Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD și candidat la Camera Deputaților: Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea Transilvaniei cu România (P
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de Presă

Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale Iași al PSD și candidat la Camera Deputaților: Se împlinesc astăzi 102 ani de când, la Alba Iulia, se decidea unirea Transilvaniei cu România(P)

GALERIE
Marius-Ostaficiuc---Ziua-Nationala-a-Romaniei
  • Marius-Ostaficiuc---Ziua-Nationala-a-Romaniei
- +

În anii ce au urmat, România a arătat lumii că o țară întregită, stăpână pe ea însăși, poate juca un rol de prim rang în viața politică și economică internațională. Succesul României interbelice nu s-a datorat însă doar simplului fapt că țara noastră avea o suprafață teritorială mai mare ci, mai ales, faptului că românii se regăseau, pentru prima oară în istorie, uniți în jurul aceluiași tricolor. A fost momentul nostru astral, când, în sfârșit, eram „uniți în cuget și simțiri”, așa cum spusese cândva poetul Andrei Bârseanu, deputat în Marea Adunare Națională de la Alba Iulia.

Azi, mai mult ca niciodată, tocmai unirea este cea care ne lipsește. În decurs de doar un an, liberalii au reușit contraperformanța de a-i învrăjbi pe români unii împotriva altora. Iar aceasta, tocmai într-o vreme în care pandemia și efectele sale socio-economice ar impune solidaritatea între populație și autorități. 

Cu zâmbetul pe buze, PNL prezintă o catastrofă economică și socială drept o nouă „Epocă de Aur”. Economia României s-a prăbușit cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. Liberalii se fac că uită asta, afirmând în schimb că, de la un trimestru la altul, economia a crescut cu 5,7%. Da, din fundul oceanului nu poți înota decât în sus. În același trimestru, economia Franței a crescut cu 18,7%, dar asta liberalii nu mai spun.

Ziua de 1 Decembrie 1918 a mai marcat un eveniment, mai puțin cunoscut și care este doar rareori evocat. Pe când la Alba Iulia se vota entuziast unirea Transilvaniei cu Țara, trupele române reintrau în Bucureștiul eliberat.

În umbra Marii Uniri avea loc, simbolic, și recâștigarea capitalei. Peste câteva zile, românii sunt chemați la vot. Avem ocazia să recâștigăm România pentru români, iar această dorință și această hotărâre le-am putut vedea în ochii ieșenilor cu care ne-am întâlnit astăzi, în această zi sfântă pentru toți românii. Prin unire avem posibilitatea de a scoate România din marasmul în care se află azi.

Vă invit să votați echipa social-democraților pentru Parlamentul României!

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Banii pesediştilor

Cătălin ONOFREI

Banii pesediştilor

De unde va lua PSD fondurile pentru pensiile românilor?

Filmuletul zilei

opinii

Şarlatani

Briscan ZARA

Şarlatani

Practic, la ora actuală, în mediul politic şi în majoritatea instituţiilor de stat, unde se fac cele mai mari furturi, procentajul escrocilor, al celor cu acte false este la cel mai înalt nivel din istorie. Iar aceşti oameni nu iau bani nemeritaţi de la hoţi, ci de la restul cetăţenilor plătitori de impozite, de la noi toţi. Deci ochii-n patru!

Paradigma dezvoltării durabile

Ciprian IFTIMOAEI

Paradigma dezvoltării durabile

De ceva vreme, în spaţiul public, se vorbeşte despre necesitatea reducerii sărăciei sub toate formele în care se manifestă, oriunde în lume, facilitarea accesului tuturor oamenilor la servicii de educaţie şi sănătate, promovarea egalităţii de gen, dezvoltarea unor oraşe şi comunităţi durabile, prietenoase cu mediul înconjurător. Toate aceste teme şi preocupări sunt interdependente şi au o istorie de câteva decenii, fiind circumscrise paradigmei dezvoltării durabile.

Moştenirea lui Trump (I)

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump (I)

Cu patru ani în urmă, un om din afara sistemului câştiga alegerile prezidenţiale din SUA. Eram acolo şi am urmărit convenţiile naţionale ale celor două mari partide americane. 

pulspulspuls

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Mare dezbatere ştiinţifică online: era Actimel, sau Zuzu?

Vedem prin mediul online şi nu numai câtă supărare a produs unora episodul jenant din Piaţa Unirii, cel al pomădării premarelui Mihai Chirica cu iaurt (Actimel zic unii, Zuzu spun alţii: asta mai rămâne de studiat). 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.