anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 05.10.2022

Maşină avariată de căruţă. Judecătorii nu l-au găsit vinovat pe căruțaș. Vor să afle cine a speriat caii

GALERIE
cai
 • cai
- +

Un ieşean s-a trezit cu maşina serios avariată de o căruţă. A cerut despăgubiri de la căruţaş, dar judecătorii au apreciat că acesta nu avea nicio vină.

În august 2018, Dan D. mersese la cumpărături cu automobilul său, o Dacia Dokker Laureate, în satul Poiana Şcheii din comuna Şcheia, parcându-şi maşina la intrare. Pe când se afla încă în magazin, bărbatul a auzit un zgomot puternic. A ieşit speriat din magazin, constatând că maşina fusese lovită de o căruţă cu doi cai, condusă de Costache S. A discutat cu acesta, căruţaşul angajându-se să plătească daunele, fără a se ţine însă de cuvânt. În cele din urmă, s-a adresat instanţei, cerând despăgubiri de 29.250 lei, reprezentând costul reparaţiilor şi dobânda legală.

Procesul s-a desfăşurat în faţa Jude­cătoriei în absenţa căruţaşului, care nu s-a prezentat şi nici nu a depus o întâmpinare. Pe lângă declaraţia şoferului, judecătorii au avut la dispoziţie declaraţia unui martor şi imaginile surprinse de o cameră de supra­ve­ghere. Din acestea, a rezultat însă doar avarierea automobilului, nu şi vinovăţia căruţaşului.

„După cum rezultă din declaraţia martorului audiat şi din imaginile de pe CD-ul depus la dosar, căruţa ce a avariat autoturismul reclamantului era condusă de pârât la momentul respectiv, însă culpa în desfăşurarea evenimentelor nu aparţine pârâtului, ci unui alt consătean, care a tras de hăţurile cailor, ceea ce i-a făcut pe aceştia să-şi schimbe traiectoria“, au constatat magistraţii.

Aceştia au decis astfel respingerea plângerii înaintate de Dan D. Apelul decla­rat de acesta împotriva sentinţei se desfă­şoa­ră în faţa Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O reformă care nu se va face (II)

Cătălin ONOFREI

O reformă care nu se va face (II)

Poveste cu doi înecaţi.

opinii

Mahalaua digitală

Florin CÎNTIC

Mahalaua digitală

Deşi nu prea îmi pierd timpul cu comentariile sterile de pe social media, nu încetez să mă minunez de ticăloşia, prostia delirantă şi reaua credinţă care parazitează până la sufocare opiniile articulate, chiar dacă uneori provocatoare din bula mea, ale lui Dan Alexe, Sorin Ioniţă sau Mădălin Hodor. Când scriam acest text, în urmă cu foarte mulţi ani, credeam că se va atenua în timp cotcodăceala otrăvită a smintiţilor care intervin obraznic şi contondent pe internet. După cum vedem azi, maladia s-a agravat.

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Ioan Alexandru TOFAN

A plecat ministrul. Ce ne facem?

Aşadar, o lege scurtă şi clară (150 de pagini sau chiar 120 este deja prea mult), generală şi fără elanuri civilizatoare, împreună cu o responsabilitate mare acordată celor care predau şi învaţă. Nu ştiu dacă este soluţia potrivită. Dar măcar ne putem gândi la ea, ca alternativă la începuturile care nu se mai termină ale reformelor din educaţie şi la legile care vor să fie săpate în piatră cu mina de la pix.

Despre copilărie (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Despre copilărie (I)

Copilăria mea a coincis cu primii ani ai deschiderii „domniei” lui Ceauşescu, când se instaurase o efervescenţă în societatea românească. M-am gândit să povestesc despre perioada aceea, fiindcă este bine să nu uităm învăţămintele de atunci. 

pulspulspuls

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Amantele dezvoltatorilor imobiliari din târg. Scurt ghid erotic pentru developeri

Astăzi vom trece în revistă câte ceva din comportamentul hormonal de vârsta aproape septuagenară a unor dezvoltatori imobiliari din târgul nostru, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Tractorul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.