Măsuri de sprijin pentru chiriașii Egros (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 29.11.2020

Drept la replică al Grupului de firme EGROS

Măsuri de sprijin pentru chiriașii Egros (P)

GALERIE
sigla egros
  • sigla egros
- +

Evoluția situației epidemiologice internaționale, determinată de răspândirea virusului COVID-19, a adus schimbări economice și sociale ce nu au putut fi anticipate.

Declararea stării de urgență pe teritoriul României, prin Decretul Președintelui 195/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 212 din 16.03.2020, a determinat Complexul Comercial Egros Shopping Iași să vină în sprijinul chiriașilor săi, acordându-le acestora, din proprie inițiativă, o reducere în cuantum de 50% din totalul chiriei lunare, precum și scutiri la plata utilităților.

De asemenea, în actul adițional propus cu aceasta ocazie s-a prevăzut și posibilitatea ca ulterior, urmare a apariției unor noi modificări legislative, cu aplicabilitate în activitățile desfășurate de către complexurile comerciale și respectiv ale chiriașilor acestora, textul acestui act adițional să poată fi modificat/amendat în funcție de aceste noi prevederi.

În acest moment Grupul de Firme Egros așteaptă, la fel ca majoritatea agenților economici din România afectați de restricțiile impuse de autorități, normele de aplicare ale diferitelor afirmații sau acte oficiale emise (ordonanțe, hotărâri sau simple declarații de presă) publicate în ultima perioadă.

Pe de altă parte, libertatea convențiilor/contractelor, prevăzută de Codul civil, lasă la latitudinea părților modalitatea de definire a forței majore, precum și implicațiile sale asupra raporturilor contractuale dintre părți.

Contractele de închiriere încheiate de Grupul de Firme Egros cu locatarii săi prevăd faptul că, pentru a-și produce efectele asupra unui contract, forța majoră trebuie dovedită prin acte eliberate de Camera de Comerț și Industrie.

Invocarea clauzei contractuale de prezentare a unui aviz de forță majoră eliberat de Camera de Comerț și Industrie nu reprezintă nici rea-credință, nici abuz de drept, înseamnă doar respectarea prevederilor unui act bilateral și a uzanțelor în materie.

Pană în acest moment, 29 martie 2020, Grupul de Firme Egros NU a semnat cu niciunul dintre creditorii săi (fie acestea instituții financiare finanțatoare sau furnizori curenți) suspendarea sau amânarea plăților aferente contractelor comerciale pe care le are în desfășurare, astfel încât aceste contracte își produc în continuare efectele, iar Grupul de Firme Egros continuă să-și îndeplinească ca și până acum TOATE OBLIGAȚIILE contractuale (plătind rate, dobânzi sau oricare alt fel de debite față de furnizorii săi).

Concluzionând, așa cum le-am comunicat în permanență chiriașilor noștri în mod direct, în momentul în care normele de aplicare ale diferitelor facilitați anunțate și/sau vehiculate de diferitele autorități statale vor fi disponibile în mod oficial (normele de aplicare ale acestora fiind publicate in Monitorul Oficial), grupul de firme Egros va putea evalua în ce măsura va fi capabil să acorde alte reduceri sau chiar scutiri la plata chiriei lunare și pentru cât timp.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Gânduri despre Maradona

Nicolae GRECU

Gânduri despre Maradona

De morţi nu se vorbeşte decât de bine, dar nu trebuie uitat nici răul din ei.

Filmuletul zilei

opinii

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Eugen MUNTEANU

Vechiul Testament - Septuaginta - Nicolae Spătarul Milescu (III)

Prezentarea succintă a începuturilor tradiţiei biblice româneşti continuă cu o schiţă de portret a iniţiatorului acestei tradiţii, Nicolae Spătarul Milescu.

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Ciprian IFTIMOAEI

Egalitatea de gen: de la controversele teoretico-ideologice la politica publică

Problematica de gen şi egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei a fost abordată încă din anii ‘60 în cadrul studiilor despre rolul femeilor în politică şi dezvoltarea socioeconomică (women studies), mai apoi în cadrul studiilor feministe (feminist studies), iar în prezent în cadrul studiilor de gen (gender studies). În altă ordine de idei, egalitatea de tratament între bărbaţi şi femei a constituit un principiu fundamental al Uniunii Europene încă de la înfiinţarea sa. 

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

pr. Constantin STURZU

Adevărul tău ar trece „testul frumuseţii”?

Unul dintre ucenicii mei avea, la un moment dat, probleme la serviciu. Se confrunta cu tot soiul de neplăceri, cu şicane şi chiar cu ameninţări. M-a întrebat ce să facă, dacă nu cumva e momentul să renunţe şi să caute altceva de lucru. Eventual în alt domeniu. Îl ştiu ca fiind o persoană competentă, talentată şi dăruită în lucrarea sa. 

pulspulspuls

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Analiză şi sinteză: brânza politică şi prazul electoral

Dacă tot am vorbim ieri aici de vasilici şi tiriplici, iaca ce ne-au indicat unii cetitori atenţi: una bucată poză faină scociorâtă prin cotloanele feisbuciste, de campanie, cu actualul şi viitorul deputat de Iaşi Vasile Cîtea, ex-boxer, aflat în piaţă la Bălţaţi, locul de baştină. 

Caricatura zilei

Planul Aproape Naţional de Redresare şi Rezilienţă (zic aproape fiindcă Iașul nu este inclus)

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.