Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Comunicat de Presă

Marius Ostaficiuc, candidat PSD la Camera Deputaților: „Dragi ieșeni, viitorul nu trebuie așteptat, viitorul trebuie construit” (P)

GALERIE
MO
  • MO
- +

Domnule Marius Ostaficiuc, v-ați decis să candidați din partea PSD pentru Camera Deputaților. Ce v-a determinat să luați această decizie?

Consider că am acumulat în ultimii 20 de ani suficient de multă experiență administrativă pentru a ști în detaliu ce legi sunt bune și ce legi trebuie modificate în domenii precum urbanism, ordine publică, administrație publică. Am 43 de ani, simt că sunt la vârsta maturității și a energiilor depline. 


Ce veți face, concret, în Parlament?

Pentru mine experiența de deputat este mult mai mult decât o aventură consumată prin Aeroporturi și prin bufetul Parlamentului unde, se știe, unii mănâncă bine și ieftin. A fi deputat înseamnă a munci, a-ți asuma cei patru ani de mandat ca pe o formă de sacrificiu. Cred că Iașul, orașul meu natal, care mi-a dat o familie și un destin, merită acest sacrificiu. Concret, intenționez să pledez, vocal, sonor și convingător, pentru marile proiecte ale Iașului neaflate încă, din păcate, pe listele de priorități ale Bucureștiului. Mă refer la rănile noastre deschise de care știu de-acum și copiii ieșenilor: Autostrada 8, Spitalul Regional, Centura ocolitoare, izolarea economică, situația alarmantă în care se află orașul din punct de vedere ecologic. Nu sunt teme de campanie, sunt urgențe de rezolvarea cărora depind bunăstarea și siguranța ieșenilor pe termen lung și foarte lung. Am convingerea că rolul esențial al parlamentarului este de a pleda neîncetat, prin orice mijloace, pentru obiectivele propuse.
În același timp, o spun răspicat, voi fi, prin puterea exemplului, unul dintre susținătorii muncii și nu statului degeaba. Pentru mine unul dintre principiile fundamentale rămâne următorul: „A face este mai important decât a avea”.

Credeți că parlamentarii unei comunități pot influența real creșterea economică din interiorul acelei comunități?

Nu doar cred, dar sunt absolut convins. În secolul XXI a nu viza creșterea economică înseamnă a munci în zadar. Voi face tot posibilul să contribui la atragerea de investiții, la identificarea și dezvoltarea relațiilor economice cu Uniunea Europeană și nu numai. Pentru aceasta, sunt dispus să devin un promotor al Iașului și al ieșenilor.

În ce comisii parlamentare v-ați propus să activați?

Ținând cont de experiența și de formarea mea profesională, cred că utilitatea mi-aș găsi-o în Comisia pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, Comisia pentru muncă și protecție socială, Comisia juridică de disciplină și imunități, Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională. Sunt comisii din care chiar cred că poți deveni o voce auzită în Parlament.

Un mesaj către ieșeni... 

Un mesaj către ieșeni este de fapt un mesaj către mine însumi: viitorul nu trebuie așteptat, viitorul trebuie construit! Să îl construim împreună! 

PSD este singurul partid preocupat cu adevărat de soarta ieșenilor.

Așadar, vă invit, dragi ieșeni, să votați candidații social-democrați, la alegerile parlamentare din 6 decembrie.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri