anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

Comunicat de presa

Marius Eugen OSTAFICIUC: "Nu scurtați programul de lucru al magazinelor! Prelungiți-l!"

GALERIE
ZDI_Martie_text5_poza
  • ZDI_Martie_text5_poza
- +

România continuă să fie dată peste cap de noul val al pandemiei. Măsurile luate de Guvernul Cîţu pentru a se limita raspândirea virusului nu sunt nici pe departe ceea ce ar trebui pentru ca pandemia să fie ţinută sub control. Ba dimpotrivă...

Putem să înţelegem o parte din măsurile impuse în zonele în care rata incidenţei este în continuă creştere, măsuri care poate că au darul să încerce limitarea răspândirii virusului. Însă acestea sunt luate parcă de amatori, nu de profesionişti în domeniul sănătăţii.

Este total absurd să încerci să închizi magazinele la ora 18:00, fără să iei în calcul că acest lucru va duce la o aglomeraţie şi mai mare pe parcursul zilei. Încercăm cu toţii să înţelegem logica ascunsă a acestei decizii de a pune lacătul pe magazine în acest interval orar, fie şi la sfârsit de săptămână. Vorbim exact de zilele în care românii se relaxează, în zilele în care preferă să iasă la cumpărături alături de familie. Fie că vorbim de magazinele de cartier, fie de marile centre comerciale, este de aşteptat ca în alte intervale orare ale zilei aglomeraţia să devină cu adevărat periculoasă. Mult mai înţeleaptă ar fi fost prelungirea programului de funcţionare cu două ore în plus, însă asta ar fi presupus, bineînţeles, ca românii să încalce o altă "genială" soluţie: "arestul" la domiciliu la ceas de seară.

Trebuie să fim lucizi, să privim în jur şi să admitem că ne aflăm în plin haos. Rând pe rând, de la sectorul Horeca la micii întreprinzători, economia României se sufocă pe zi ce trece. Nu ştim cu ce "specialişti" se consultă guvernanţii, însă deciziile pe care ni le transmit spre luare la cunoştinţă nu doar că sunt lipsite de profesionalism, însă adeseori par luate la beţie.

Desigur, nimeni nu îşi asumă răspunderea. "Asumare politică", şi cu asta s-a închis subiectul... Cine va răspunde de rata mare de infectare în cazul în care cetăţenii se vor înghesui în centrele comerciale pentru a nu risca să fie afară după ora 20:00? Pentru că încet - încet vom ajunge la o asemenea variantă, iar Paştele ortodox ne va prinde probabil în aceeaşi stare de lockdown precum anul trecut. Este o situaţie absurdă, pe care Guvernul nu poate să o controleze. Premierul Florin Cîţu va trebui să explice clar cum s-a ajuns la aceste măsuri, cine le va gestiona şi cine va fi tras la răspundere dacă situaţia va scăpa de sub control. Poporul român nu trebuie să fie băgat în acest malaxor al inconştienţei, ci dimpotrivă! Toate aceste decizii trebuie luate cu cap, de oameni care chiar ştiu ce trebuie făcut. Românii nu trebuie folosiţi precum cobaii. După ce au dat chix cu vaccinarea populaţiei şi au bulversat şi mai mult lumea, de această dată Guvernul se dovedeşte incapabil să ţină sub control propriile măsuri. Cum poţi ţine sub control pandemia dacă tu, Guvern, impui măsuri generatoare de haos?! Poate fi ţinut sub control accesul în marile magazine în aceste condiţii!? Greu de crezut!

Frecvent, soluţiile ce ne sunt impuse sunt atât de proaste, încât contrariul lor devine adevărata soluţie. Magazine închise la ora 18:00 sau 20:00? Nu, din contra, prelungire de program pentru fluidizare. Închiderea românilor în case de la ora 20:00? Nu, din contra, mutarea unor activităţi lucrative pe timp de noapte, pentru ca aglomeraţiile de peste zi să fie evitate. Și aşa mai departe...
--
Marius Eugen OSTAFICIUC, președinte al PSD Municipiul Iași, deputat de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.