anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Maternitatea „Cuza Vodă“ cumpără 15.000 de teste rapide pentru depistarea COVID

GALERIE
teste rapide
  • teste rapide
- +

Maternitatea „Cuza Vodă“ cumpără teste rapide antigen pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2, fiind un acord cadru pe o perioadă de şase luni.

Contractul are o valoare estimată de 187.500 de lei, cantitatea maximă estimată fiind de 15.000 de teste. Acestea sunt cumpărate din veniturile proprii ale unităţii medicale, prin intermediul lor urmând să fie depistate eventualele cazuri care ajung la spital.

Testele rapide de tip antigen sunt recomandate de către specialişti pentru depistarea infecţiei în special în cazul persoanelor simptomatice, rezultatele pozitive fiind echivalentul unui test RT-PCR pozitiv. Însă aceştia mai atrag atenţia asupra faptului că o persoană simptomatică ce are un rezultat negativ la testul rapid sau persoanele care sunt contact-direct cu un pacient infectat trebuie să îşi facă şi un test RT-PCR, pentru confirmare. Există posibilitatea ca, în stadiul incipient al bolii, infecţia să nu fie depistate de astfel de teste.

În acelaşi timp, prin faptul că rezultatele vin repede, în 15-20 de minute, faţă de 10-12 ore la un test PCR, sunt recomandate în special la intrarea în spital, pentru triajul pacienţilor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare este 25 octombrie, ora 15.00.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.