anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 27.11.2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Matematica picturii ieşene. Cifre din cronologia unui proiect cultural de suflet

GALERIE
picturi (3)picturi (4)picturi (5)picturi (7)picturi (8)picturi (9)picturi (11)picturi (12)picturi (13)picturi (14)picturi (15)picturi (16)
 • picturi (3)
 • picturi (4)
 • picturi (5)
 • picturi (7)
 • picturi (8)
 • picturi (9)
 • picturi (11)
 • picturi (12)
 • picturi (13)
 • picturi (14)
 • picturi (15)
 • picturi (16)
- +

Şi începem prin a rosti titlul acestui proiect - Iasi, Oras al Pictorilor, un proiect care nu ar fi fost posibil fără finaţarea oferită de Municipiul Iaşi, în baza legii 350/2005. Da, acest proiect se încheie oficial azi, însă echipa proiectului nu se opreşte aici, deoarece matematica este infinită. Iaşul numără mult mai mult decât cei aproape 100 de ieşeni care au re-pictat CINA COPIILOR, de Nicolae Tonitza, pe o pânză de 2m pe 3m, într-o zi însorită de noiembrie, pe strada Lăpuşneanu. 

Şi pentru că oraşul acesta are mult mai mulţi pictori decât cei care aproape 100 prezenţi acum pe website-ul www.pictoriiasi.ro, realizat în cadrul acestui proiect. Vom continua pentru că această urbe are mult mai multe cartiere decât cele 4 în care am dus ARTA PE CATARG – Tătăraşi, Păcurari, Dacia, Copou. Mergem mai departe pentru că, din păcate, sunt mulţi copii care au nevoie de susţinerea noastră, în afara celor din Centrul Star of Hope Romania pentru care am licitat 11 lucrări ale 11 pictori ieşeni contemporani şi pentru care am obţinut 7000 de ron pentru terapia prin artă a acestor copii cu dizabilităţi. Şi pentru că sunt mulţi pictori ieşeni care vor să ajute în continuare prin donarea unora dintre lucrările lor pentru a ajuta. Pentru că omul chiar are nevoie de frumos, de culoare, de bunătate. Ne adresăm acum ieşenilor care au pus tuşe de culoare pe pânza de 2m pe 3m şi le spunem acum că lucrarea lor va fi aşezată curând pe un perete din Centrul Educațional și Meserii pentru copii sărmani – centru construit de Casa Share.

Recapitulăm repede şi scriem: 1 pânză a ieşenilor donată unui Centru pentru copii, 1 site al pictorilor ieşeni, 4 expoziţii de artă pe catarg, 4 cartiere, 11 picturi licitate pentru un alt Centru de Copii, o echipă de proiect, 4 parteneri fără de care acest demers ar fi fost mult, mult mai greu de realizat. Şi 1 imens MULŢUMIM, pentrucă aşa e firesc! Mulţumim oraşului, oamenilor acestui oraş, Muzeului de Artă pentru că există, UAP Iaşi şi pictorilor ieşeni, Şcolii Gimnaziale "Alex. Vlahuță" din cartierul Dacia şi Școlii "I. Creangă", Structura P. Poni (pentru găzduirea Artei Pe Catarg), Casei de Cultură ”Mihai Ursachi” a Municipiului Iași (pentru găzduirea expoziţiei itinerante de final de proiect). Şi mulţumim Primăriei Iaşi, pentru că a susţinut acest proiect cultural!

Da, acest proiect se încheie oficial azi, însă echipa proiectului nu se opreşte aici, deoarece matematica este infinită. Vom reveni cu veşti şi întâmplări frumos colorate pe www.pictoriiasi.ro!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Globalizare în alb şi negru

Nicolae GRECU

Globalizare în alb şi negru

Unele fenomene de la Cupa Mondială care se desfăşoară acum în Qatar sunt puse, mai mult sau mai puţin justificat, pe seama acestui concept al contemporaneităţii.

opinii

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Eugen MUNTEANU

Savantul și ingenua. O poveste de iubire de odinioară (II)

Coborât din sferele rarefiate ale preocupărilor sale de cercetător erudit al dialectelor limbii latine și al formării limbii române literare, tânărul aspirant la gloria științifică, dar și doritor să‑și asigure un cămin și o familie începe un asiduu asalt sentimental.

Pentru un pumn de voturi

Radu POPESCU

Pentru un pumn de voturi

La nouă luni de la declanșare, războiul din Ucraina produce în continuare răni și în Republica Moldova, o țară pomenită în fața unor crize umanitare, energetice și economice fără precedent.

Literarh

arh. Ionel OANCEA

Literarh

Tema MUST-ului de arhitectură din anul acesta s-a născut din ispitirile creatorului de spaţii artistico-funcţionale venite din lumea celorlalte arte. În acest continuum al expresivităţii estetice, literatura poate fi în conexiune cu arhitectura până în pragul dincolo de care cuvântul inventat pentru titlu, „literarh” începe să aibă substanţă? Răspund din capul locului, da. Inspirat de răspunsul acesta ferm, uşor demonstrabil, poate nu este lipsit de logică să găsim în limba arhitecţilor poeţi şi prozatori un echivalent inspirat pentru englezescul MUST.

pulspulspuls

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

Hopaa: premarele Mihăiţă spălat pe la subsuori cu sondajul. Cineva scoate capul afară şi dă ordine

LATER EDIT.  Cu o promptitudine care anunţă vremuri bune în comunicare, domnul premare ne-a anunţat că intervenţia de pe platforma PNL nu-i aparţine, ba, chiar mai mult, el nu ar avea nici măcar access la platforma respectivă. Touché, monsieur! Rugăm, prin urmare, curioşii să citescă pulsul nostru în cheia că există o persoană destul de puternică la liberali, cu acces deplin la butoane, care-I ia la per tu şI alte celea pe cei mai înalţI lideri, dar care stă prost cu gramatica. Ceea ce n-ar fi o noutate.   Iacătă, stimaţi telespectatori, cum megasondajul acela ultraincredibil al liberalilor, care-l scotea pe Mihai Chirica premare în 2024 încă dinainte de alegeri, cu 50% şi peste, i-a dat edilului şef apă la moară, stuchit la furcă, cum se mai spune, başca tupeu politic, şi după numai câteva zile omul scoate deja capul la interval ca să facă ordine în partid. 

Caricatura zilei

Jucătorul argentinian Lautaro Martínez protestează

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.