Marius Bodea susține că va organiza un referendum pentru demiterea primarului Mihai Chirica

miercuri, 12 iunie 2024, 17:14
2 MIN
 Marius Bodea susține că va organiza un referendum pentru demiterea primarului Mihai Chirica

Senatorul USR Marius Bodea, contracandidatul lui Mihai Chirica la alegerile locale, a anunțat pe Facebook că va organiza un referendum local pentru demiterea primarului ales.

„Voi începe, alături de colegii mei din USR Iași, demersurile pentru organizarea unui referendum local pentru demiterea lui Mihai Chirica și reluarea alegerilor locale. 70% dintre ieșenii prezenți la urne au votat împotriva lui Mihai Chirica. Dintre toți ieșenii cu drept de vot, doar 11 procente l-au ales. Acest individ nu are legitimitate. Voi demara demersurile pentru organizarea unui referendum de demitere a lui Mihai Chirica imediat ce își preia noul mandat. Cer tuturor partidelor politice care au avut candidați să se alăture acestui demers și să îl susțină. Eu nu sunt dușmanul contracandidaților lui Mihai Chirica eu sunt adversarul doar al lui Mihai Chirica și al incompetenței ce a paralizat acest oraș. Acest individ nu are ce căuta în fruntea orașului nostru.  Alegerile într-un singur tur au fost salvarea lui”, a scris Marius Bodea pe Facebook.

Citiți și: Curiosul caz al secției 34: zero voturi la un candidat la Primărie, zeci la partid

Referendumul se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de cel puțin 25% din numărul cetățenilor cu drept de vot înscriși în Registrul electoral cu domiciliul sau reședința. Rezultatele referendumului sunt valabile daca se prezinta minimum 30% dintre alegatori.

„Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de locuitorii comunei, orașului sau municipiului, ca urmare a nesocotirii de către acesta a intereselor generale ale colectivității locale sau a neexercitării atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii, inclusiv a celor pe care le exercită ca reprezentant al statului”, se arata in Codul Administrativ.

Citiți și: O tânără din Costuleni urmează să preia mandatul de senator al Dianei Șoșoacă

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii