anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 29.06.2022

Drept la replică al Grupului de firme EGROS

Măsuri de sprijin pentru chiriașii Egros (P)

GALERIE
sigla egros
 • sigla egros
- +

Evoluția situației epidemiologice internaționale, determinată de răspândirea virusului COVID-19, a adus schimbări economice și sociale ce nu au putut fi anticipate.

Declararea stării de urgență pe teritoriul României, prin Decretul Președintelui 195/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 212 din 16.03.2020, a determinat Complexul Comercial Egros Shopping Iași să vină în sprijinul chiriașilor săi, acordându-le acestora, din proprie inițiativă, o reducere în cuantum de 50% din totalul chiriei lunare, precum și scutiri la plata utilităților.

De asemenea, în actul adițional propus cu aceasta ocazie s-a prevăzut și posibilitatea ca ulterior, urmare a apariției unor noi modificări legislative, cu aplicabilitate în activitățile desfășurate de către complexurile comerciale și respectiv ale chiriașilor acestora, textul acestui act adițional să poată fi modificat/amendat în funcție de aceste noi prevederi.

În acest moment Grupul de Firme Egros așteaptă, la fel ca majoritatea agenților economici din România afectați de restricțiile impuse de autorități, normele de aplicare ale diferitelor afirmații sau acte oficiale emise (ordonanțe, hotărâri sau simple declarații de presă) publicate în ultima perioadă.

Pe de altă parte, libertatea convențiilor/contractelor, prevăzută de Codul civil, lasă la latitudinea părților modalitatea de definire a forței majore, precum și implicațiile sale asupra raporturilor contractuale dintre părți.

Contractele de închiriere încheiate de Grupul de Firme Egros cu locatarii săi prevăd faptul că, pentru a-și produce efectele asupra unui contract, forța majoră trebuie dovedită prin acte eliberate de Camera de Comerț și Industrie.

Invocarea clauzei contractuale de prezentare a unui aviz de forță majoră eliberat de Camera de Comerț și Industrie nu reprezintă nici rea-credință, nici abuz de drept, înseamnă doar respectarea prevederilor unui act bilateral și a uzanțelor în materie.

Pană în acest moment, 29 martie 2020, Grupul de Firme Egros NU a semnat cu niciunul dintre creditorii săi (fie acestea instituții financiare finanțatoare sau furnizori curenți) suspendarea sau amânarea plăților aferente contractelor comerciale pe care le are în desfășurare, astfel încât aceste contracte își produc în continuare efectele, iar Grupul de Firme Egros continuă să-și îndeplinească ca și până acum TOATE OBLIGAȚIILE contractuale (plătind rate, dobânzi sau oricare alt fel de debite față de furnizorii săi).

Concluzionând, așa cum le-am comunicat în permanență chiriașilor noștri în mod direct, în momentul în care normele de aplicare ale diferitelor facilitați anunțate și/sau vehiculate de diferitele autorități statale vor fi disponibile în mod oficial (normele de aplicare ale acestora fiind publicate in Monitorul Oficial), grupul de firme Egros va putea evalua în ce măsura va fi capabil să acorde alte reduceri sau chiar scutiri la plata chiriei lunare și pentru cât timp.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.