Maşina electrică Opel Ampera are o autonomie de peste 500 kilometri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Maşina electrică Opel Ampera are o autonomie de peste 500 kilometri

GALERIE
opel ampera
  • opel ampera
- +

Opel a revoluţionat electromobi-litatea cu Ampera-e, la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Paris (desfăşurat în perioada 1-16 oc­tombrie). Ampera-e oferă o au­tonomie de peste 500 de kilometri (autonomie electrică, conform măsurătorilor NEDC în kilometri: >500, date preliminare) cu peste 100 km mai mult decât rivalii săi din acest segment şi impresionează, de asemenea, prin modul în care sustenabilitatea şi plăcerea de a conduce pot coexista în armonie. 

„Cu noul Ampera-e, continuăm cea mai mare ofensivă de modele din istoria companiei noastre“, declară Dr. Karl-Thomas Neumann, CEO-ul Opel. „Exponatele noastre indică în mod clar direcţia de dezvoltare: Ampera-e, cu autonomia sa remarcabilă, dovedeşte că electromobilitatea este complet fezabilă în viaţa de zi cu zi şi este, de asemenea, foarte distractivă“.

„e“ de la acceleraţie extremă: Ampera-e cu puterea unui autovehicul sport

Cuplul maxim de 360 Nm este cel responsabil pentru temperamentul electrizant al noului Opel. Performanţa motorului electric este echivalentă cu 150 kW/204 cp.

Pornirile de pe loc fără efort (precum cele de la semafor) şi accesul pe autostrăzi sunt două dintre principalele puncte forte ale Opel Ampera. Autovehiculul electric accelerează de la 0 la 50 km/oră în doar 3,2 secunde, la acelaşi nivel cu cel al modelelor sport, iar acceleraţia de la 80 la 120 km/h în gama de turaţii medii, deosebit de importantă la depăşire, se efectuează în doar 4,5 secunde (cifre preliminare). Ampera-e performează astfel la acelaşi nivel cu modelele OPC, vârfurile de lance sportive ale Opel.

În acelaşi timp, plasarea eficientă a bateriilor de capacitate mare, asi-gură un interior încăpător, cu spaţiu confortabil pentru cinci ocupanţi şi un volum al portbagajului comparabil cu cel al autovehiculelor cu cinci uşi din clasa compactă. În stilul tipic Opel, spaţiul generos este însoţit de cea mai bună conectivitate. Ampera-e este echipat cu ultima generaţie de sisteme de infotainment IntelliLink, compatibile cu Apple Play şi Android Auto, beneficiind şi de Opel OnStar la bord.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.