Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Mașină de spălat și uscător: 2 în 1 sau separate? (P)

GALERIE
ziaruldeiasi_dan-gold-aJN-jjFLyCU-unsplash
  • ziaruldeiasi_dan-gold-aJN-jjFLyCU-unsplash
- +

Mașina de spălat și uscătorul sunt unele dintre cele mai importante electrocasnice din casă, dar ce este mai bine: să le ai separat sau împreună? Astăzi îți spunem avantajele și dezavantajele de a avea o mașină de spălat cu uscător integral sau două aparate separate.

În ziua de astăzi este posibil să speli și să usuci rufele cu un singur aparat, mașină de spălat și uscător toate într-unul, fără a fi nevoie să scoți rufele din mașina spălat pentru a le pune în uscător. Cu toate acestea, ca toate invențiile, mașina de spălat cu uscător are avantajele și dezavantajele sale, la fel cum se întâmplă și în cazul a două aparate separate. Să aflăm care sunt.

Dacă singura ta preocupare este să iei cea mai bună decizie, atunci ar trebui să cumperi o mașină de spălat și un uscător, ambele electrocasnice separat. Avantajele alegerii lor individual sunt multe în comparație cu opțiunea 2 în 1.

Nu spunem că mașinile de spălat rufe cu tot cu uscător sunt proaste, ci doar că un produs 2 în 1 tindă să funcționeze mult mai mult decât fiecare separat, deci uzura este mai mare, pe lângă faptul că are și alte limitări. Decizia de a achiziționa opțiunea 2 în 1 se poate datora problemelor de spațiu.

Mașină spălat și uscător 2 în 1

Avantaje:

  • Economisești spațiu
  • Costul poate fi mai mic
  • Totul se întâmplă într-un singur loc
  • Permite cicluri complete de spălare și uscare

Dezavantaje:

  • Capacitate de încărcare mai mică
  • Unele modele pot fi mai scumpe decât aparatele individuale
  • Există o șansă mai mare de eșec
  • Consum electric mai mare

Mașină spălat și uscător separate

Avantaje:

  • Îți permite să faci treaba mai repede (în timp ce usuci prima încărcătură, o poți spăla pe a doua)
  • Optimizează mult mai bine consumul de energie electrică și apă
  • Permite o sarcină mult mai mare
  • Poate fi mai ieftin în funcție de modelele alese

Dezavantaje:

  • Nu este recomandat pentru spatii mici
  • Trebuie să muți hainele dintr-un dispozitiv în altul

De ce ar trebui să țin cont atunci când o aleg opțiunea ideală pentru mine?

După cum am mai spus, cea mai bună opțiune la achiziționarea unuia dintre aceste electrocasnice este să le alegi separat. Totuși, pot exista câteva motive să alegi varianta 2 în 1.

De ce să alegi o mașină de spălat cu uscător 2 în 1?

Dacă locuiești într-un apartament mic sau locul în care plănuiești să pui mașina de spălat este foarte mic, cel mai bine este să cumperi o mașină spălat cu uscător 2 în 1, pentru că spațiul este important.

Dacă nu ai timp suficient să te dedici spălării, cel mai bine este să îțo cumperi o mașină spălat cu uscător integrat, deoarece asta îți permite să programezi ciclul complet astfel încât doar să pui și să scoți rufele.

Dacă ai un buget redus, poți găsi câteva mașini de spălat cu uscător destul de accesibile.

Daca vrei să ai ambele funcții fără a fi nevoie să cumperi două electrocasnice și să te decizi dacă le folosești împreună sau separat, alege o mașina spălat cu uscător integrat.

De ce să alegi o mașină de spălat și uscător separate?

Dacă spațiul nu este o problemă, poți alege cea mai bună opțiune.

Dacă ai o familie numeroasă, aceste aparate separate au o capacitate de încărcare mult mai mare.

Dacă ai timp să speli, dar vrei totuși să o faci dinamic, această opțiune îți permite să grăbești munca: în timp ce speli a doua încărcătură, o usuci pe prima.

Dacă vrei aparate A+++ eficiente din punct de vedere energetic, este mai probabil să le obții individual decât împreună.

În concluzie, doi în unu sună frumos, dar în viața de zi cu zi mașinile multifuncționale sunt în mod clar inferioare concurenților lor separați. Mașina de spălat și uscătorul separat gestionează spălarea și uscarea mai eficient și mai ușor, fără a crea riscuri inutile și probleme. Rămâne de decis ce este mai important: economiile, confortul sau respectul pentru haine.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri