Marius Ostaficiuc, pentru un Parlament al ieșenilor (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Comunicat de Presă

Marius Ostaficiuc, pentru un Parlament al ieșenilor (P)

GALERIE
Marius Ostaficiuc
 • Marius Ostaficiuc
- +

Cunoscut ieșenilor în special pentru activitatea sa la nivel de administrație locală, Consiliu local și Consiliu Județean, Marius Ostaficiuc, candidat pe listele PSD pentru Camera Deputaților, a vorbit despre motivele care l-au îndemnat spre o astfel de candidatură, despre crezurile și principiile sale de viață.

 

„Îmi doresc un Iași prosper, un Iași puternic, în care copiii mei să se poată desăvârși ca oameni”

Pentru Marius Ostaficiuc Iașul este orașul căruia îi datorează totul: „Pot afirma cu mâna pe inimă că respir Iașul prin toți porii mei”, spune el vizibil emoționat. S-a născut și a copilărit în cartierul Alexandru cel Bun, într-o familie de oameni modești, în care a învățat ce înseamnă munca și responsabilitatea, valori care l-au ghidat practic până în ziua de astăzi. Aici, în Iași, și-a întemeiat familia. Se definește, de altfel, ca un familist convins: „Soția mea și cei trei copii înseamnă enorm pentru mine, iar munca susținută din ultimii ani, cu multe sacrificii în plan familial, sper să se întoarcă sub forma unei vieți mai bune nu doar în plan personal, ci pentru întreaga comunitate. Îmi doresc un Iași prosper, un Iași puternic, în care copiii mei să se poată desăvârși ca oameni”. Este motivul principal pentru care, în urmă cu aproape două decenii, a ales să facă pasul spre politică și spre administrație. „Cele două mandate de consilier local mi-au dezvăluit o lume pe care, deși aparent o cunoșteam, mi-a oferit în permanență provocări și surprize, de multe ori nu tocmai plăcute. Nu m-am dat însă bătut, ci dimpotrivă. Ca ales local, am înțeles ce înseamnă să faci parte dintr-o echipă, iar ca președinte al Comisiilor Juridice și de Urbanism, am învățat multe din ceea ce înseamnă dezvoltarea unui oraș ca Iașul. La patru ani de la plecarea mea din Comisia de Urbanism, haosul pare că a pus stăpânire pe oraș; mai mult ca oricând, vidul legislativ trebuie eliminat prin pachete de legi apte să reglementeze în mod just dezvoltarea urbană”. Ulterior, în calitate de consilier județean, a învățat ce înseamnă să gândești la o altă scară. A realizat că, la doi pași de Iași, există comunități pentru care civilizația nu înseamnă nici mall-uri, nici parcări supraetajate, ci lucruri mult mai simple: un drum asfaltat, apă curentă sau o școală renovată.

„Ca și în căsnicie, în politică sunt adeptul fidelității”

Este de 20 de ani membru al Partidului Social Democrat, partid căruia i s-a dedicat trup și suflet. „Poate și datorită structurii mele, ca om, a faptului că am trăit într-un cartier muncitoresc al Iașului, am ales social-democrația în detrimentul altor orientări politice. Și, slavă Domnului, că aveam de unde alege! Alți colegi au schimbat câte trei sau patru partide în această perioadă. Eu nu cred însă în oportunism! Cred în echipă, în lucrurile durabile, construite în timp! Iar eu asta mi-am propus să fac pentru Iași: să construiesc!”, precizează Marius Ostaficiuc. Pentru el, familia politică e ghidată de principii similare familie în sens clasic: „Ca și în căsnicie, în politică sunt adeptul fidelității”.


„Am energiile puternice și înțelepte ale vârstei de mijloc”


Nu poți face totul pentru orașul tău din interior. Într-o lume ce a mutat accentele decizionale pe capitală, în ciuda interminabilelor discursuri despre descentralizare, Iașul are nevoie de reprezentanți la centru, oameni verticali și serioși care să pledeze pentru oraș, pentru necesitățile și idealurile ieșenilor. „Sunt un om activ. Am energiile puternice și înțelepte ale vârstei de mijloc. Îmi propun să fac din tribuna Parlamentului un spațiu în care vocea mea să facă auzite zecile de mii de voci ale ieșenilor mei dragi. Orice inițiativă, orice proiect pe care îl voi avea vor pleca de la prioritățile orașului pe care, cu mândrie și responsabilitate, îl reprezint”, încheie Marius Ostaficiuc.


Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X