Maşină avariată de căruţă. Judecătorii nu l-au găsit vinovat pe căruțaș. Vor să afle cine a speriat caii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Maşină avariată de căruţă. Judecătorii nu l-au găsit vinovat pe căruțaș. Vor să afle cine a speriat caii

GALERIE
cai
  • cai
- +

Un ieşean s-a trezit cu maşina serios avariată de o căruţă. A cerut despăgubiri de la căruţaş, dar judecătorii au apreciat că acesta nu avea nicio vină.

În august 2018, Dan D. mersese la cumpărături cu automobilul său, o Dacia Dokker Laureate, în satul Poiana Şcheii din comuna Şcheia, parcându-şi maşina la intrare. Pe când se afla încă în magazin, bărbatul a auzit un zgomot puternic. A ieşit speriat din magazin, constatând că maşina fusese lovită de o căruţă cu doi cai, condusă de Costache S. A discutat cu acesta, căruţaşul angajându-se să plătească daunele, fără a se ţine însă de cuvânt. În cele din urmă, s-a adresat instanţei, cerând despăgubiri de 29.250 lei, reprezentând costul reparaţiilor şi dobânda legală.

Procesul s-a desfăşurat în faţa Jude­cătoriei în absenţa căruţaşului, care nu s-a prezentat şi nici nu a depus o întâmpinare. Pe lângă declaraţia şoferului, judecătorii au avut la dispoziţie declaraţia unui martor şi imaginile surprinse de o cameră de supra­ve­ghere. Din acestea, a rezultat însă doar avarierea automobilului, nu şi vinovăţia căruţaşului.

„După cum rezultă din declaraţia martorului audiat şi din imaginile de pe CD-ul depus la dosar, căruţa ce a avariat autoturismul reclamantului era condusă de pârât la momentul respectiv, însă culpa în desfăşurarea evenimentelor nu aparţine pârâtului, ci unui alt consătean, care a tras de hăţurile cailor, ceea ce i-a făcut pe aceştia să-şi schimbe traiectoria“, au constatat magistraţii.

Aceştia au decis astfel respingerea plângerii înaintate de Dan D. Apelul decla­rat de acesta împotriva sentinţei se desfă­şoa­ră în faţa Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

România, în toamna lui 2021. Bunăstare şi focuri de artificii

Cosmin PAȘCA

România, în toamna lui 2021. Bunăstare şi focuri de artificii

Vedeţi vreo deosebire majoră între România lui Dragnea din februarie 2017 şi cea a lui Cîţu din octombrie 2021? Există una. Numerele care diferă de la o zi la alta. Atunci numărătoarea a început de la 13, din unu-n unu, azi creşterea e alandala, 282, 385, 442, 561...

Filmuletul zilei

opinii

Suferinţele profesorale

Codrin Liviu CUȚITARU

Suferinţele profesorale

Virtutea didactică se obţine totuşi numai prin forţa exemplului şi, ca atare, histrionismul rămâne o componentă fundamentală a profesoratului. Doxa sugerează, concomitent, sofisticare şi enigmă. Explicitarea ei descrie, prin urmare, un proces iniţiatic, unde maestrul are porniri şi abilităţi de şaman.

E lung pământul, ba e plat

Bogdan ILIESCU

E lung pământul, ba e plat

De ce alegem ficţiunea în faţa datelor

#Şocante

George ŢURCĂNAŞU

#Şocante

Astăzi mi-am propus să federez câteva informaţii pe care le-am citit în media clasică, dar şi pe platformele de socializare în ultima vreme. Ce au în comun aceste informaţii? Faptul că sunt şocante.

pulspulspuls

Veselie şi emoţie la partidoiul ieşean. Iată cauza!

Veselie şi emoţie la partidoiul ieşean. Iată cauza!

Prin partidoiul ieşean cică e mare fojgăială de vreo două zile, iar nea Măricel se simte iar pe cai mari, după ce de la Bucureşti, prin gura aurită a lui nea Paul Stănescu, secretarul general, ar fi venit ordine noi pe unitate. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.