Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

duminica, 03.12.2023

Comunicat de presă

Marius Bodea: Stop haosului urbanistic din Iași! Sesizarea a ajuns la Ministerul Dezvoltării

GALERIE
foto santier
  • foto santier
- +

Peste 250 de familii au semnat o petiție împotriva construirii unui bloc cu 6 etaje pe Șos. Nicolina nr. 76B, în inima unui cvartal cu blocuri, pe un spațiu de doar 400 mp.

Mai mult, această petiție a fost transmisă și Inspectoratului de Stat în Construcții Iași (ISC) pentru a verifica legalitatea documentației urbanistice. Răspunsul venit de la ISC contrazice realitatea din teren.

Deputatul PNL Marius Bodea a sesizat Ministrul Dezvoltării pentru a trimite Corpul de Control la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) Iași pentru a verifica activitatea acestei instituții.

Am făcut această sesizare pentru că la petiția mea și a vecinilor direct afectați de proiectul imobiliar de pe Nicolina 76B, ISC Iași a dat un răspuns care contravine flagrant cu realitatea din teren. Mai exact, ISC Iași ignoră faptul că, odată cu edificarea noului bloc, zeci de familii care locuiesc la un bloc alăturat rămân fără cale de acces în situații de urgență (pompieri, salvare). Mai mult, H.C.L. nr. 60 din 30 ianuarie 2018 a fost aprobată GREȘIT pentru terenul din Șos. Nicolina76B, pe baza unei documentații PUZ ILEGALE întocmită prin fals, pe altă adresă, respectiv Șos. Nicolina 98”, a declarat Marius Bodea.

Pe lângă aceste aspecte, deputatul a atras atenția asupra mai multor ilegalități ale proiectului:

  • Fără locurile de parcare minimale prevăzute de lege.
  • Fără suprafața minimală de spațiu verde prevăzută de lege.
  • Fără acordul vecinilor prevăzut de lege.
  • Fără cale de acces dimensionată corespunzător.
  • Fără respectarea distanțelor minimale față de blocurile vecine.
  • Fără teren pentru organizarea de șantier.
  • Fără devierea rețelelor utilitare de sub noua construcție.
  • Neconcordanțe între documentația urbanistică și realitatea din teren.

Trebuie să oprim haosul urbanistic ce distruge zone întregi din oraș, afectând calitatea vieții oamenilor. Dezvoltarea orașului trebuie realizată sustenabil, în armonie cu nevoile ieșenilor care locuiesc în cartiere”, a adăugat Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Încă o bătaie de joc la adresa culturii ieşene: cazul Baia Turcească

Un caz şcoală despre cât preţ pune primarul Mihai Chirica pe interesul Iaşului şi al ieşenilor şi cât contează pentru el sintagma Iaşul – Capitala Culturală a României, de care, de altfel, abuzează în discursuri publice până la saţietate. E vorba de cazul Baia Turcească.

opinii

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Alexandru CĂLINESCU

Prima carte a lui Andrei Pleșu

Fapt este că tânărul Pleșu se mișca dezinvolt nu numai în zona artelor plastice. dar și în teritoriul literaturii sau în acela al filosofiei. Teoretiza reușind să evite ariditatea conceptuală, era erudit fără pedanterie, scria de pe atunci admirabil, în egală măsură nuanțat și precis. Sunt pagini pe care, dacă îmi este permis să fac o supoziție, cred că le-ar semna și astăzi.

Jurnalul lui Asachi (7)

Neculai SEGHEDIN

Jurnalul lui Asachi (7)

Puțină lume poate reproduce un vers din Asachi, sau un titlu din opera acestuia. Puțini dintre noi știm ce a făcut, de fapt, Asachi în cultura română. Cu toate acestea, Asachi are o mare valoare simbolică, este un bun național, un blazon al culturii noastre, fiind, pur și simplu, …Asachi!

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

pr. Constantin STURZU

Propovăduirea Evangheliei în patru timpi (II)

Următoarea „mişcare”, cea de a treia, este cea mai delicată şi necesită multă îndrăzneală. Vedem că Hristos nu-l cruţă deloc pe acel tânăr evlavios şi râvnitor, ci îi pune în faţă o alegere mai mult decât incomodă: aceea de a-şi vinde averea, de a împărţi totul săracilor şi de a urma cu totul Fiului lui Dumnezeu. 

pulspulspuls

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Bombiţa bombiţelor explodează cu stropi în politichia de Bahlui: nea Mihăiţă ar pohti hambasador!

Una tare pe azi, stimaţi telespectatori: voi ştiţi care este ultimul zvon ce tropăie băţos prin politichia mâloasă de Bahlui de sar stropi murdari în toate derecţiile, inclusiv pe pereţii cei galbeni ai sediului proaspăt văruit din Podu Roş? 

Caricatura zilei

Drona cu bunătăți

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Credeti ca autoritatile au fost pregatite pentru prima zapada care a cazut in judetul Iasi in aceasta toamna?

vezi raspunsuri