Maşinile care încurcă lucrările vor fi mutate la 100 metri distanţă. Totul va fi filmat
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Maşinile care încurcă lucrările vor fi mutate la 100 metri distanţă. Totul va fi filmat

GALERIE
ridicare masini
  • ridicare masini
- +

Municipalitatea va putea reloca autoturismele care blochează frontul de lucru al lucrărilor de construcţii edilitare.

Con­si­lierii locali au aprobat ieri un proiect de hotărâre în acest sens. Conform documentului, autovehiculele vor fi relocate într-un perimetru de până la maximum 100 m de zona în care se efectuează lucrări de rea­bi­litare, modernizare sau intervenţie la in­frastructura tehnico-edilitară şi stradală. În proiect se arată că operaţiunea de relocare se realizează asupra vehiculelor de orice fel oprite pe domeniul public.

„Pentru evitarea oricăror litigii cu proprietarii ve­hiculelor relocate, procesul verbal de re­lo­care va fi însoţit obligatoriu de material foto sau video al vehiculului înainte şi după relocare, iar arhiva va fi păstrată de municipiul Iaşi. La cererea proprietarului, municipiul Iaşi este obligat să pună la dispoziţia acestora materialul foto şi video, din care să rezulte starea fizică a vehiculului relocat şi locul în care a fost relocat“, se precizează în proiectului de hotărâre.

În urmă cu câteva luni, Curtea Constituţională a interzis autorităţilor lo­ca­le să mai ridice maşini parcate ilegal în­trucât această activitate era derulată în ur­ma unor decizii ale deliberativelor locale care, practic, schimbau modul de implementare a reglementărilor rutiere stabilite prin acte normative emise de Guvern. În schimb, Curtea a prevăzut că în situaţia în care se afectează activitatea serviciilor de utilitate publică „autoritatea locală este constrânsă să reacţioneze pentru apăra­rea unui interes public pe calea măsurilor administrative“.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.