Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Maternitatea Cuza Vodă, dezinfectată cu ”apă chioară”, în topul contractelor cu Hexi Pharma

GALERIE
maternitate cuza
  • maternitate cuza
- +

Ministerul Sănătăţii a făcut publică lista celor 12 firme producătoare şi distribuitoare de dezinfectanţi care livrează produse în toată ţara şi care în anul 2015 au încheiat contracte de 27 milioane de lei cu spitale din întreaga Românie, majoritatea prin licitaţie sau încredinţare directă. Conform informaţiilor furnizate de minister, Hexi Pharma, compania cercetată penal pentru că ar fi diluat mai multe dintre produsele pe care le livra, a obţinut doar anul trecut 28 de contracte cu unităţile medicale din Iaşi.  

În lista contractelor de achi­ziţii de biocide raportate în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), în anul 2015 compania Hexi Pharma a fost pe locul doi în topul firmelor care au câştigat încrederea managerilor de unităţi medicale, încheind contracte de aproape 8 milioane de lei, în timp ce pe primul loc se află firma Al Carina, care a încheiat contracte cu spitalele din ţară în valoare de 10 milioane de lei.

În ceea ce priveşte municipiul Iaşi, au existat cinci spitale care şi-au procurat dezinfectanţi prin cumpărare di­rectă de la Hexi Pharma, acestea fiind Spitalul Clinic de Pneumo­ftiziologie, Maternitatea „Cuza Vodă“, Maternitatea „Elena Doam­na“, Spitalul de Copii „Sf. Maria“ şi Insitutul de Psihiatrie „Socola“.

Suma totală a acestor achiziţii a fost de aproximativ 74.200 de lei, toate acestea fiind realizate prin achiziţie directă. Cele mai mari valori ale achizi­ţiilor s-au înregistrat, de departe, la cele încheiate de către Maternitatea „Cuza Vodă“, ele fiind în total de 42.503 de lei. În rândul acestora se remarcă un contract în valoare de 37.620 de lei, încheiat de maternitate pe 7 aprilie 2015, prin cumpărare directă online, care este unul dintre cele mai mari încheiate de Hexi în ţară, mai exact al treilea.

În afară de acesta, pe contracte individuale, Hexi Pharma a mai încheiat un contract de 40.800 de lei cu Spi­talul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou“ din Suceava şi unul de valoare aproape dublă, de 80.000 de lei, cu Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti. În ceea ce priveşte restul unităţilor medicale din Iaşi, Maternitatea „Elena Doamna“ a făcut o singură achiziţie directă de 380 de lei în 2015 de la compania bucureş­tea­nă. Pneumoftiziologia a realizat cele mai multe achiziţii, 11 la nu­măr, cu suma totală de 11.555 de lei, valorile produselor dezinfectante achiziţionate fiind cuprinse între 230 şi 2.930 de lei. Şi Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ a realizat o serie de zece achiziţii directe, având sume mai mari decât cele de la Pneumo.

Majoritatea dezinfectanţilor cumpăraţi de către cei de la Spitalul de Copii au sume cuprinse între 2.000 şi 3.600 de lei, suma totală cheltuită de către aceştia fiind de aproximativ 23.000 de lei. Institutul de Psihia­trie Socola a avut trei achiziţii de la Hexi Pharma în valoare totală de aproximativ 3.100 de lei. 

Două dintre aceste unităţi me­dicale, Institutul de Psihiatrie „Socola“ şi Maternitatea „Cuza Vodă“, se află printre cele care, în urma probelor de autocontrol din luna mai, au fost găsite neconforme. 

La „Socola“, din cele şase probe prelevate, una a fost neconformă, în cazul unui dezinfectant pentru mâini, iar reprezentanţii Mater­ni­tăţii „Cuza Vodă“ susţi­neau că după reanalizare toate probele au fost conforme.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri