Marius Ostaficiuc, pentru un Parlament al ieșenilor (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 02.12.2020

Comunicat de Presă

Marius Ostaficiuc, pentru un Parlament al ieșenilor (P)

GALERIE
Marius Ostaficiuc
  • Marius Ostaficiuc
- +

Cunoscut ieșenilor în special pentru activitatea sa la nivel de administrație locală, Consiliu local și Consiliu Județean, Marius Ostaficiuc, candidat pe listele PSD pentru Camera Deputaților, a vorbit despre motivele care l-au îndemnat spre o astfel de candidatură, despre crezurile și principiile sale de viață.

 

„Îmi doresc un Iași prosper, un Iași puternic, în care copiii mei să se poată desăvârși ca oameni”

Pentru Marius Ostaficiuc Iașul este orașul căruia îi datorează totul: „Pot afirma cu mâna pe inimă că respir Iașul prin toți porii mei”, spune el vizibil emoționat. S-a născut și a copilărit în cartierul Alexandru cel Bun, într-o familie de oameni modești, în care a învățat ce înseamnă munca și responsabilitatea, valori care l-au ghidat practic până în ziua de astăzi. Aici, în Iași, și-a întemeiat familia. Se definește, de altfel, ca un familist convins: „Soția mea și cei trei copii înseamnă enorm pentru mine, iar munca susținută din ultimii ani, cu multe sacrificii în plan familial, sper să se întoarcă sub forma unei vieți mai bune nu doar în plan personal, ci pentru întreaga comunitate. Îmi doresc un Iași prosper, un Iași puternic, în care copiii mei să se poată desăvârși ca oameni”. Este motivul principal pentru care, în urmă cu aproape două decenii, a ales să facă pasul spre politică și spre administrație. „Cele două mandate de consilier local mi-au dezvăluit o lume pe care, deși aparent o cunoșteam, mi-a oferit în permanență provocări și surprize, de multe ori nu tocmai plăcute. Nu m-am dat însă bătut, ci dimpotrivă. Ca ales local, am înțeles ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, iar ca președinte al Comisiilor Juridice și de Urbanism, am învățat multe din ceea ce înseamnă dezvoltarea unui oraș ca Iașul. La patru ani de la plecarea mea din Comisia de Urbanism, haosul pare că a pus stăpânire pe oraș; mai mult ca oricând, vidul legislativ trebuie eliminat prin pachete de legi apte să reglementeze în mod just dezvoltarea urbană”. Ulterior, în calitate de consilier județean, a învățat ce înseamnă să gândești la o altă scară. A realizat că, la doi pași de Iași, există comunități pentru care civilizația nu înseamnă nici mall-uri, nici parcări supraetajate, ci lucruri mult mai simple: un drum asfaltat, apă curentă sau o școală renovată.

„Ca și în căsnicie, în politică sunt adeptul fidelității”

Este de 20 de ani membru al Partidului Social Democrat, partid căruia i s-a dedicat trup și suflet. „Poate și datorită structurii mele, ca om, a faptului că am trăit într-un cartier muncitoresc al Iașului, am ales social-democrația în detrimentul altor orientări politice. Și, slavă Domnului, că aveam de unde alege! Alți colegi au schimbat câte trei sau patru partide în această perioadă. Eu nu cred însă în oportunism! Cred în echipă, în lucrurile durabile, construite în timp! Iar eu asta mi-am propus să fac pentru Iași: să construiesc!”, precizează Marius Ostaficiuc. Pentru el, familia politică e ghidată de principii similare familie în sens clasic: „Ca și în căsnicie, în politică sunt adeptul fidelității”.


„Am energiile puternice și înțelepte ale vârstei de mijloc”


Nu poți face totul pentru orașul tău din interior. Într-o lume ce a mutat accentele decizionale pe capitală, în ciuda interminabilelor discursuri despre descentralizare, Iașul are nevoie de reprezentanți la centru, oameni verticali și serioși care să pledeze pentru oraș, pentru necesitățile și idealurile ieșenilor. „Sunt un om activ. Am energiile puternice și înțelepte ale vârstei de mijloc. Îmi propun să fac din tribuna Parlamentului un spațiu în care vocea mea să facă auzite zecile de mii de voci ale ieșenilor mei dragi. Orice inițiativă, orice proiect pe care îl voi avea vor pleca de la prioritățile orașului pe care, cu mândrie și responsabilitate, îl reprezint”, încheie Marius Ostaficiuc.


Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vot de Sf. Nicolae

Lucian DÎRDALA

Vot de Sf. Nicolae

Chiar dacă parlamentarii şi Parlamentul, ca instituţie, nu se bucură de încredere în rândul opiniei publice, cetăţenii României sunt singurii care pot remedia această situaţie, prin voturile lor. Singura condiţie ar fi ca ele să fie rezultatul unui proces de reflecţie atentă şi, poate, de deliberare sinceră cu cei apropiaţi.

Filmuletul zilei

opinii

Boala locvacităţii deşănţate

Ioan MILICĂ

Boala locvacităţii deşănţate

Să ne imaginăm, urmând firul consideraţiilor lui Huxley, că apocalipsa discursivă declanşată pe durata pandemiei actuale se traduce nu numai într-un puhoi de bâlbe, aberaţii, confuzii şi nehotărâri de tot soiul, ci şi într-un lanţ de constrângeri, privaţiuni şi pedepse, impuse printr-un discurs public ofensiv şi cinic, care amplifică încordarea şi istovirea psihică a indivizilor. 

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

pulspulspuls

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Mesaj pentru nea Orban: iacătă de ce tac mâlc băieţii matale!

Fiindc-am auzit că tot a anunţat nea Şică Orban că vine azi la Iaşi, am zis că merită să-i transmitem pe această cale şi o anume informare despre care suntem siguri că nu ştiu să i-o spună conţilierii lui de la Bucureşti, în legătură cu Iaşul. 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.