Media pe 2021: 400 de solicitări pe zi la Ambulanţa Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 17.09.2021

Media pe 2021: 400 de solicitări pe zi la Ambulanţa Iaşi

GALERIE
ambulanta, iasi
  • ambulanta, iasi
- +

Sirenele ambulanţelor ieşene, dar şi din toată ţara, au sunat ieri-dimineaţă de la ora 10.00 pentru a marca Ziua Naţională a Ambulanţei din România. Ieri s-au împlinit 115 ani de existenţă a Ambulanţei din România, 28 iulie fiind data la care în 1906 a apărut prima „Salvare” din Bucureşt

. „Aş vrea să îi felicit pe toţi cei care lucrează în cadrul serviciilor de ambulanţă şi, mai ales pe cei pe care îi reprezint, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Iaşi, pentru profesionalism, devotament, pentru zilele şi nopţile grele, pentru solicitările făcute pe ploaie, vânt, soare”, a declarat dr. Simona Ivaşcu, managerul SAJ Iaşi. Aceasta a mai precizat că, deşi suntem abia la jumătatea anului, numărul solicitărilor este într-o continuă creştere, ieri dimineaţă fiind înregistrată la dispecerat solicitarea cu numărul 81.720.

Din această cauză, echipajele medicale sunt suprasolicitate. „Eu zic că este o meserie frumoasă, unde chiar practici medicina, nu ai timp doar să completezi foi. Trebuie să faci ceva şi, în funcţie de ce faci în acel moment, în acele secunde, s-ar putea să depindă viaţa acelei persoane. Fie va trăi bine, fără nicio sechelă, fie va avea sau chiar, doamne-fereşte, va deceda. Presiunea aparţinătorilor este cumva justificată, pentru că este foarte greu atunci când vezi că mama, tata de lângă tine este într-o stare foarte, foarte gravă. Nu este uşor”, a completat dr. Ivaşcu. Această zi nu a putut fi sărbătorită public şi la nivel naţional din cauza pandemiei şi stării de alertă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Restauraţia fără rest

Pavel LUCESCU

Restauraţia fără rest

Uitându-te la ce se întâmplă zilele astea în politica românească începi să-ţi dai seama că acum un an am luat de fapt o mare ţeapă şi că premierul pe care şi l-a dorit şi l-a impus Iohannis, Florin Cîţu, nu e decât versiunea sintetică şi coafată a grindenilor, tudoşilor şi dăncilelor lui Dragnea pentru fraierii de „dreapta”.

Filmuletul zilei

opinii

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Ioan Alexandru TOFAN

Ce tot aveţi cu filosofia? (I)

Schimbările, câte sunt, par a fi făcute de un copil râzgăiat care, supărat pe ursuleţul lui, vrea să îl transforme în maşinuţă. Sunt mutate băncile, ca să fie în cerc şi nu în rând. Se dă cu var. Sunt înlocuite tablele. Iar se dă cu var. Power-point-ul este încurajat să devină un limbaj universal, aruncându-se în inactualitate însuşi fundamentul culturii noastre europene, care este cuvântul. Power-point-ul se proiectează pe un var strălucitor. Se schimbă ordinea rubricilor în diverse tabele. Concluziv, se mai dă o dată cu var.  

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

George PLEȘU

Muzica pe care o ascultăm, parte a identităţii noastre

Fără nici o îndoială, muzica pe care o ascultăm şi împărtăşim cu alţii este parte a individualităţii nostre, a identităţii personale, sociale şi culturale, inclusiv prin dorinţa de a ne integra, de a corespunde sau a ne diferenţia de majoritate. Departe de a fi doar distracţie sau o experienţă pur estetică, muzica este un limbaj în sine, care se dezvoltă continuu, odată cu omenirea.

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Grigore ILISEI

IN MEMORIAM: Existenţa unei făpturi mirabile în regatul frumuseţii nepieritoare

Viaţa Ecaterinei Ilisei, născută Şerbu, şi purtând din 1960 până la căsătoria din 22 noiembrie 1965 numele de Moldovan, cel a bunicilor materni, care o înfiaseră spre a o scăpa de anatema „originii nesănătoase”, stigmat al regimului comunist, a fost hărăzită de Dumnezeu să-şi rânduiască viaţa sub semnul frumuseţii. Fusese plămădită să fie chip al splendorii umane. 

pulspulspuls

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Idilă politică cu Iulică Răzgândică: ce surprize vom mai avea?

Una scurtă pe azi despre subiectul ultimelor zile din politichia locală: cel despre demisia anunţată dar nescrisă a conţilierului userist Iulică Răzgândică.

Caricatura zilei

Tramvaiul nou și-a început treaba

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.