Maşină avariată de căruţă. Judecătorii nu l-au găsit vinovat pe căruțaș. Vor să afle cine a speriat caii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

miercuri, 20.10.2021

Maşină avariată de căruţă. Judecătorii nu l-au găsit vinovat pe căruțaș. Vor să afle cine a speriat caii

GALERIE
cai
  • cai
- +

Un ieşean s-a trezit cu maşina serios avariată de o căruţă. A cerut despăgubiri de la căruţaş, dar judecătorii au apreciat că acesta nu avea nicio vină.

În august 2018, Dan D. mersese la cumpărături cu automobilul său, o Dacia Dokker Laureate, în satul Poiana Şcheii din comuna Şcheia, parcându-şi maşina la intrare. Pe când se afla încă în magazin, bărbatul a auzit un zgomot puternic. A ieşit speriat din magazin, constatând că maşina fusese lovită de o căruţă cu doi cai, condusă de Costache S. A discutat cu acesta, căruţaşul angajându-se să plătească daunele, fără a se ţine însă de cuvânt. În cele din urmă, s-a adresat instanţei, cerând despăgubiri de 29.250 lei, reprezentând costul reparaţiilor şi dobânda legală.

Procesul s-a desfăşurat în faţa Jude­cătoriei în absenţa căruţaşului, care nu s-a prezentat şi nici nu a depus o întâmpinare. Pe lângă declaraţia şoferului, judecătorii au avut la dispoziţie declaraţia unui martor şi imaginile surprinse de o cameră de supra­ve­ghere. Din acestea, a rezultat însă doar avarierea automobilului, nu şi vinovăţia căruţaşului.

„După cum rezultă din declaraţia martorului audiat şi din imaginile de pe CD-ul depus la dosar, căruţa ce a avariat autoturismul reclamantului era condusă de pârât la momentul respectiv, însă culpa în desfăşurarea evenimentelor nu aparţine pârâtului, ci unui alt consătean, care a tras de hăţurile cailor, ceea ce i-a făcut pe aceştia să-şi schimbe traiectoria“, au constatat magistraţii.

Aceştia au decis astfel respingerea plângerii înaintate de Dan D. Apelul decla­rat de acesta împotriva sentinţei se desfă­şoa­ră în faţa Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iluzii guvernamentale

Lucian DÎRDALA

Iluzii guvernamentale

Aparent, desemnarea domnului Cioloş a fost un gest politic inutil, de natură a consuma în zadar timp şi energie. În realitate, ea a avut rolul de a oferi partidelor din fostul arc guvernamental ceva mai mult timp de gândire şi, în special pentru PNL, de decantare a opţiunilor pe termen mediu.

Filmuletul zilei

opinii

Un model discret, iradiant...

Florin CÎNTIC

Un model discret, iradiant...

Zilele trecute l-am sărbătorit pe Alexandru Zub la Mănăstirea Văratic, loc de reflecţie şi ospitalitate pentru multe figuri emblematice ale culturii noastre contemporane. Cum Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, face pentru marele istoric mai mult decât Academia şi autorităţile locale la un loc, aş vrea, ca modestă reverenţă, să readuc în faţa cititorilor un text revelator pentru efigia lui Al. Zub, model cultural şi uman pentru mulţi dintre noi, un partener de dialog exemplar, ieri şi azi.

Serafima

Radu PĂRPĂUȚĂ

Serafima

Serafima nu amintea deloc în înfăţişare de un serafim. Nu ştiu la ce s-o fi gândit maică-sa, când i-a dat acest nume - Serafima, poate originea ei basarabenească s-o fi condus spre acest nume, căci numele se întâlneşte la ruşi. Nu găsesc decât explicaţia că, nu-i aşa, orice gâscă îşi visează puii lebede. 

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Alex VASILIU

Întâlniri internaţionale Enescu (II)

Tinerii participanţi la Concursul de cânt vocal organizat la Paris în paralel cu festivalul Rencontres Internationales Georges Enesco au avut de demonstrat pregătirea în trei domenii muzicale: aria de operă clasică sau romantică, aria sau liedul modern şi liedul compus de George Enescu. Sunt experienţe muzicale ce le-au deschis deja, unora, calea spre scenele de spectacol, de recital, având în vedere cerinţele teatrelor lirice şi oportunităţile înregistrării pe disc a unor programe inedite. 

pulspulspuls

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Cum se va tranşa duelul amazoanelor de la USR Iaşi? Iată câteva indicii!

Vorbeam ieri aicea despre cum de s-a făcut şi s-au aranjat cărţile politicii încât dipotata Monika de la Iaşi a luat faţa în partid, la nominalizarea ca menistru al digitalizării, unora mai bine înfipţi ca ea pe lângă şefi. 

Caricatura zilei

Suspiciune...

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.