Medalie de aur pentru un student al Universității Tehnice din Iaşi la o olimpiadă internațională online de matematică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 13.06.2021

COMUNICAT DE PRESA

Medalie de aur pentru un student al Universității Tehnice din Iaşi la o olimpiadă internațională online de matematică

GALERIE
echipa-Iasi1
  • echipa-Iasi1
- +

Un student al Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a obținut medalia de aur la concursul de matematică online „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students”, care a fost organizat de către International University for Humanities and Development din Ashgabat, Turkmenistan, alături de Ministerul Educației din aceeași țară.

Toremurad Gurbanov, de la Facultatea de Automatică și Calculatoare, a luat medalia de aur într-o competiție în care au fost înscriși alți 130 de participanți din 13 țări: Argentina, Belarus, Bulgaria, China, Coreea de Sud, Grecia, România, Rusia, Turcia, Turkmenistan, Ucraina, Uzbekistan și Vietnam.

„Concursul a constat în șase probleme care trebuiau rezolvate în patru ore. Rezultatul studentului de la Facultatea de Automatică și Calculatoare este remarcabil, luând în considerare participarea unor universități de prestigiu din cele 13 țări, şi se înscrie în seria de rezultate excepționale obținute anul acesta de către echipa de matematică a universității tehnice ieșene”, a declarat lect. univ. dr. Marcel Roman, directorul Departamentului de Matematică și Informatică de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași.

Toremurad Gurbanov este actualmente student masterand la Facultatea de Automatică și Calculatoare a TUIASI și a mai obținut, în noiembrie 2019, medalia de aur la concursul internațional de matematică pentru studenți - „International Student Team Competition in Mathematics”, desfășurat la University of Silesia din Katowice, Polonia. Competiția „The 3rd Open Mathematical Olympiad for University Students” a fost organizată de universitatea de profil din Turkmenistan în perioada 22-23 martie.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Lăsaţi selecţionerii în pace

Nicolae GRECU

Lăsaţi selecţionerii în pace

Din 2008 încoace, la naţională a fost o permanentă foşgăială browniană, o revoluţie permanentă troţkistă, din care n-a ieşit nimic bun.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (I)

Autorul reia seria de foiletoane dedicate amintirilor din copilărie. De data aceasta, mecanismul nostalgic este focalizat spre iniţierea în arta umilă a pescuitului cu undiţa.

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

pr. Constantin STURZU

Maica Siluana, aşa cum... ne-a cunoscut

O ştiam cu mult înainte de a o întâlni. În 1997, tânărul ieromonah Nichifor Horia, actualmente PS Nichifor Botoşăneanul, îmi încredinţa, spre lectură şi zidire, un manuscris. Era povestea unei convertiri, cu însemnări de jurnal, cu multe reflecţii şi zbateri existenţiale. În fapt, o adevărată spovedanie. Semna cu pseudonim nu pentru că nu avea puterea asumării unei mărturisiri publice, ci pentru că nu dorea să atragă atenţia asupra ei. În pofida discreţiei, avea să devină din ce în ce mai cunoscută.

Online în pandemie

Ciprian IFTIMOAEI

Online în pandemie

Statistici privind accesul populaţiei la tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor.

pulspulspuls

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Poveste de sară pentru micuţi, cu zâne blonde şi miliardari de la cumătrie

Ehehee, dragilor, oare cum să facem noi şi să dregem pe azi, uichend fiind, să nu vă plictisim sau încrunţim frunţile tot cu nărozii din politichii, ci doar cu mondenităţi locale şi vesele, dar nici să ne depărtăm prea tare de subjectul zilei, ăla pentru care mulţi nădragi tremură de vreo două zile pe la palatul cel roznovan, dar şi mai jos, spre sediul din Podu Roş (hop: iaca şi rima!)? 

Caricatura zilei

Răposat reclamant

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.