Materialele folosite pentru realizarea tricolorului uman, donate unor şcoli
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 22.09.2021

Materialele folosite pentru realizarea tricolorului uman, donate unor şcoli

GALERIE
Tricolor uman
  • Tricolor uman
- +

Colile colorate şi dosarele de plastic folosite duminică, pentru realizarea tricolorului uman la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei din Capitală au fost donate unor şcoli şi organizaţii nonguvernamentale, precum şi unui atelier care confecţionează produse din hârtie reciclată.

Oana Racheleanu, iniţiatoarea ideii pentru donarea materialelor, a declarat, pentru News.ro, că luni a transportat şi distribuit materialele astfel: o cutie cu coli colorate a fost dusă la Şcoala Ferdinand, 102 mape au ajuns la Asociaţia Ajungem Mari, o cutie şi mai multe bannere au fost duse unui voluntar care le va trimite mai departe la Orfelinatul de la Singureni şi la Centrul de Plasament Cehu Silvanei, iar o altă cutie cu coli colorate va fi trimisă la Asociatia Proiect Pro Europa din comuna Vatra Moldovita, Suceava. Cât priveşte hârtiile care nu mai pot fi folosite, acestea vor ajunge la Papelier, un atelier care confecţionează produse din hârtie reciclată.
 
„Iniţial m-am înscris în grupul privat de Facebook ca voluntar, să împart coli în piaţă. Dar, ţinând cont de faptul că două dintre domeniile mele de interes sunt educaţia şi ecologia, mi-a venit ideea să colectăm hârtiile şi să le donăm cuiva care chiar ar avea nevoie, cum ar fi şcoli, grădiniţe sau ONG-uri. Am postat pe grup ideea şi oamenii au fost de acord, inclusiv cei de la Corupţia Ucide. Ieri seara ne-am dus cu câteva cutii în Piaţă, iar după momentul cu tricolorul ne-am împrăştiat, le-am colectat şi le-am adus lângă Antipa”, a spus Oana Racheleanu. Florin Bădiţă, fondatorul comunităţii "Corupţia ucide" şi unul dintre organizatori, a declarat, pentru News.ro, că materialele folosite, respectiv colile colorate, au fost achiziţionate din donaţii, costând 500 de lei.
 
Potrivit acestuia, peste 50 de voluntari au ajutat la cumpărarea colilor şi la distribuirea lor în Piaţa Victoriei. Donaţiile pentru "Corupţia ucide" s-au făcut online, pe youcaring.com, oamenii donând în total, începând de săptămâna trecută şi până în prezent, peste 2.000 de euro. De asemenea, pe lângă topurile de hârtie luate din donaţii, şi alţi oameni au cumpărat, din proprie iniţiativă, materiale colorate în roşu, galben şi albastru, pe care le-au împărţit în piaţă, a mai spus Bădiţă.
Protestatarii s-au mobilizat pentru realizarea tricolorului în urma unui eveniment creat pe Facebook încă din timpul săptămânii trecute. Duminică, după realizarea tricolorului uman, în Piaţa Victoriei mai mulţi voluntari au împărţit peste 5.000 de Proclamaţii 2017+. Fondatorul comunităţii "Corupţia ucide" a precizat că acestea au fost printate la imprimante împrumutate, iar hârtia a fost primită.  Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a comunităţii "Corupţia ucide", voluntarii vor să confecţionate insigne pe care să le poarte în semn de protest faţă de actuala conducere a Guvernului.
 
„Vrem să facem insigne. Să umblăm cât mai mulţi cu ele, în metrou, pe stradă, în parcuri, peste tot. Să arătăm că numărul celor care se împotrivesc nu e doar cel al celor rebegiţi de frig în fiecare zi, în piaţă. Să arătăm că nu am uitat, că suntem cu ochii pe ei, zi de zi, moment de moment. Le vom distribui în piaţă şi apoi în alte locuri. Le vom trimite la Cluj, la Iaşi, la Sibiu şi la Timişoara, pretutindeni. Le vom trimite în sutele de oraşe din diaspora”, se arată în postarea de pe Facebook. Duminică seară, la protestul antiguvernamental din Piaţa Victoriei, peste 30.000 de oameni au format, la ora 21.00, un tricolor. Ei au folosit coli A 4 roşii, galbene şi albastre, pe care le-au luminat cu lanternele telefoanelor.
 
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Lucian DÎRDALA

AUKUS: o ofertă de nerefuzat

Este greu de crezut că relaţia instituţională a UE cu Australia va rămâne aceeaşi, în condiţiile în care Franţa ar putea bloca în Consiliu viitorul acord de liber schimb, aflat în faza finală a negocierilor.

Filmuletul zilei

opinii

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Alex VASILIU

Rarităţi la Festivalul „George Enescu”

Concertele ordonate vineri, sâmbătă, duminică şi luni au prilejuit audiţii unice pentru că opus-urile prezentate ajung extrem de rar sau nu ajung deloc pe scenele noastre de concert. Un prim argument a aparţinut ansamblului Les Dissonances, avându-l ca dirijor şi solist la vioară pe David Grimal.

Fanatici

Briscan ZARA

Fanatici

Nu este ieşire din această situaţie. Iubirea şi ura se hrănesc una din alta ca un şarpe care îşi înghite coada. Am intrat într-o carusel care ne ţine pe toţi ameţiţi şi care deja funcţionează din inerţie. Cine este, printr-un noroc, o întâmplare fericită, aruncat afară şi se trezeşte ca după o beţie are o singură regulă: fără iubire, fără ură şi fiecare pentru el!

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Ciprian IFTIMOAEI

10 lecţii despre lumea postpandemică, de Fareed Zakaria

Pentru cei care trec pragul librăriilor, Fareed Zakaria este cunoscut publicului cititor din România prin lucrările „Viitorul Libertăţii. Democraţia neliberală în Statele Unite ale Americii şi în lume”, „Lumea postamericană”, „10 lecţii pentru o lume postpandemică”, apărute în traducere la Editura Polirom. Pentru această săptămână am ales să scriu despre „lumea postpandemică” a lui Zakaria deoarece este o carte emblematică pentru un curent de gândire care a căpătat o consistenţă redutabilă în relaţiile internaţionale, cu o opţiune fermă pentru abordarea globalistă şi regândirea suveranităţii naţionale în confruntarea cu probleme ca terorismul, migraţia, pandemiile, privilegierea instituţiilor internaţionale în rezolvarea problemelor globale, degajarea unei simpatii faţă de birocraţia europeană şi faţă de experţii/ consilierii ştiinţifici şi, pe alocuri, chiar pentru autoritarismul şi centralismul practicat de China în soluţionarea efectelor pandemiei de COVID-19.

pulspulspuls

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Una vorbeşte la Bucale, alta gavareşte pentru noi în târg...

Dom’le, oare ce mănâncă, ce bea, sau poate ce fumează dom’ premare Mihăiţă de le serveşte cu atâta nonşalanţă prin interviuri din afara Iaşului încât îngheaţă apele, nu alta, dar parcă îi ia şi pe toţi de gogomani, imaginându-şi că nu ştie lumea ce şi cum? 

Caricatura zilei

George, prietenul paharului

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.