Marius Ostaficiuc, pentru un Parlament al ieșenilor (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 06.03.2021

Comunicat de Presă

Marius Ostaficiuc, pentru un Parlament al ieșenilor (P)

GALERIE
Marius Ostaficiuc
  • Marius Ostaficiuc
- +

Cunoscut ieșenilor în special pentru activitatea sa la nivel de administrație locală, Consiliu local și Consiliu Județean, Marius Ostaficiuc, candidat pe listele PSD pentru Camera Deputaților, a vorbit despre motivele care l-au îndemnat spre o astfel de candidatură, despre crezurile și principiile sale de viață.

 

„Îmi doresc un Iași prosper, un Iași puternic, în care copiii mei să se poată desăvârși ca oameni”

Pentru Marius Ostaficiuc Iașul este orașul căruia îi datorează totul: „Pot afirma cu mâna pe inimă că respir Iașul prin toți porii mei”, spune el vizibil emoționat. S-a născut și a copilărit în cartierul Alexandru cel Bun, într-o familie de oameni modești, în care a învățat ce înseamnă munca și responsabilitatea, valori care l-au ghidat practic până în ziua de astăzi. Aici, în Iași, și-a întemeiat familia. Se definește, de altfel, ca un familist convins: „Soția mea și cei trei copii înseamnă enorm pentru mine, iar munca susținută din ultimii ani, cu multe sacrificii în plan familial, sper să se întoarcă sub forma unei vieți mai bune nu doar în plan personal, ci pentru întreaga comunitate. Îmi doresc un Iași prosper, un Iași puternic, în care copiii mei să se poată desăvârși ca oameni”. Este motivul principal pentru care, în urmă cu aproape două decenii, a ales să facă pasul spre politică și spre administrație. „Cele două mandate de consilier local mi-au dezvăluit o lume pe care, deși aparent o cunoșteam, mi-a oferit în permanență provocări și surprize, de multe ori nu tocmai plăcute. Nu m-am dat însă bătut, ci dimpotrivă. Ca ales local, am înțeles ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, iar ca președinte al Comisiilor Juridice și de Urbanism, am învățat multe din ceea ce înseamnă dezvoltarea unui oraș ca Iașul. La patru ani de la plecarea mea din Comisia de Urbanism, haosul pare că a pus stăpânire pe oraș; mai mult ca oricând, vidul legislativ trebuie eliminat prin pachete de legi apte să reglementeze în mod just dezvoltarea urbană”. Ulterior, în calitate de consilier județean, a învățat ce înseamnă să gândești la o altă scară. A realizat că, la doi pași de Iași, există comunități pentru care civilizația nu înseamnă nici mall-uri, nici parcări supraetajate, ci lucruri mult mai simple: un drum asfaltat, apă curentă sau o școală renovată.

„Ca și în căsnicie, în politică sunt adeptul fidelității”

Este de 20 de ani membru al Partidului Social Democrat, partid căruia i s-a dedicat trup și suflet. „Poate și datorită structurii mele, ca om, a faptului că am trăit într-un cartier muncitoresc al Iașului, am ales social-democrația în detrimentul altor orientări politice. Și, slavă Domnului, că aveam de unde alege! Alți colegi au schimbat câte trei sau patru partide în această perioadă. Eu nu cred însă în oportunism! Cred în echipă, în lucrurile durabile, construite în timp! Iar eu asta mi-am propus să fac pentru Iași: să construiesc!”, precizează Marius Ostaficiuc. Pentru el, familia politică e ghidată de principii similare familie în sens clasic: „Ca și în căsnicie, în politică sunt adeptul fidelității”.


„Am energiile puternice și înțelepte ale vârstei de mijloc”


Nu poți face totul pentru orașul tău din interior. Într-o lume ce a mutat accentele decizionale pe capitală, în ciuda interminabilelor discursuri despre descentralizare, Iașul are nevoie de reprezentanți la centru, oameni verticali și serioși care să pledeze pentru oraș, pentru necesitățile și idealurile ieșenilor. „Sunt un om activ. Am energiile puternice și înțelepte ale vârstei de mijloc. Îmi propun să fac din tribuna Parlamentului un spațiu în care vocea mea să facă auzite zecile de mii de voci ale ieșenilor mei dragi. Orice inițiativă, orice proiect pe care îl voi avea vor pleca de la prioritățile orașului pe care, cu mândrie și responsabilitate, îl reprezint”, încheie Marius Ostaficiuc.


Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Nicolae GRECU

Proiectele, iluzii în fotbalul ieşean

Atunci, când Politehnica va fi un club puternic, când Copoul va fi un punct de atracţie pentru fotbaliştii din toată Moldova, atunci ne putem gândim şi la antrenorul necesar pentru a râvni la performanţă

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

Eugen MUNTEANU

Monumenta linguae Dacoromanorum. Scurt istoric al unui proiect filologic major (IV)

În foiletonul de faţă autorul evidenţiază rolul pe care l‑a jucat proiectul MLD la trezirea printre tinerii cercetători a interesului pentru studiile biblico-filologice.

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

pr. Constantin STURZU

Hirotonie de Episcop: Preasfinţitul Nichifor Botoşăneanul

Mâine va fi hirotonit noul Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, Nichifor Botoşăneanul, ales de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în şedinţa sa din 25 februarie 2021. Acest post de Episcop-vicar era vacant după ce, anul trecut, Preasfinţitul Părinte Calinic Botoşăneanul a fost ales şi întronizat Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor. Vorbim, aşadar, despre un eveniment rar, un moment istoric. În Catedrala Mitropolitană din Iaşi, precedenta hirotonie de episcop săvârşită a fost tocmai cea a Preasfinţitului Calinic Botoşăneanul, în urmă cu 30 de ani, pe 25 martie 1991.

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Ce înseamnă să ai de-a face cu o lume mult prea complexă ca să o poţi înţelege pe deplin? (I)

Azi vă voi familiariza cu câteva dintre ideile şi teoriile unui om de ştiinţă, eseist, filozof şi fost trader, unul dintre cei mai cunoscuţi şi urmăriţi specialişti în înţelegerea probabilităţii, incertitudinii şi riscului. Fie că vorbim de lebădă neagră, (anti)fragilitate, sisteme complexe, stresor, şoc, criză, instabilitate, volatilitate sau predictibilitate, aceste noţiuni sunt extrem de criticate de către multe gulere scrobite ale orgolioşilor scientişti.

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De citit

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.