Măsuța de toaletă pentru dormitor – cum o alegi pe cea potrivită? (P)

marți, 21 mai 2024, 08:39
5 MIN
 Măsuța de toaletă pentru dormitor – cum o alegi pe cea potrivită? (P)

O măsuță de toaletă cu oglindă este în topul preferințelor oricărei doamne sau domnișoare care visează la propriul colț pentru machiaj, coafură și tratamente de înfrumusețare. Măsuța de toaletă nu putea lipsi în trecut din dormitoarele femeilor din înalta societate. Moda a trecut, dar a început să reapară și generează din nou un mare interes.

Mese de toaletă de designer care merită luate în considerare

Măsuța de machiaj a devenit, din nou, foarte populară. Pe piață este disponibilă o gamă largă de modele de designer ale acestei piese de mobilier, care se pot integra în case și apartamente amenajate în diverse stiluri de design interior. Cu toate acestea, merită subliniat și faptul că, în ceea ce privește măsuțele de toaletă, stilul în care erau realizate pe vremuri nu este unul depășit, acestea potrivindu-se foarte bine și în contextul actual al amenajărilor interioare. Mesele frumos sculptate, ca în perioada barocă, oglinzile ovale și multe alte modele clasice din diferite epoci, sunt încă luate în calcul fără probleme ca opțiuni viabile. Această piesă de mobilier este frecvent asociată cu așa-numitele „seturi de vanitate”, conținând toate accesoriile necesare unei femei pentru machiaj și coafare.

Noutatea constă în faptul că printre aceste modele clasice sau stilizate pentru o anumită epocă, au apărut și modele cu design contemporan, destinate caselor și apartamentelor moderne. Măsuța de toaletă scandinavă este un exemplu clar în acest sens. Această măsuță de toaletă din lemn de pin prezintă un stil modern și, în același timp, subliniază motivul din ce în ce mai prezent al ecologiei și al întoarcerii la natură.

În acelaști timp, iluminarea a devenit deja o caracteristică standard pe aproape fiecare model de masă de toaletă. Scaunul sau taburetul confortabil este, de asemenea, un element important. Acestea pot fi achiziționate separat sau ca set. Unde poți găsi modele interesante? Scaunele pentru masa de toaletă de la Mobila24.ro (https://www.mobila24.ro/scaune-masa-toaleta/296/c) sunt o combinație reușită de stil și confort care va fi, cu siguranță, pe placul majorității utilizatoarelor.

Cum alegi măsuța de toaletă potrivită pentru dormitorul tău?

Dormitorul este un loc de odihnă și o cameră liniștită, ideală pentru a-ți face toaleta zilnică. Tocmai din acest motiv, o măsuță de toaletă cu oglindă este o piesă de mobilier care-și poate găsi foarte ușor locul în orice dormitor. Singura condiție este ca aceasta să se potrivească stilului de amenajare interoară.

În momentul de față, dormitoarele amenajate în stil glamour se bucură de o popularitate ridicată, astfel că numai o măsuță de toaletă glamour ar fi potrivită în acest caz. Asortarea cu modelele și culorile folosite la amenajarea camerei asigură o sinergie importantă.

Pentru fanii minimalismului, o măsuță de toaletă în stil scandinav, cu un design simplu și brut, se va potrivi perfect într-un interior modern. Totul depinde de gusturile personale și de stilul de amenajare interioară a camerei. Cea mai importantă caracteristică, însă, este funcționalitatea unei astfel de piese de mobilier. Este esențial ca o măsuță de toaletă să ofere suficient spațiu pentru a depozita produse cosmetice și alte accesorii necesare.

Cum alegi o oglindă pentru măsuța de toaletă?

Este preferabilă o măsuță de toaletă cu sau fără oglindă? Ei bine, varianta fără oglindă oferă o mulțime de posibilități de utilizare funcțională a unei astfel de piese de mobilier. O măsuță de toaletă fără oglindă poate fi folosită și ca birou de către doamnele care pun accent pe practicitate. În acest caz, oglinda de toaletă poate fi un element mai mic depozitat într-un sertar, împreună cu alte accesorii cosmetice.

O măsuță de toaletă cu oglindă, însă, este ideală pentru doamnele și domnișoarele care consideră machiajul zilnic o prioritate absolută. În acest caz, o măsuță de toaletă glamour este alegerea perfectă. Pe de altă parte, o măsuță de toaletă minimalistă din lemn nu trebuie să aibă neapărat o oglindă.

Oglinda pentru măsuța de toaletă trebuie să se potrivească cu design-ul general al piesei de mobilier. Dacă este vorba de o măsuță de toaletă din secolul al XIX-lea, o oglindă în formă de elipsă cu ornamentație bogată este ideală. De asemenea, poți avea chiar și trei oglinzi pentru a te putea privi din toate părțile. Cu toate acestea, pentru multe modele moderne de măsuțe de toaletă, putem asorta oglinzile la stilul nostru individual. Consultă gama de mobilier pentru dormitor pe Mobila24.ro (https://www.mobila24.ro/dormitor/292/c), unde vei găsi o varietate de piese de mobilier pentru dormitorul tău, inclusiv măsuțe de toaletă.

Scaunul pentru masa de toaletă – care este cea mai potrivită alegere?

Măsuță de toaletă Carmen (zdroj: https://www.mobila24.ro/masuta-toaleta-carmen/7430/p)

Contrar aparențelor, este foarte importat și pe ce ne așezăm. Fie că este vorba despre un scaun sau un taburet pentru măsuța de toaletă, există multe variante din care poți alege. Un taburet, spre exemplu, este alegerea ideală pentru o utilizatoare care apreciază atât confortul, cât și funcționalitatea. Taburetele sunt confortabile și ocupă puțin spațiu în același timp, fiind ușor de „ascuns” sub masă, astfel încât să nu încurce pe nimeni. Pentru doamnele și domnișoarele care trec frecvent prin încăpere, un taburet pentru masa de toaletă este soluția ideală. Taburetul pentru măsuța de toaletă nu trebuie să fie un taburet dur ca cele de bucătărie, ci unul cu șezut moale, tapițat, confortabil și profilat. Poți găsi astfel de taburete pentru masa de toaletă care să se potrivească în toate stilurile de amenajare interioară, de la modele minimaliste și până la modele clasice ori modele glamour, rafinate.

Pentru utilizatoarele cărora le place să petreacă mult timp la măsuța de toaletă și care pun preț pe confort în timpul sesiunilor de make-up, dar care apreciază și caracterul practic și funcționalitatea, un scaun pentru masa de toaletă este opțiunea ideală pentru a le îndeplini toate cerințele, inclusiv atunci când masa de toaletă este folosită frecvent și pe post de spațiu de lucru.

Subiectul scaunelor pentru masa de toaletă este dezvoltat mai pe larg în acest articol.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii