anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Martorii lui Iehova, vânați și băgați în pușcărie în Rusia

GALERIE
martorii lui iehova
  • martorii lui iehova
- +

Şase membri ai organizaţiei Martorii lui Iehova au fost condamnaţi joi, în Rusia, la pedepse cu închisoarea de la doi la trei ani şi jumătate, în cadrul unei campanii de represiune împotriva acestei mişcări religioase interzise pe teritoriul ţării din 2017, informează AFP.

Un tribunal din Saratov, localitatea situată în vestul Rusiei, a condamnat doi martori ai lui Iehova la trei ani şi jumătate de închisoare, un la treilea la trei ani, iar pe restul la doi ani de închisoare, conform informaţiilor furnizate de organizaţia religioasă.

"Întreaga argumentare a acuzării se sprijină pe teza conform căreia credinţa în Dumnezeu este "o prelungire a activităţilor unei organizaţii extremiste", a declarat, într-un comunicat, Jarrod Lopes, un purtător de cuvânt al mişcării.

"În ultima lor luare de cuvânt, cei şase acuzaţi au citat din Biblie, au mulţumit tribunalului şi forţelor de ordine şi au afirmat că nu simt nicio ostilitate faţă de cei care i-au persecutat".

Organizaţia religioasă "Martorii lui Iehova" a fost interzisă în aprilie 2017 de către Curtea Supremă a Rusiei, această mişcarea fiind declarată extremistă de către ministerul justiţiei.

După această decizie, a fost închis doar un singur membru al organizaţiei care avea cetăţenia daneză, după ce în luna mai a fost condamnat la şase ani de închisoare de către un tribunal din Rusia, iar apelul său a fost respins.

Mişcare fondată în anii 1870 în SUA de către Charles Russel, Martorii lui Iehova se consideră singurii propovăduitori ai doctrinei creştine în forma sa originară şi sunt în mod regulat acuzaţi de excese sectare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

Chef

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.