MasterChef, în premieră la un liceu din Iaşi (Galerie foto)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

MasterChef, în premieră la un liceu din Iaşi (Galerie foto)

La competiţie au participat elevi din clasa a V-a A şi a V-a B de la Liceul “M. Costin”, mulţi alegând să pregătească în general deserturi.

GALERIE
Masterchef-Romaniafoto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2034foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2036foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2038foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2039foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2040foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2041foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2042foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2043foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2044foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2045foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2046foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2047foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2048foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2049
  • Masterchef-Romania
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2034
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2036
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2038
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2039
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2040
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2041
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2042
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2043
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2044
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2045
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2046
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2047
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2048
  • foto Dan Luca, scoala Miron Costin, MasterChef de clasa V-a 2049
- +

Elevii claselor a V-a A şi a V-a B de la Liceul “M. Costin” au desfăşurat ieri ora de educaţie tehnologică într-un mod inedit. Inspirându-se după cunoscuta emisiune MasterChef, difuzată marţi seara de Pro TV, elevii au organizat sub îndrumarea profesoarei lor o prezentare de preparate cu juriu.

Cei de la clasa a V-a B au ales să-şi dovedească deprinderile pe care le au în bucătărie, pregătind în general deserturi. Tort de mere cu ciocolată, pandişpan, salată de fructe, clătite cu dulceaţă de cireşe, prăjitură Coca-Cola, tiramisu sau choux á la crème au fost doar o parte din deserturile pe care elevii şi-au dat silinţa să le prepare în general acasă, sub îndrumarea atentă a mamelor. Unii dintre ei însă s-au încumetat să facă singuri totul, nu atât pentru a-şi impresiona colegii sau pe cei trei juraţi, cât pentru a se convinge că pot. Până la urmă, li s-a părut şi distractiv. „Sunt uşor de pregătit şi chiar sunt bune. Le-am pregătit după o reţetă de pe Internet. Nu e prima dată când fac gogoşi cu carne. Am tăiat pieptul de pui fâşii, le-am prăjit, am pus ceapă peste carnea prăjită şi un pic de usturoi, pentru gust. Aluatul a fost unul simplu, adică din făină, apă, sare şi drojdie. Am mai făcut o dată acasă gogoşi cu carne, pentru mine. Cam 4 ore am stat în bucătărie împreună cu colegul meu şi a fost distractiv. Suntem amândoi îndemânatici”, a explicat Vlad. Juriul a evaluat munca micilor bucătari, ţinând cont, de asemenea, de gustul preparatelor şi de modul de prezentare a acestora. Acesta nu a fost întruchipat, după modelul celebrei emisiuni, de trei băieţi, ci de un băiat şi două gemene. „Le-ai gustat înainte?”, l-a întrebat Jean pe Vlad, încruntându-şi privirea. „Dacă aş fi gustat, ar fi rămas urme! Normal că am mâncat una!”, i-a dat replica Vlad. Dacă fetele din juriu au fost mai mult tăcute şi blânde, Jean Frunză şi-a luat rolul în serios şi, în încercarea de a-l imita pe chef Sorin Bontea, şi-a certat sau intimidat colegii în repetate rânduri. „Ornamentele de pe biscuţii cu frişcă se mănâncă? Să le mănânci tu!”, i-a spus el uneia dintre colege. „Sincer, chestia asta o fi bună la gust, dar nu pare comestibilă. Eu nu am să gust”, i-a transmis unui coleg care a venit în faţa juriului cu o salată de fructe cu frişcă. De criticile „chefului Jean” a scăpat salata de fructe pregătită de Tudor Tîrnoveanu. Puştiul a tăiat meticulos fructele în clasă, iar pentru ca cei din juriu să se bucure numai de gustul dulce al acestora nu a pus la salată nici frişcă, nici sirop. „Alături de o felie de pandişpan am pus această salată, pentru un strop de sănătate”, a menţionat Tudor. La finalul degustărilor, juriul a trebuit să desemneze cele mai gustoase patru preparate, pentru care se făcuseră şi cele mai convingătoare prezentări. Toţi elevii au avut însă de câştigat participând. „Că ei au dorit o astfel de activitate demonstrează faptul că vor să se implice şi că vor să-şi ajute părinţii. Faptul că ajută, că intră în bucătărie şi văd cât de ocupată este mama contează foarte mult în pregătirea lor pentru viaţă. Aboslut tot ceea ce facem noi la educaţie tehnologică ca şi activităţi practice consider că îi ajută în pregătirea pentru viaţă. Noi avem foarte multă teorie la oră de predat dar, câteodată, ne mai rupem din orele teoretice şi facem activităţi practice, dorite de ei. Participând la această activitate şi-au testat dexteritatea şi au învăţat ce înseamnă fair-play-ul. Am corelat cu emisiunea, pentru a face activitatea mai atractivă, mai dinamică, mai hazlie”, a subliniat profesoara Irina Antal.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

Cosmin PAȘCA

„Câtă populaţie din oraş poate să vorbească cu un robot?”

De la o vreme, nu există discurs public (de obicei, agramat) în care Chirica să nu folosească în sens peiorativ „progresul” şi „progresiştii”. Iar mesajul său prinde, pentru că cei mai mulţi ieşeni, care au înlocuit relativ de curând căruţa cu maşina, se simt inconfortabili cu traiul într-un oraş la început de secol 21.

Filmuletul zilei

opinii

Experimentalism

Codrin Liviu CUȚITARU

Experimentalism

„Am compulsia irepresibilă a ordinii perfecte, a alinierii simetrice a lucrurilor. Câtă vreme ea, obsesia, mă tulbura strict în zona domestică - pantaloni puşi la dungă, haine încadrate morbid de simetric în şifonier, tablouri aşezate perfect pe pereţi, mobilier rânduit milimetric-infinitezimal, precum soldaţii la paradele militare din Piaţa Roşie moscovită, şi alimente puse în frigider pe categorii şi sub-categorii draconic delimitate -, viaţa mea mai era cum mai era, dar, brusc, nebunia mi-a infectat şi munca de cercetare şi, mai ales, de scris academic.”

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

Bogdan ILIESCU

Farfuria care nu e niciodată fierbinte - Capcana Facebook (II)

„The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place./ Cea mai mare problemă în comunicare este iluzia că a avut loc.” George Bernard Shaw

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (ultima parte)

Repertoriul creării inegalităţilor e unul vast, atât timp cât fiecare structură teritorială se găseşte într-o situaţie particulară, dar dincolo de fiecare acţiune luată separat a ingineriei teritoriale la care a fost supusă Moldova, acumularea şi cronicizarea acestora a creat spaţiul marginal de astăzi, arhetipul teritoriilor interstiţiale.

pulspulspuls

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Pod de lemne politice între Iaşi, Suceava şi Neamţ: iaca filiera!

Că tot încă mai avem salate beof prin frigidere unii dintre noi, iacătă ca să vedeţi cum se mai leagă câteodată maioneza asta nu numai în bucătăriile gospodinelor din Iaşi, dar şi prin laboratoarele politichiei de Bahlui sau din judeţele vecine, conectate la Iaşi! 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.