anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

duminica, 02.04.2023

ADVERTORIAL

Maşini de gravat şi tăiat cu laser CO2

GALERIE
gravat-1gravat-2
  • gravat-1
  • gravat-2
- +

Maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2 sunt utilaje specializate care, cu ajutorul unei raze laser puternice, pot grava diverse materiale prin topire, vaporizare sau ardere, iar prin creşterea puterii pot debita diferite materiale.

 

Maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2 sunt utilaje specializate care, cu ajutorul unei raze laser puternice, pot grava diverse materiale prin topire, vaporizare sau ardere, iar prin creşterea puterii pot debita diferite materiale. Raza laser este emisă dintr-un tub laser în momentul în care prin acesta trece curent electric.

Raza rezultată este apoi reflectată printr-o serie de oglinzi până în momentul în care ajunge la capul de tăiere al maşinii unde este focalizată cu ajutorul unor lentile pe suprafaţa ce urmează a fi gravată sau tăiată. 

Materialele pretabile pentru utilizare
Cu ajutorul unei maşini de gravare şi tăiere cu laser CO2 pot fi gravate o gamă variate de materiale cum ar fi: 

  • Sticla
  • Acrilicele
  • Ceramica
  • Porţelan
  • Lemn
  • Hârtie
  • Diferite tipuri de plasticuri
  • Materiale textile
  • Diverse meltale şi altele

Totuşi, pentru gravarea suprafeţelor din oţel inoxidabil şi aluminiu trebuie ţinut cont de puterea utilajului şi este obligatorie aplicarea unui agent pe suprafeţele prelucrate.

Softul utilizat pe maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2
Pentru transpunerea designului dorit sau realizarea debitării o maşină de gravat şi tăiat cu laser CO2 are nevoie să fie conectată la un PC dotat cu minim sistem de operare Windows XP pe 32 sau 64 biţi. Pe acest calculator se află softul de design care poate fi Artcam Express, Autocad, Adobe Illustrator sau alt soft care poate prelua sau crea fişiere CAD (Computer Aided Design). În aceste fişiere care au extensii de genul .ai, .dxf, .eps sau .plt se regăsesc toate măsurătorile şi calculele la milimetru şi setările de culoare în formatul RGB ce vor fi transpuse pe materialul prelucrat.

Industriile beneficiare
Mulţumită versatilităţii maşinii de frezat şi gravat cu laser CO2, aceasta este recomandată utilizării în special în atelierele de tâmplărie pentru producţia în serie, dar şi în atelierele de design, publicitate şi arhitectură unde capacitatea de producţie si personalizare a produselor unicat la costuri avantajoase este primordială. 

Datorită faptului că maşinile de frezat şi gravat cu laser CO2 nu au consumabile, ele au cost-beneficiu foarte ridicat. Pentru o gamă variată de maşini de frezat şi frezat cu laser CO2 şi consultanţă profesionistă vă invităm să vizitaţi site-ul masiniunelte.ro .

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.