Marius Bodea: "Tovarășul Tudorel e Omul Nou visat de Liviu Dragnea"
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Marius Bodea: "Tovarășul Tudorel e Omul Nou visat de Liviu Dragnea"

GALERIE
SsI3JGCKPHnQNTS3
  • SsI3JGCKPHnQNTS3
- +

„Ca membru PCR, tovarășul Toader Tudorel se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”. Fost comunist de nădejde, urcat de partidul cu P mare sau de partidele cu p mic după Revoluție, tovarășul Toader a ajuns astăzi, în vremea sinistrului regim Dragnea, să conducă lucrările Consiliului Uniunii Europene în materie de justiție. Comunismul a fost bun pentru tovarăș, dar capitalismul pare să îi priască și acesta.

Pentru mine, ca ieșean, faptele rectorului ales al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, fost judecător al Curții Constituționale, reprezintă o rușine pe care nu pot să o iau decât foarte personal. Urmaș al PCR, Partidul Social Democrat de astăzi îl cultivă cu obstinație, alături de partenerul de alianță, ALDE, pe tovarășul Tudorel. Acesta se dovedește ca și ieri, la fel de „combativ și cu spirit de inițiativă“ când vine vorba despre apărarea borfașilor de Justiție și privilegiile binefăcătorilor săi politici.

Cu o șmecherie tipică omului simplu ajuns mai-mare peste comitete, comiții și instituții, tovarășul Tudorel răstălmăcește cartea de Drept și o interpretează ca pe un comentariu al unei poezii care se dă la Bac.
Iașului îi va fi foarte greu să treacă peste această rușine numită Tudorel Toader. Un centru academic recunoscut la nivel internațional a ajuns să fie reprezentat la vârf de cel cunoscut opiniei publice drept „dom’ profesor de la Bălți“. Căci la asta se reduce cariera internațională a fostului decan al Facultății de Drept din Iași.

Tovarăși utili, cadre de nădejde care să pună în practică ideile bolnave despre stat și democrație ale domnilor Dragnea și Tăriceanu, se găsesc din plin. Toți foștii absolvenți de licee industriale, mecanici de nota 5 și ceva, au fost reinventați după 1990 drept mari specialiști cu diplome adeseori fără nici un fel de acoperire în studiile urmate. Sunt cadrele de nădejde, tovarășii de ieri pe care azi se construiește noua Românie. România omului nou visat de Dragnea Liviu-Nicolae!

Dincolo de protestele societății civile, avem șansa în următorii ani să oprim definitiv instaurarea unei democrații cu iz sud-american în Europa de Est: prin vot! Dacă PSD și ALDE nu vor primi lecția cuvenită în alegeri libere, vor avea o ultimă grijă pentru lunile și anii care urmează: să îi ordone tovarășului Tudorel să găsească soluții. Soluții pentru a îngrădi alegerile libere și libertatea de exprimare.

Marius Bodea,
Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.