anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă

Marius Bodea: Stop haosului urbanistic din Iași! Sesizarea a ajuns la Ministerul Dezvoltării

GALERIE
foto santier
 • foto santier
- +

Peste 250 de familii au semnat o petiție împotriva construirii unui bloc cu 6 etaje pe Șos. Nicolina nr. 76B, în inima unui cvartal cu blocuri, pe un spațiu de doar 400 mp.

Mai mult, această petiție a fost transmisă și Inspectoratului de Stat în Construcții Iași (ISC) pentru a verifica legalitatea documentației urbanistice. Răspunsul venit de la ISC contrazice realitatea din teren.

Deputatul PNL Marius Bodea a sesizat Ministrul Dezvoltării pentru a trimite Corpul de Control la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC) Iași pentru a verifica activitatea acestei instituții.

Am făcut această sesizare pentru că la petiția mea și a vecinilor direct afectați de proiectul imobiliar de pe Nicolina 76B, ISC Iași a dat un răspuns care contravine flagrant cu realitatea din teren. Mai exact, ISC Iași ignoră faptul că, odată cu edificarea noului bloc, zeci de familii care locuiesc la un bloc alăturat rămân fără cale de acces în situații de urgență (pompieri, salvare). Mai mult, H.C.L. nr. 60 din 30 ianuarie 2018 a fost aprobată GREȘIT pentru terenul din Șos. Nicolina76B, pe baza unei documentații PUZ ILEGALE întocmită prin fals, pe altă adresă, respectiv Șos. Nicolina 98”, a declarat Marius Bodea.

Pe lângă aceste aspecte, deputatul a atras atenția asupra mai multor ilegalități ale proiectului:

 • Fără locurile de parcare minimale prevăzute de lege.
 • Fără suprafața minimală de spațiu verde prevăzută de lege.
 • Fără acordul vecinilor prevăzut de lege.
 • Fără cale de acces dimensionată corespunzător.
 • Fără respectarea distanțelor minimale față de blocurile vecine.
 • Fără teren pentru organizarea de șantier.
 • Fără devierea rețelelor utilitare de sub noua construcție.
 • Neconcordanțe între documentația urbanistică și realitatea din teren.

Trebuie să oprim haosul urbanistic ce distruge zone întregi din oraș, afectând calitatea vieții oamenilor. Dezvoltarea orașului trebuie realizată sustenabil, în armonie cu nevoile ieșenilor care locuiesc în cartiere”, a adăugat Marius Bodea.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.