anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 25.09.2020

Marius Bodea: "Tovarășul Tudorel e Omul Nou visat de Liviu Dragnea"

GALERIE
SsI3JGCKPHnQNTS3
  • SsI3JGCKPHnQNTS3
- +

„Ca membru PCR, tovarășul Toader Tudorel se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”. Fost comunist de nădejde, urcat de partidul cu P mare sau de partidele cu p mic după Revoluție, tovarășul Toader a ajuns astăzi, în vremea sinistrului regim Dragnea, să conducă lucrările Consiliului Uniunii Europene în materie de justiție. Comunismul a fost bun pentru tovarăș, dar capitalismul pare să îi priască și acesta.

Pentru mine, ca ieșean, faptele rectorului ales al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, fost judecător al Curții Constituționale, reprezintă o rușine pe care nu pot să o iau decât foarte personal. Urmaș al PCR, Partidul Social Democrat de astăzi îl cultivă cu obstinație, alături de partenerul de alianță, ALDE, pe tovarășul Tudorel. Acesta se dovedește ca și ieri, la fel de „combativ și cu spirit de inițiativă“ când vine vorba despre apărarea borfașilor de Justiție și privilegiile binefăcătorilor săi politici.

Cu o șmecherie tipică omului simplu ajuns mai-mare peste comitete, comiții și instituții, tovarășul Tudorel răstălmăcește cartea de Drept și o interpretează ca pe un comentariu al unei poezii care se dă la Bac.
Iașului îi va fi foarte greu să treacă peste această rușine numită Tudorel Toader. Un centru academic recunoscut la nivel internațional a ajuns să fie reprezentat la vârf de cel cunoscut opiniei publice drept „dom’ profesor de la Bălți“. Căci la asta se reduce cariera internațională a fostului decan al Facultății de Drept din Iași.

Tovarăși utili, cadre de nădejde care să pună în practică ideile bolnave despre stat și democrație ale domnilor Dragnea și Tăriceanu, se găsesc din plin. Toți foștii absolvenți de licee industriale, mecanici de nota 5 și ceva, au fost reinventați după 1990 drept mari specialiști cu diplome adeseori fără nici un fel de acoperire în studiile urmate. Sunt cadrele de nădejde, tovarășii de ieri pe care azi se construiește noua Românie. România omului nou visat de Dragnea Liviu-Nicolae!

Dincolo de protestele societății civile, avem șansa în următorii ani să oprim definitiv instaurarea unei democrații cu iz sud-american în Europa de Est: prin vot! Dacă PSD și ALDE nu vor primi lecția cuvenită în alegeri libere, vor avea o ultimă grijă pentru lunile și anii care urmează: să îi ordone tovarășului Tudorel să găsească soluții. Soluții pentru a îngrădi alegerile libere și libertatea de exprimare.

Marius Bodea,
Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Cosmin PAȘCA

Se mai câştigă voturi în România cu majorări fictive de pensii?

Din 2012 încoace, neîntrerupt (inclusiv în timpul Guvernului Cioloş) PSD- PRO România, UDMR şi ALDE au controlat jocul legislativ. Se apropie sfârşitul, iar această majorităte toxică a ales să-şi facă ieşirea din scenă cu un foc de artificii de povestit nepoţilor. Lăsat nesupravegheat, „focul” va părjoli o ţară, dar asta a fost ultima lor grijă.

Filmuletul zilei

opinii

Folcloristică

Codrin Liviu CUȚITARU

Folcloristică

„Tremurând, un băietan s-a ridicat şi a spus, în încuviinţarea îngrozită a întregului amfiteatru, că nu făcuseră altceva decât să scrie ce învăţaseră din notiţele Pravoslavinei, ea fiind singura care le avea integral... În aritmie cardiacă, privind-o feroce pe Ţăcănel, am reuşit să îngaim o singură întrebare - Şi cu calul, cu calul cum e? Cu ochi de căprioară rănită, studenta a sărit în picioare şi a nechezat solemn - Mihahaha!”

Despre Iaşi (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre Iaşi (II)

În ciuda faptului că Iaşul a recuperat mult din deficitul de modernitate în raport cu oraşele Timişoara şi Cluj, au existat în aceste evoluţii şi numeroase sincope. 

Incremenirea în ignoranţă

Bogdan ILIESCU

Incremenirea în ignoranţă

sau Eşecul revoluţiei ştiinţifice

pulspulspuls

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

PULS

Peni Hill l-a adus iar la notar pe unchiul Vasile. De data asta nu cu case, ci cu mălai

Noi veşti de pe vechiul front electoral, stimaţi telespectatori, acum la spartul târgului, cu trei zile înainte de alegeri. O păsărică ce îşi are cuibuleţul chiar sub streaşina unui vestit notar din târg ne-a ciripit zilele trecute că, într-o zi de dimineaţă, aşa mai pe răcoare, cine credeţi că a călcat pragul stabilimentului?

Caricatura zilei

Teleportare

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.