anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Meciurile din Liga I se vor desfăşura după modelul UEFA. Ce a hotărât Burleanu

GALERIE
Razvan Burleanu
 • Razvan Burleanu
- +

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul unei şedinţe de aproape şapte ore a Comitetului Executiv al federaţiei, că s-a luat decizia să se urmeze modelul UEFA în cazul în care vor exista jucători sau membri ai stafurilor testaţi pozitiv cu coronavirus. Un meci se poate reprograma o singură dată, iar dacă la finalul unei faze competiţionale vor exista partide restante, formaţiile din cauza cărora nu s-au disputat confruntările vor pierde meciurile cu 0-3.

Partidele de baraj şi din Cupa României nu se vor reprograma. “În ceea ce priveşte Liga I, astăzi s-au aprobat câteva principii. În primul rând am luat decizia la nivel de Comitet Executiv să urmăm modelul UEFA. Dacă vom avea jucători sau membri ai stafului depistaţi pozitiv cu Covid-19, atunci practic vom urma acelaşi protocol pe care îl presupune şi UEFA pentru competiţiile europene intercluburi şi pentru competiţiile naţionale. Fiecare echipă va trebui să îndeplinesscă două condiţii: să aibă cel puţin 13 jucători între care cel puţin un portar şi să pună la dispozIţia organizatorului competiţiei cu cel puţin şase ore înainte de disputarea meciului avizul DSP-ului în cazul în care ne aflăm în această situaţie de anchetă deschisă de DSP. Al doilea principiu este că un meci se poate reprograma, dar nu mai devreme de şapte zile. Şi un meci se poate reprograma o singură dată. Dacă la finalul unei faze competiţionale o echipă va avea meciuri restante echipa respectivă va pierde meciul cu 3-0. Meciurile de baraj şi de Cupa României nu se reprogramează. Echipa în cauză va pierde meciul cu 3-0. Dacă ambele echipe nu vor respecta condiţiile atunci ambele vor pierde meciul cu 3-0”, a spus Burleanu.

El a precizat că este optimist în privinţa următorului sezon şi că nu îşi doreşte ca LPF să pună federaţie în situaţia din sezonul recent încheiat. “Sunt un tip optimist, îmi doresc să nu repetăm greşelile şi nu mai dorim să fim în situaţia în care am fost. Mă uit cu foarte multă speranţă în ceea ce priveşte acest nou sezon competiţional şi ne dorim să nu mai fim puşi în aceeaşi situaţie de LPF atunci când vine vorba de stabilirea unor scenarii posibile cu care te poţi confrunta. De aceea şi această intervenţie de astăzi. Propunerea federaţiei a fost ca niciun meci să nu fie reprogramat. Varianta la care am ajuns, una mai bună, a fost să tragem linia la finalul fazei competiţionale. Dacă în următorul sezon competiţional ne ovm trezi într-o situaţie siimlară cu cea de acum avem prevedere regulamentară”, a adăugat preşedintele FRF.

Federaţia Română de Fotbal a explicat pe site-ul oficial principiile de desfăşurare a competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020/21, aprobate de CEx.:

“În situaţia în care unul sau mai mulţi jucători sau oficiali ai unui club sunt testaţi pozitiv pentru COVID-19, meciul se va desfăşura conform programării iniţiale dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii: Clubul poate înscrie în raportul de arbitraj cel puţin 13 jucători (din care cel puţin un portar)

Clubul poate prezenta cu cel puţin 6 ore înaintea orei de începere a jocului acordul DSP cu privire la faptul că echipa respectivă poate disputa jocul conform programării forului organizator. În cazul în care clubul în cauză nu poate îndeplini oricare dintre condiţiile acestea, jocul nu se va mai disputa, urmând ca partida să fie reprogramată. Meciul va fi reprogramat o singură dată, în prima dată disponibilă, dar nu mai devreme de 7 zile.

În situaţia în care la finalul primei faze a campionatului (sezonul regular pentru Liga 1 şi Liga 2 şi tur/retur pentru Liga 3), vor exista partide restante şi nu va mai fi nicio dată disponibilă, cluburile din cauza cărora nu s-au putut disputa jocurile restante vor pierde meciurile respective cu 0-3.

Dacă va exista situaţia în care vor exista jocuri ce nu s-au putut disputa deoarece ambele cluburi nu au îndeplinit oricare dintre condiţiile menţionate anterior, ambele echipe vor pierde jocul 0-3, fără a se adăuga vreun punct în clasament pentru cele două cluburi. Aceeaşi prevedere se va aplica şi la finalul Play-off-ului / Play-out-ului. Prin excepţie, partidele din Cupa României şi jocurile de baraj nu se pot reprograma”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.