşi la începutul anului 2017 clubul primise asigurări de la PMI că vor fi alocaţi bani pentru echipă;

 

 Marius Bodea, preşedintele Organizaţiei Municipale PNL Iaşi, critică această situaţie.

”Este un tablou sinistru pentru sportul ieşean. Cum s-a ajuns aici? Din cauza faptului că primarul Chirica este un mincinos patologic, un om fără cuvânt, care minte cum respiră!”, a spus deputatul liberal.

Marius Bodea a prezentat cronologia evenimentelor care demonstrează că primarul Chirica nu se ţine de cuvânt:

 • În perioada iulie-septembrie 2017 au avut loc mai multe şedinte, întâlniri, conferinţe de presă şi comunicate de presă unde primarul Chirica a comunicat faptul că cele 3 echipe (rugby, handbal şi baschet) vor fi susţinute financiar de către Primăria Municipiului Iaşi prin intermediul Fundaţiei Sportului Ieşean, pentru a participa în Superligă. Consilierii locali, inclusiv PNL, votaseră rectificarea bugetară şi alocarea de fonduri pentru continuarea finanţării sportului.
 • Astfel, în urma promisiunilor primarului Chirica, C.S. Politehnica a înscris toate cele 3 echipe în Superligă deoarece urmau a fi finanţate de la Primărie.
 • O primă tranşă, în valoare de 950.000 lei (250.000 lei pentru rugby, şi câte 350.000 lei pentru handbal şi baschet) a fost şi virată în luna septembrie (sportivii primind restanţele financiare) şi lucrurile păreau a fi bune. Clubul de fotbal a primit atunci 1 milion lei.
 • Dar din septembrie Primăria nu a mai fost virat NICIUN LEU cluburilor sportive pentru că Primarul refuză să deblocheze finanţarea.

Pe promisiunea continuării finanţării, clubul sportiv C.S. Politehnica şi-a făcut un plan, a făcut angajamente de plată, s-a înscris cu echipele de superligă... şi acum vede că acei bani promişi nu mai vin de 6 -7 luni doar pentru că primarul Chirica, de la sine putere, refuză să deblocheze banii pentru sport. Această decizie intempestivă a primarului de a bloca finanţarea pentru sport nu are în spate niciun motiv temeinic”, a spus Bodea.

Marius Bodea a subliniat că există condiţiile legale pentru finanţarea sportului.

 1. Includerea în organigrama Primăriei a cluburilor sportive, aşa cum este CSM Bucureşti!
 2. Legea nr. 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general
 3. Prin Fundaţia Sportului Ieşean
 4. OUG 38/2017 care este în vigoare

 

Răzvan Timofciuc, consilier local şi membru în Comisia de Sport din cadrul Consiliului Local, a precizat în cadrul conferinţei de presă că liberalii îşi doresc ca susţinerea sportului să se realizeze din surse private, însă acest lucru trebuie să se întâmple pe baza unui strategii coerente.

Acesta l-a acuzat pe primarul Chirica că nu respectă legea.

”Acest baronaş se comportă cu banii publici de parcă Primăria ar fi feuda sa. Chirica trebuie să ducă la îndeplinire hotărârile de CL unde am votat bani pentru sport. Voi înainta o adresă către Prefect pentru a constata faptul că primarul Chirica refuză să pună în aplicare o HCL şi să îi aplice sancţiunile prevăzute de lege” a spus Răzvan Timofciuc.

Răzvan Timofciuc a mai precizat că în luna septembrie a anului trecut Consiliul Local a votat alocarea de bani de la bugetul local pentru achiziţionarea unei pardoseli flotante şi a unei tabele omologate în incinta Sălii Polivalente care este în proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului.

”În nota de fundamentare a proiectului de hotărâre se preciza clar că această investiţie este necesară pentru ca echipa de baschet să se poată înscrie în Campionatul Naţional şi Cupa României. În condiţiile în care echipa de baschet va fi retrasă din campionat datorită lipsei finanţării de la bugetul local, această investiţie a municipalităţii nu îşi mai are rostul. Aşadar, dacă nu deblochează finanţarea pentru sport, iar echipa de baschet va fi retrasă şi ea din SuperLigă, am pregătită adresa către Curtea de Conturi prin care îi aduc la cunoştinţă cheltuiala nejustificată cu cei 470.000 lei de la bugetul local şi să se îndrepte către primarul Chirica pentru recuperarea banilor”, a conchis Răzvan Timofciuc, consilier local.

 

Departamentul de Comunicare al PNL Iaşi

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

Iacătă-l la interval pe conţilierul premarelui Mihai Chirica, cu o postare de zile mari

La sfârşitul săptămânii trecute, mai precis vineri, spre seară, consilierul de taină al primarului Chirica, inegalabilul Radu Botez, a produs o cugetare care a zguduit gândirea geoeconomică actuală în contextul războiului din Ucraina. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X