Medeea Marinescu, pe post de amantă, la Iaşi, într-o piesă montată de Beligan
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Medeea Marinescu, pe post de amantă, la Iaşi, într-o piesă montată de Beligan

GALERIE
Medeea Marinescu si Marius Manole, Fa-mi loc
  • Medeea Marinescu si Marius Manole, Fa-mi loc
- +

Incitanta poveste de dragoste se consumă într-un tren. Biletele, care costă 25 şi 50 lei funcţie de loc, s-au pus deja în vânzare.

Medeea Marinescu şi Marius Manole, doi dintre cei mai apreciaţi actori ai generaţiei tinere, vor fi pentru prima dată pe aceeaşi scenă la Iaşi. Pe 10 iunie, începând cu ora 20, la Casa de Cultură a Studenţilor ei vor oferi o reprezentaţie a spectacolului „Fă-mi loc!“. Textul („Fais-mois une place!“ - titlul original, n.r.) este scris de Anthony Michineau, talentat şi prolific autor de piese de teatru şi adaptări, de asemenea actor şi regizor francez din tânăra generaţie. Montarea îi aparţine maestrului Radu Beligan, premiera având loc în toamna anului trecut, la Godot Café-Teatru, în Capitală.

Pentru reprezentaţia de la Iaşi, biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Marilor Turnee Naţionale şi Internaţionale (din Str. Cloşca nr.8, Bl. C2, Sc.A) cu 50 de lei (locurile din stal şi din primul rând de la balcon) şi 25 de lei. Comedia „Fă-mi loc!“ este o producţie a Asociaţiei „INSPIRĂ“, ce spune povestea a doi tineri care se întâlnesc în ajunul Crăciunului, în cuşeta unui tren de noapte. Ea (Camilla) este o domnişoară singură, şarmantă, aventurieră, în timp ce el (Manuel) este un bărbat cu principii, pus în faţa unui eveniment neprevăzut, ce-i va da peste cap întreaga existenţă. Hazardul îi aduce împreună în ziua când el este părăsit de soţie, iar ea se învinovăţeşte pentru faptul că este amanta unui bărbat însurat. Aparent, cei doi nu au nimic în comun, dar caută să se înţeleagă, să se destăinuie, având nevoie să se vindece de singurătate. Aşadar, prin intermediul îndrăgiţilor şi talentaţilor actori Marius Manole şi Medeea Marinescu, publicul va fi, pe parcursul unei ore şi jumătate, martorul unei poveşti de iubire, cu umor şi duioşie, ce se petrece târziu în noapte. „Când eram mică, ţin minte că-mi plăcea tare mult un film, «Gară pentru doi». Am rămas cu nostalgia acelei poveşti pe care nu mi-o mai amintesc, de altfel, foarte bine, ştiu doar că era o poveste duioasă de dragoste. Povestea noastră nu se întâmplă într-o gară, ci în cuşeta unui tren de noapte...“, arată actriţa Medeea Marinescu. Spectatorii vor fi invitaţi, totodată, să reflecte fiecare asupra propriei existenţe, dincolo de orice convenienţă socială. „Fă-mi loc!“ constituie, de asemenea, un prilej de a-i descoperi pe Marius Manole şi Medeea Marinescu în ipostaza de parteneri de scenă. „Deşi sunt angajat la Teatrul Naţional din Bucureşti de vreo zece ani, cu Medeea Marinescu m-am întâlnit o singură dată pe scenă, tot îndrăgostiţi şi cam nebuni... Era o scenuţă de vreo 15 minute. N-am înţeles atunci prea multe despre ea... De fapt, nu ne-am întâlnit, deşi am jucat împreună. Acum, la spectacolul «Fă-mi loc!», am aflat mai multe... Un partener minunat, un camarad mai bine zis, rezistentă la stres, un om curat, cinstit şi bun. M-am molipsit puţin de inocenţa ei şi de felul ei de a aborda lucrurile în scenă. M-am mai curăţat şi m-am îndrăgostit în felul meu de ea, ca partener. Mi-e tare drag să o văd cum se înroşeşte pe bune în scenă sau cum îi ţâşnesc lacrimile sau cum râde cu gura până la urechi...“, mărturiseşte Marius Manole.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.