De Business

Punem punctul pe știi

ADVERTORIAL

Maşini de gravat şi tăiat cu laser CO2

luni, 31 iulie 2017, 01:21
2 MIN

Maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2 sunt utilaje specializate care, cu ajutorul unei raze laser puternice, pot grava diverse materiale prin topire, vaporizare sau ardere, iar prin creşterea puterii pot debita diferite materiale.

 

Maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2 sunt utilaje specializate care, cu ajutorul unei raze laser puternice, pot grava diverse materiale prin topire, vaporizare sau ardere, iar prin creşterea puterii pot debita diferite materiale. Raza laser este emisă dintr-un tub laser în momentul în care prin acesta trece curent electric.

Raza rezultată este apoi reflectată printr-o serie de oglinzi până în momentul în care ajunge la capul de tăiere al maşinii unde este focalizată cu ajutorul unor lentile pe suprafaţa ce urmează a fi gravată sau tăiată. 

Materialele pretabile pentru utilizare
Cu ajutorul unei maşini de gravare şi tăiere cu laser CO2 pot fi gravate o gamă variate de materiale cum ar fi: 

  • Sticla
  • Acrilicele
  • Ceramica
  • Porţelan
  • Lemn
  • Hârtie
  • Diferite tipuri de plasticuri
  • Materiale textile
  • Diverse meltale şi altele

Totuşi, pentru gravarea suprafeţelor din oţel inoxidabil şi aluminiu trebuie ţinut cont de puterea utilajului şi este obligatorie aplicarea unui agent pe suprafeţele prelucrate.

Softul utilizat pe maşinile de gravat şi tăiat cu laser CO2
Pentru transpunerea designului dorit sau realizarea debitării o maşină de gravat şi tăiat cu laser CO2 are nevoie să fie conectată la un PC dotat cu minim sistem de operare Windows XP pe 32 sau 64 biţi. Pe acest calculator se află softul de design care poate fi Artcam Express, Autocad, Adobe Illustrator sau alt soft care poate prelua sau crea fişiere CAD (Computer Aided Design). În aceste fişiere care au extensii de genul .ai, .dxf, .eps sau .plt se regăsesc toate măsurătorile şi calculele la milimetru şi setările de culoare în formatul RGB ce vor fi transpuse pe materialul prelucrat.

Industriile beneficiare
Mulţumită versatilităţii maşinii de frezat şi gravat cu laser CO2, aceasta este recomandată utilizării în special în atelierele de tâmplărie pentru producţia în serie, dar şi în atelierele de design, publicitate şi arhitectură unde capacitatea de producţie si personalizare a produselor unicat la costuri avantajoase este primordială. 

Datorită faptului că maşinile de frezat şi gravat cu laser CO2 nu au consumabile, ele au cost-beneficiu foarte ridicat. Pentru o gamă variată de maşini de frezat şi frezat cu laser CO2 şi consultanţă profesionistă vă invităm să vizitaţi site-ul masiniunelte.ro .

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii