MARIUS MINEA: În politică nu trebuie să vorbim despre oameni noi sau vechi, trebuie să vorbim despre oameni cinstiți și devotați comunității! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 27.10.2021

Comunicat de Presă

MARIUS MINEA: În politică nu trebuie să vorbim despre oameni noi sau vechi, trebuie să vorbim despre oameni cinstiți și devotați comunității! (P)

GALERIE
Marius-Minea
  • Marius-Minea
- +

Domnule Marius Minea, sunteți consilier județean și candidat din partea Partidului Național Liberal pentru funcția de deputat la alegerile parlamentare din 6 decembrie. De cât timp sunteți membru PNL și cum ați performat în cadrul partidului de-a lungul timpului?

Am peste 13 ani de când m-am alăturat echipei Partidului Național Liberal din dorința de a participa activ la dezvoltarea comunității în care trăiesc și iată că după atâția ani mă regăsesc lângă aceeași echipă, lângă oameni profesioniști și implicați, dornici să își pună toată pregătirea și priceperea la dispoziția ieșenilor. Sunt Președinte al Tineretului Național Liberal Iași, iar alături de echipa mea am reușit să implementăm proiecte pentru tinerii ieșeni, să îi promovăm pe cei ce și-au dorit să devină o voce, astfel încât TNL să rămână cea mai importantă școală politică și motorul Partidului Național Liberal, prin entuziasmul și determinarea tinerilor. 

Ați primit votul de încredere al colegilor dumneavoastră, iar acum vă regăsiți pe poziția 6 pe lista de candidați ai Partidului Național Liberal, Filiala Iași pentru Camera Deputaților. Ce anume v-a determinat să candidați pentru această funcție și de ce ar trebui ca ieșenii să vă voteze?

Votul colegilor mei din cadrul filialei județene mă onorează și consider că acest pas este unul firesc. Sunt parte a unei echipe ce are viziunea necesară de a găsi soluții pentru dezvoltarea României, iar acum pornim spre un drum european, deja deschis de Guvernul PNL, care în acest an de guvernare a prioritizat interesele românilor și proiectele majore pentru țară. M-am implicat constant și mi-am dorit să am în jurul meu cât mai mulți tineri care să îmi urmeze exemplul. Și am reușit! La alegerile locale din acest an, peste 400 de tineri au candidat pe listele Partidului Național Liberal pentru funcția de consilier local, consilier județean sau primar, iar acum avem în administrațiile locale din județul Iași tineri cu noi perspective de dezvoltare pentru comunitățile lor. Candidez pentru un post de deputat pentru că îmi doresc să ofer tinerilor ieșeni noi oportunități, să devin vocea pe care aceștia nu au avut-o până acum în Parlamentul României. Suntem un centru universitar important, iar tinerii care au ales să își croiască drumul aici, la noi și la ei acasă trebuie să simtă că ei fac ca orașul nostru să trăiască, să vibreze!

Care sunt principalele proiecte pe care dumneavoastră le veți susține în Parlamentul României?

Am văzut de multe ori că lipsa sprijinului parlamentar ține în loc proiecte care ar putea schimba viața multor români. Asta s-a întâmplat și la Iași. Din păcate, mulți dintre ieșeni nici măcar nu îi cunosc pe cei ce ar fi trebuit să îi reprezinte în Parlamentul României în actuala legislatură și asta nu din vina lor. Vina este a celor care au primit votul ieșenilor și au uitat de promisiunile făcute. De aceea, e atât de important să avem un Parlament legitim, care să reprezinte vocea cetățenilor și să înțeleagă că scopul este de a colabora cu toate instituțiile statului, Guvern și administrațiile locale, în folosul lor. Autostrada A8, extinderea Aeroportului Internațional Iași, realizarea Spitalului Regional de Urgență, investiții în educație și atragerea de fonduri europene prin sprijinirea autorităților locale sunt printre cele mai importante proiecte susținute de echipa Partidului Național Liberal Iași pentru următorii patru ani.

Ați tot amintit în aparițiile dumneavoastră despre #GenerațiaAltfel și despre un alt mod de a face politică. De unde a pornit acest concept și ce presupune acesta?

Tineretul Național Liberal este #GenerațiaAltfel inspirată în politica sa de două elemente importante: ECHIPA și DETERMINAREA. Noi suntem o echipă de tineri determinați și ne dorim să îi reprezentăm cu cinste pe ieșeni și pe români prin susținerea celor mai importante proiecte de dezvoltare. #GenerațiaAltfel este despre puterea de a schimba România în bine, e despre tinerii care merită să le fie ascultată vocea. E vorba de multă muncă în spate și promovarea propriilor idei. Nu ne subestimăm competitorii politici prin vechi cutume, ci ne dorim să fim auziți printr-o campanie pozitivă! În politică nu trebuie să vorbim despre oameni noi sau vechi, trebuie să vorbim despre oameni cinstiți și devotați comunității. Asta înseamnă pentru noi Generația Altfel.

Românii trăiesc vremuri nemaiîntâlnite și pare că unii dintre cetățeni pun sub semnul întrebării organizarea alegerilor în această perioadă de restricții provocate de COVID 19. Ce le recomandați ieșenilor să facă pe 6 decembrie? 

Democrația nu trebuie pusă sub semnul întrebării, iar românii au nevoie de un Parlament legitim și competent mai mult ca niciodată. Majoritatea actuală și-a pierdut de mult timp susținerea românilor, iar eu îi îndemn pe aceștia să își exercite dreptul de vot pe 6 decembrie. Sănătatea lor nu este pusă în pericol, așa cum s-a întâmplat și la alegerilor locale. Desigur, acum este o campanie atipică, însă Partidul Național Liberal a instituit o serie de reguli prin care programele noastre sunt promovate și în același timp avem grijă ca cetățeanul să fie în siguranță. Nu trebuie să pierdem această șansă pe care o avem o data la patru ani.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Şcoala în pătrăţele

Ioan Alexandru TOFAN

Şcoala în pătrăţele

Nu ştim să facem ore online sau să folosim calculatorul în şcoală, altfel decât ca pe un telefon mai mare. Putem învăţa, ce-i drept, dar asta cere timp. Dar putem, între timp, să încercăm să preţuim mai mult şcoala, iar apoi, cred, învăţământul online nu ar mai fi o problemă.

Filmuletul zilei

opinii

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Florin CÎNTIC

Un veac de singurătate: Regele Mihai (I)

Într-o tăcere asurzitoare, a trecut complet neobservată aniversarea celor o sută de ani de la naşterea ultimului Suveran al României. Între timp, s-a fâsâit şi cel mai mare miracol postdecembrist - transformarea haimanalelor securiste ale anilor 90 din detractori mizerabili ai monarhiei în propagandişti excitaţi care-şi smulgeau părul din cap şi îmbăloşau catafalcul regal cu elogiile lor false, în urmă cu patru ani. Dar de asta există arhivişti: să ne ajute să nu uităm! 

Era odată...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Era odată...

Şi iernile parcă erau mai ierni pe vremea aceea! Ori poate să mă fi prea moşnegit eu şi să văd binele numai în trecut? Nu ştiu copil să nu fi mers cu uratul sau cu colindatul, că pe atunci ne lăsau părinţii, nu se temeau că o să păţim nu ştiu ce chestii nasoale şi nu ne dădeau o sută de lei sau de euro numai să stăm cuminţi acasă; şi răsuna tot satul pe atuncea de hăăăi-hăi, de pristandaua la muzicuţă, de zornăitul salbelor cu clopoţei ale mascaţilor sau de mugetul buhaiului (oare ştiţi ce-i acela „buhai” sau vă trebuie şi pentru asta o expoziţie etnografică?), cum nu găsiţi voi pe internet oricât aţi căuta.

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Alex VASILIU

Cronicarul muzical şi omul de cultură Liliana Gherman

Scriind în săptămânile trecute despre dirijorii Cristian Mandeal şi Ion Baciu, am selectat din comentariile concertelor orchestrei Filarmonicii ieşene, publicate de Liliana Gherman în revista „Cronica” din 1966 până în 1995. Erau analize de natură publicistică, spre înţelesul cititorului aflat pe o treaptă superioară a perceperii, a plăcerii în domeniul artei sunetelor cultivate, dornic să înţeleagă mai mult, să-şi pună în relaţie impresiile formate în sala de concert cu impresiile cronicarului. 

pulspulspuls

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Iacătă cine-s în realitate oamenii lui Dragnea de pe Bahlui în gios!

Ei bine, dragi cetitori, nu ştim dacă aţi găsit până acum timp ca să aruncaţi un ochi pe trecutul sau prezentul celor care sunt prezentaţi ca fiind oamenii lui Dragnea în târg, dar iote că noi am găsit oleacă de vreme şi, din ce-am aflat, ne-am pus deja mâinile-n cap când am văzut cam ce se prezintă pe piaţă, de către unii, ca fiind alternativa post-pandemică pentru votanţii PSD. 

Caricatura zilei

Cum să te prezinți corect la ANAF

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.