anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Marius Bodea: "Tovarășul Tudorel e Omul Nou visat de Liviu Dragnea"

GALERIE
SsI3JGCKPHnQNTS3
 • SsI3JGCKPHnQNTS3
- +

„Ca membru PCR, tovarășul Toader Tudorel se achită conștiincios de sarcinile ce îi sunt încredințate, în adunările generale fiind combativ și cu spirit de inițiativă”. Fost comunist de nădejde, urcat de partidul cu P mare sau de partidele cu p mic după Revoluție, tovarășul Toader a ajuns astăzi, în vremea sinistrului regim Dragnea, să conducă lucrările Consiliului Uniunii Europene în materie de justiție. Comunismul a fost bun pentru tovarăș, dar capitalismul pare să îi priască și acesta.

Pentru mine, ca ieșean, faptele rectorului ales al Universității „Alexandru Ioan Cuza“ din Iași, fost judecător al Curții Constituționale, reprezintă o rușine pe care nu pot să o iau decât foarte personal. Urmaș al PCR, Partidul Social Democrat de astăzi îl cultivă cu obstinație, alături de partenerul de alianță, ALDE, pe tovarășul Tudorel. Acesta se dovedește ca și ieri, la fel de „combativ și cu spirit de inițiativă“ când vine vorba despre apărarea borfașilor de Justiție și privilegiile binefăcătorilor săi politici.

Cu o șmecherie tipică omului simplu ajuns mai-mare peste comitete, comiții și instituții, tovarășul Tudorel răstălmăcește cartea de Drept și o interpretează ca pe un comentariu al unei poezii care se dă la Bac.
Iașului îi va fi foarte greu să treacă peste această rușine numită Tudorel Toader. Un centru academic recunoscut la nivel internațional a ajuns să fie reprezentat la vârf de cel cunoscut opiniei publice drept „dom’ profesor de la Bălți“. Căci la asta se reduce cariera internațională a fostului decan al Facultății de Drept din Iași.

Tovarăși utili, cadre de nădejde care să pună în practică ideile bolnave despre stat și democrație ale domnilor Dragnea și Tăriceanu, se găsesc din plin. Toți foștii absolvenți de licee industriale, mecanici de nota 5 și ceva, au fost reinventați după 1990 drept mari specialiști cu diplome adeseori fără nici un fel de acoperire în studiile urmate. Sunt cadrele de nădejde, tovarășii de ieri pe care azi se construiește noua Românie. România omului nou visat de Dragnea Liviu-Nicolae!

Dincolo de protestele societății civile, avem șansa în următorii ani să oprim definitiv instaurarea unei democrații cu iz sud-american în Europa de Est: prin vot! Dacă PSD și ALDE nu vor primi lecția cuvenită în alegeri libere, vor avea o ultimă grijă pentru lunile și anii care urmează: să îi ordone tovarășului Tudorel să găsească soluții. Soluții pentru a îngrădi alegerile libere și libertatea de exprimare.

Marius Bodea,
Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.