Mascaţii au tăbărât peste madama conţilier în casă. Pe cine căutau?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Mascaţii au tăbărât peste madama conţilier în casă. Pe cine căutau?

GALERIE
puls
  • puls
- +

Voi aţi auzit de consilierul local PSD Daniela Tăutu, stimaţi telespectatori? Nici noi de ea, ci doar de tăticuţu’, mister Popexu imobiliarul, şi asta până mai ieri, când ne-a povestit amicul Archibald Tănase cea mai haioasă fază cu madama, petrecută recent. 

Cică într-una din dimineţi, la prima oră, madama era acasă cu mămica şi, deodată, peste ele, văleleu, hop în casă mascaţii. Ce se întâmplase, de fapt? Nu, nu a pus mâna pe ceva madama, din cauza intereselor imobiliare ale tăticuţului, sau nu ştim noi de aşa ceva, ci era vorba de frăţior, personagiu cu legături în zona interlopă. Una peste alta, cică madamei i-ar fi sărit inima din loc, că a avut nevoie urgent de apă, zice-se. Hmm, ştie ea şi de ce s-o fi speriat: amică cu Mihăiţă, băieţii de la cumătrie, alea, alea...

Pe ală micu’? Nu, nu l-au prins, dacă eraţi curioşi. În rest, vorba aia; pupăza zbrrr, pe-o dugheană!

Oare s-o fi luat Mihăiţă pe arătură, cu tot cu boi?

Şi dacă tot veni vorba de Mihăiţă şi de băieţii lui de la cumătrie, haideţi să vă mai spunem una scurtă, de vară. Băi oameni buni, acuma să fi servit ceva omul de dimineaţă, să nu fi dormit bine după club, sau să fi fost sub alte influenţe, dar am ascultat şi ne-am crucit din nou despre ce spune la un moment dat, şi cum poate să vorbească omul în interviul servit pe post de leşie de corp în gazeta de şantaj a buhaiului Ghihocel Osânză.

Povesteşte aşadar la un moment dat cum a venit la el odată un imobiliar (unul dintre ăia care nu au fost la cumărie, evident) care i-ar fi propus nu’ş ce chestiune. Iar el, zice, i-a tăiat-o scurt: te pui tu cu trusturile tale de presă şi eu cu trusturile mele, şi vedem cine e mai tare! Aham: deci trusturile lui, adică Zoaia lui Ghihocel şi Finit TV, cum ar veni, nu? 

Spuneţi şi voi, stimaţi telespectatori, dacă vedeţi aicea toţi boii acasă, au ba. Că noi nu vedem decât văcuţe la păscut...

Jalea de pe lume la partidoi

Ultimul sondaj serios (IMAS, pentru profesionişti) care circulă pe piaţă, la nivel naţional, arată cam aşa, dragi alegători: PNL - 27%, USR^ - 25%, PSD - 19%. La aşa procent, vă daţi seama că e jalea de pe lume la Iaşi: un singur loc de senator şi două de deputaţi, din trei senatori şi şapte deputaţi acuma. Cine rămâne pe tuşă? Haideţi că vorbim într-un episod viitor!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.