Mecanism de intervenţie timpurie pentru prevenirea abandonului şcolar
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 27.11.2020

Mecanism de intervenţie timpurie pentru prevenirea abandonului şcolar

GALERIE
abandon scolar
  • abandon scolar
- +

Două unităţi şcolare din judeţul Iaşi se numără printre cele 11 şcoli în cadrul cărora Ministerul Educaţiei şi Cercetării va derula un proiect finanţat de Comisia Europeană prin care se doreşte prevenirea abandonului şcolar. Proiectul se desfăşoară cu sprijinul tehnic din partea Băncii Mondiale, având drept scop pilotarea Mecanismului de Intervenţie Timpurie în Educaţie (MATE).

Proiectul a fost deja lansat în mediul on-line şi au participat peste 160 de inspectori şi cadre didactice din judeţele în care are loc pilotarea Mecanismului de Intervenţie Timpurie în Educaţie.

Cele două instituţii de învăţământ din judeţul Iaşi care sunt parte a acestui proiect sunt Şcoala Gimnazială "Al.I. Cuza", Podu Iloaiei, şi Şcoala Gimnazială "Petru Rareş", Hârlău. Alături de acestea se numără şi Şcoala Gimnazială nr. 1, Cuza Vodă, judeţul Constanţa, Şcoala Gimnazială nr. 136, Municipiul Bucureşti, Şcoala Gimnazială Parava, judeţul Bacău, Şcoala Gimnazială nr.1, Vinderei, judeţul Vaslui, Şcoala Gimnazială Coşoveni, judeţul Dolj, Şcoala Gimnazială nr. 4 "Fraţii Popeea", Săcele, judeţul Braşov, Şcoala Gimnazială nr.1, Nana, judeţul Călăraşi, Şcoala Gimnazială "Victor Ion Popa", Iveşti, judeţul Galaţi, şi Şcoala Gimnazială Ocna Sibiului, judeţul Sibiu. Pe lângă activităţile desfăşurate în aceste şcoli, proiectul presupune şi un mecanism de colectare a datelor pentru identificarea copiilor cu risc de părăsire a şcolii în 467 de şcoli.

"România se confruntă cu un număr mare de copii în afara şcolii. Părăsirea timpurie a şcolii are implicaţii social - economice şi contribuie la excluziunea socială ulterioară a individului. Conform Strategiei privind părăsirea timpurie a şcolii, estimările legate de competenţele necesare ocupării unui loc de muncă în Europa sugerează că, pe viitor, doar 1 din 10 locuri de muncă va putea fi accesat de o persoană care a părăsit timpuriu şcoala", au subliniat reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Proiectul se desfăşoară în 10 judeţe ale ţării. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Dan CONSTANTIN

Mafia soft care ne papă lună de lună taxele şi impozitele

Până când acest sistem de promovare în instituţiile statului nu va fi spart, nu vom putea progresa, nu ne vom putea dezvolta, vom bălti însă în ignoranţă fără să ne dăm seama că taxele şi impozitele noastre merg la rudele, prietenii şi amantele lor.

Filmuletul zilei

opinii

Minciună, adevăr, ficţiune

Alexandru CĂLINESCU

Minciună, adevăr, ficţiune

Fake-news? Termenul desemnează un ghiveci în care intră zvonurile, legendele urbane, teoriile conspiraţioniste, minciunile politice, farsele de prost gust etc. Nici aici, nimic nou sub soare. Singura diferenţă - internetul ca mijloc de difuzare rapidă a informaţiilor, care pot fi adesea false, dar tot internetul e un mijloc extraordinar de verificare a lor (nu degeaba China comunistă controlează internetul).

Termic, hibrid, electric (III)

Neculai SEGHEDIN

Termic, hibrid, electric (III)

De ce lumea cumpără automobile electrice? Pentru că sunt la modă, pentru că sunt nepoluante (nu e chiar aşa!), pentru că sunt simple şi uşor de condus. Dezavantajele sunt costul ridicat, timpul de încărcare al acumulatorului relativ mare şi autonomia redusă.

„Spectacolul” aroganţei

Nicolae CREŢU

„Spectacolul” aroganţei

Între multiplele forme ale nesimţirii, afişate public, cu „panas”, de grobienii parveniţi ai deceniilor postdecembriste, una dintre cele mai mediatizate este cea legată de îmbăţoşatul moft al „beizadelelor”. 

pulspulspuls

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Dom’ Vasile şi dom’ Vasilică: atenţie mare la aceştia doi!

Pentru că tot mai multă lume ne întreabă în ultima vreme ce se va alege de partidoiul ieşean după alegerile de săptămâna viitoare şi pe mâna cui va încăpea el, iacătă că l-am convocat de urgenţă la o cafeluţă pe amicul nostru Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, ca să ne spună ce-a mai auzit despre chestiunea asta îmbârligată şi încotoşmănată în mai multe abureli de campanie. 

Caricatura zilei

BakeNews

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.