anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Meci remiză între Dama cu camelii şi Maricel Popa

GALERIE
puls
 • puls
- +

La ultima şedinţă de consiliu local lucrurile au mers şnur, se pare, chiar dacă au fost înfruntări politice între consilierii puterii şi cei ai opoziţiei. Singura notă discordantă a făcut-o o păruială în cadrul partidoiului care, din păcate, dat fiind faptul că nu a pus în pericol întreaga şedinţă, a scăpat atenţiei presei.

Despre ce este vorba? Ei, bine, stimabilul consilier Havrilă i-ar fi reproşat colegului Baldan că nu depune suficient efort pentru propăşirea cauzei partidului. Împricinatul i-ar fi reproşat că el nu confundă cauza partidului cu interesele personale ale liderilor sau ale altor mahări politici. Consilierul Havrilă a luat replica în nume personal şi a sărit ca ars spunând că nu are interese personale, iar la nivelul liderilor mari nu este ceea ce pare, că interese care par personale sunt de fapt ale partidului şi viţăvercea. Colegul său i-a spus că bate câmpii şi a lăsat de înţeles că în ultimii doi ani medicina a făcut progrese importante în domeniu şi că o singură pilulă l-ar aduce pe drumul cel bun. Consilierul Havrilă s-a simţit atins la lingurică şi a schiţat un gest care în aceste zile este de găsit cu precădere la trupele ruseşti din Ucraina. În fine, a fost nevoie de privirea dojenitoare a unei consiliere de la usr, care prin îndemnuri de pace şi toleranţă a evitat o încăierare.

Substratul poveştii este acela că la nivelul consiliului local controlul impus de filiala judeţeană a partidoiului asupra propriilor consilieri este firav din motive temeinice. Partidoiul are numai cinci consilieri. Doi sunt oameni de casă ai lui Măricel, iar doi sunt oameni din echipa Damei cu Camelii.

La mijloc se situează consilierul Balalaicu, care este de orientare centru-stângă, când banii sunt la stânga, şi de centru-dreapta, când banii sunt la dreapta. În aceste condiţii, doi la doi este un scor care cu greu poate fi răsturnat de vreo tabără. Meciul Dama cu camelii versus Popa intră aşadar în prelungiri.

Va semna Vlad Moşul un acord de recunoaştere?

Agitaţie mare la şcoala de artişti condusă de stimata şi îndrăgita vedetă Vlad Moşul, personaj exotic, cu barbă şi proptele înalte, care mai deunăzi s-a întors din Tailanda cu mesaj de speranţă, anume că vine primăvara. În fine, ce voiam să vă spunem este faptul că stimabilul ar fi anunţat că renunţă la job, că s-a săturat de hărţuială, mai ales de când procurorii l-au luat la bani mărunţi, că nu a fost interesul său să complice lucrurile, că a vrut doar să valorifice o oportunitate, ca orice liberal respectabil atunci când partidul său ajunge la guvernare.

Se mai vorbeşte pe ici şi pe colo că în acest caz planul de pace ar presupune şi un acord de recunoaştere, făcut, vă daţi seama unde, caz în care s-ar înregistra o creştere puternică a adrenalinei în unele birouri din târg. Care sunt acelea şi, mai ales, de ce un potent om de afaceri face treişpe, paişpe la un asemenea gând, ei astea vor fi subiectele unui episod următor. Staţi pe fază.

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.