Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre Politehnica Iași și Zimbru Chișinău

sâmbătă, 06 iulie 2024, 10:34
2 MIN
 Măsuri de ordine publică la meciul de fotbal dintre Politehnica Iași și Zimbru Chișinău

Poli Iași revine în comunitatea pe care o reprezintă, pregătită pentru un nou sezon în Liga I. Astfel, sâmbătă, 6 iulie a.c., în cadrul acestui eveniment, conform organizatorului, la ora 19.45 va avea loc o gală în care va fi prezentat lotul echipei pentru sezonul competițional 2024-2025, urmată, de la ora 20:00, de meciul amical internațional în compania echipei care s-a clasat pe locul 3 în ediția trecută de campionat a primei ligi de fotbal din Republica Moldova, Zimbru Chișinău.

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău va asigura integrarea tuturor măsurilor de ordine și siguranță publică în municipiul Iași, pentru  evenimentele care se vor desfășura pe stadionul Emil Alexandrescu din localitate.
Pentru asigurarea unui climat optim de securitate în zona arenei sportive și pe traseele de deplasare a suporterilor, a fost constituit un dispozitiv integrat de ordine și siguranță publică, format din jandarmii Grupării Mobile Bacău și Inspectoratului Județean Iași, polițiști, pompieri și polițiști locali ieșeni.
Pentru a preveni introducerea în stadion a materialelor pirotehnice și a altor obiecte interzise de cadrul normativ în vigoare, vor fi adoptate măsuri suplimentare de control a autovehiculelor care intră în arena sportivă, precum și de control corporal preventiv asupra spectatorilor.
Accesul spectatorilor în stadion este liber și va fi permis începând cu ora 18:00.
Pentru evitarea aglomerărilor și pentru a se putea face accesul tuturor spectatorilor înainte de începerea evenimentului promoțional care precede partida de fotbal, recomandăm celor care doresc să între pe stadion să se prezinte în timp util la porțile de acces.
Galeriile celor două echipe vor avea acces doar în zona peluzelor, respectiv galeria echipei oaspete în zona Peluzei B, cu acces din strada Dumbrava Roșie, pe porțile 5 și 6, iar galeria echipei gazdă în zona Peluzei A, cu acces din strada Ghica Vodă, pe porțile 1 și 2.

Pentru evitarea oricăror incidente, Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău transmite următoarele recomandări:

  •  pentru reducerea timpului de așteptare și evitarea aglomerărilor, colaborați cu personalul de ordine în momentul efectuării controlului de acces în arena sportivă;
  •  nu vă implicați în incidente care pot tulbura ordinea și liniștea publică și delimitați-vă de orice formă de violență, orice încălcare a legii fiind sancționată cu fermitate de către forțele de ordine;
  •  evitați deplasarea în grupuri mari, la sau de la arena sportivă;
  •  respectați locul, rândul, sectorul și tribuna, conform biletului, abonamentului sau invitației.

Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, vă reamintim că:

  •  este interzis accesul în stadion cu obiecte pirotehnice și sticle de orice fel;
  •  este interzisă afișarea de inscripții care incită la ură națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență.
  •  este interzisă staționarea spectatorilor pe coronamentul arenei sportive și pe scările de acces către scaune, pentru a nu se bloca intervenția pompierilor, în cazul producerii unor situații de urgență.
  •  este strict interzisă pătrunderea spectatorilor/suporterilor pe spațiul de joc, atât în timpul partidei de fotbal cât și la finalul acesteia.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii