MASCARADĂ: Analize la computer tomograf în funcţie de timpul liber al unui deputat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

MASCARADĂ: Analize la computer tomograf în funcţie de timpul liber al unui deputat

GALERIE
Tudor Ciuhodaru
  • Tudor Ciuhodaru
- +

Managerul Institutului de Psihiatrie „Socola“ a pus în scenă angajarea deputatului Tudor Ciuhodaru. Pentru că spitalul a fost dotat cu un computer tomograf, managerul Gabriel Oprişanu a căutat un medic urgentist. „Utilizarea substanţei de contrast prezintă un risc vital pentru că poate genera anumite interacţiuni“, a explicat dr. Oprişanu. Aşa s-a ajuns la deputatul Tudor Ciuhodaru. Explicaţia managerului este uluitoare: „Noi programăm toate consultaţiile care includ substanţă de contrast atunci când dumnealui nu lucrează la Parlament, ne adaptăm după programul lui, când are timp liber“. Dr. Ciuhodaru a refuzat să explice cum se împacă Parlamentul şi prestările de servicii medicale.

De aproximativ două săptămâni, parlamentarul Tudor Ciuhodaru, cu­nos­cut ca un personaj controversat al medicinei ieşene, lucrează ca medic ur­gentist, printr-o convenţie civilă de pres­tări servicii, la Institutul de Psihia­trie „Socola“. Mai exact, acesta îşi desfăşoară activitatea în Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală, care a fost dotat în luna aprilie cu un computer tomograf, însă nu zilnic, ci atunci „când timpul îi permite“, făcând investigaţii în baza unor programări.

Mana­gerul spitalului, dr. Gabriel Oprişanu, a motivat că pentru utilizarea aparatului a fost nevoie de serviciile unui medic urgentist, iar Ciuhodaru a fost singurul care a vrut să vină.

„După ce am dat în funcţiune computerul tomograf, pentru că se foloseşte substanţă de contrast, am avut nevoie de serviciile unui urgentist. Utilizarea substanţei de contrast prezintă un risc vital pentru că poate genera anumite interacţiuni, iar noi, nefiind autorizaţi pentru a interveni în salvarea de vieţi, a trebuit să contractăm nişte servicii. Noi am făcut solicitări către toate spitalele care aveau medici urgentişti, să ne ajute, să ne dea pe cineva, însă dumnealui a fost singurul care a dorit să îşi ofere serviciile. Nu a fost nimeni dornic să vină la «Socola»“, a precizat dr. Ga­briel Oprişanu.

Pe de altă parte, surse din interiorul institutului au precizat că se ştia cu câteva luni înainte de a fi dat în folosinţă computerul tomograf că Ciuhodaru va fi cooptat în echipa me­dicală, deoarece acesta a venit de mai multe ori la spital unde a discutat cu managerul, acesta chiar arătându-i şi spaţiul unde va lucra. Parlamentarul a fost prezent de asemenea, şi la inaugurarea computerului tomograf, din data de 7 aprilie.

Conform managerului, parlamentarul-medic îşi va programa consultaţiile în funcţie de „timpul liber şi de programul său la Parlament“, ur­mând să fie plătit în funcţie de numărul de investigaţii pe care le va face efectiv. Mai mult, dr. Oprişanu a mai completat că fără prezenţa acestuia în Serviciul de Radiologie, nu s-ar fi putut face investigaţii la computerul tomograf recent achiziţionat.

„Noi programăm toate consultaţiile care includ substanţă de contrast atunci când dumnealui nu lucrează la Parlament, ne adaptăm după programul lui, când are timp liber. E vorba de câteva ore pe săptă­mână. De fiecare dată când vine semnează condica, dacă nu vine, nu semnează. Va fi plătit în funcţie de nu­mărul de investigaţii, iar acestea se pot verifica foarte uşor, pentru că sunt trecute în registrul investigaţiilor cu substanţă de contrast, pe care noi nu le putem face fără medic urgentist“, a completat managerul Institutului „So­cola“.

Tudor Ciuhodaru nu a dorit să explice şi pentru „Ziarul de Iaşi“ cum îşi va desfăşura activitatea în cadrul unităţii medicale. Iniţial, atunci când a fost contactat telefonic de reporterul „Ziarului de Iaşi“, a părut dispus să vorbească, însă când a aflat care este subiectul articolului, a închis telefonul, iar ulterior nu a mai răspuns apelurilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.