Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

miercuri, 04.10.2023

Drept la replică al Grupului de firme EGROS

Măsuri de sprijin pentru chiriașii Egros (P)

GALERIE
sigla egros
  • sigla egros
- +

Evoluția situației epidemiologice internaționale, determinată de răspândirea virusului COVID-19, a adus schimbări economice și sociale ce nu au putut fi anticipate.

Declararea stării de urgență pe teritoriul României, prin Decretul Președintelui 195/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 212 din 16.03.2020, a determinat Complexul Comercial Egros Shopping Iași să vină în sprijinul chiriașilor săi, acordându-le acestora, din proprie inițiativă, o reducere în cuantum de 50% din totalul chiriei lunare, precum și scutiri la plata utilităților.

De asemenea, în actul adițional propus cu aceasta ocazie s-a prevăzut și posibilitatea ca ulterior, urmare a apariției unor noi modificări legislative, cu aplicabilitate în activitățile desfășurate de către complexurile comerciale și respectiv ale chiriașilor acestora, textul acestui act adițional să poată fi modificat/amendat în funcție de aceste noi prevederi.

În acest moment Grupul de Firme Egros așteaptă, la fel ca majoritatea agenților economici din România afectați de restricțiile impuse de autorități, normele de aplicare ale diferitelor afirmații sau acte oficiale emise (ordonanțe, hotărâri sau simple declarații de presă) publicate în ultima perioadă.

Pe de altă parte, libertatea convențiilor/contractelor, prevăzută de Codul civil, lasă la latitudinea părților modalitatea de definire a forței majore, precum și implicațiile sale asupra raporturilor contractuale dintre părți.

Contractele de închiriere încheiate de Grupul de Firme Egros cu locatarii săi prevăd faptul că, pentru a-și produce efectele asupra unui contract, forța majoră trebuie dovedită prin acte eliberate de Camera de Comerț și Industrie.

Invocarea clauzei contractuale de prezentare a unui aviz de forță majoră eliberat de Camera de Comerț și Industrie nu reprezintă nici rea-credință, nici abuz de drept, înseamnă doar respectarea prevederilor unui act bilateral și a uzanțelor în materie.

Pană în acest moment, 29 martie 2020, Grupul de Firme Egros NU a semnat cu niciunul dintre creditorii săi (fie acestea instituții financiare finanțatoare sau furnizori curenți) suspendarea sau amânarea plăților aferente contractelor comerciale pe care le are în desfășurare, astfel încât aceste contracte își produc în continuare efectele, iar Grupul de Firme Egros continuă să-și îndeplinească ca și până acum TOATE OBLIGAȚIILE contractuale (plătind rate, dobânzi sau oricare alt fel de debite față de furnizorii săi).

Concluzionând, așa cum le-am comunicat în permanență chiriașilor noștri în mod direct, în momentul în care normele de aplicare ale diferitelor facilitați anunțate și/sau vehiculate de diferitele autorități statale vor fi disponibile în mod oficial (normele de aplicare ale acestora fiind publicate in Monitorul Oficial), grupul de firme Egros va putea evalua în ce măsura va fi capabil să acorde alte reduceri sau chiar scutiri la plata chiriei lunare și pentru cât timp.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

Dan CONSTANTIN

Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale

În ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială.

opinii

Je suis Buzatu!

Briscan ZARA

Je suis Buzatu!

Avem drepturi! E o ţară liberă, sunt şi ei oameni, mai greşesc, că nimeni nu-i perfect! Toţi avem dreptul să trăim bine! Jos dictatura!

Dinastia beizadelelor

Cristina DANILOV

Dinastia beizadelelor

Întrebarea noastră de azi este: nu ar trebui să ne gândim serios la problema relației copii-bani? Ar trebui să-i ofer copilului meu tot ce-și dorește și oricât își dorește? De la ce vârstă, câți bani și în ce condiții?

Dom’ Mitică şi Eminescu

Mihai DORIN

Dom’ Mitică şi Eminescu

Atât de mult îl iubea pe Eminescu Nea Mitică Buzatu, baronul neclintit de electoratul vegetal, dar în fine strămutat de către DNA, încât l-a înghesuit de-a valma în portbagajul maşinii, chinuindu-l să încapă în spaţiul obscur ce va fi tăinuind atâtea secrete, că nu vom avea noi niciodată destui procurori cinstiţi care să îi dezlege misterele. 

pulspulspuls

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt

Ehehei, dragi justiţiabili ieşeni, iacătă căci tocmai ce am scris noi aicea la rubricuţă, pe la finele săptămânii trecute, despre evlavia prea-cucernică ce pare să-l fi cuprins în ultima vreme pe prococurorul ieşean Bulăceanu, cel scăpat de colegi basma curată după ce ar fi nenorocit două copchile ale unui cumătru, căci, iote, unii cunoscători ai chestiunii au şi ieşit cică la interval cu noutăţi care de care mai interesante despre aceste personagiu dubios şi sinistru, ba chiar de altfel numai bun de dus acolo unde îi e locul celor ce fac asemenea năzdrăvănii pentru care alţii stau ani grei prin puşcării. 

Caricatura zilei

Rugăciune pentru Autostrada A8

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Era necesar ca Guvernul sa faca taieri mai mari in sectorul public pentru a face ca masurile de redresare fiscale sa fie mai eficiente?

vezi raspunsuri