Medic: SIAMEZELE au o singură inimă, nu se ia în calcul separarea
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Medic: SIAMEZELE au o singură inimă, nu se ia în calcul separarea

GALERIE
siameze
  • siameze
- +

Siamezele internate la Spitalul "Marie Curie" au o singură inimă şi ficat comun, sunt ţinute în viaţă de aparate, separarea lor nu este luată în calcul în acest moment, fiind cel mai grav caz pe care medicii din unitatea sanitară l-au văzut până acum, au spus reprezentanţii unităţii sanitare.

Cele două siameze născute la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa au fost transferate, marţi seară, la Spitalul "Marie Curie" din Bucureşti, iar după investigaţii s-a stabilit că nu poate fi luată în calcul, în prezent, separarea acestora, a declarat directorul medical Radu Spătaru.

"Este cel mai grav caz pe care l-am văzut vreodată, nu putem estima şansele de supravieţuire şi nici nu poate fi luată în calcul o intervenţie chirurgicală în acest moment", a spus directorul medical.

Şeful Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul "Marie Curie", dr. Cătălin Cîrstoveanu, a spus că la evaluarea micuţelor s-a constatat că starea acestora nu este tocmai bună, inimile fiind lipite, având practic o singură inimă, chiar dacă au vascularizaţie separată.

"Siamezele sunt internate în Terapie Intensivă neonatologie şi sunt ţinute în viaţă de aparate, intubate şi ventilate mecanic, în acelaşi incubator, fiind în stare stabilă", a precizat Cătălin Cîrstoveanu.

Evaluarea făcută de medicii din Spitalul "Marie Curie" a mai arătat că siamezele au un singur ficat şi intestine comune.

În ce priveşte separarea siamezelor, medicii au spus că se vor consulta cu chirurgi cardiovasculari şi cu specialişti care au mai avut astfel de cazuri, dar au subliniat că niciunde în lume nu se pune problema unei intervenţii chirurgicale programate într-o astfel de situaţie.

Aceştia au precizat că şansele de supravieţuire sunt mici, iar în prezent problema care se pune este de menţinere în viaţă a siamezelor, de evaluare corectă şi de găsire a unei căi de rezvolvare a situaţiei, în condiţiile unui cord comun, a unui ficat comun şi a unei vascularizaţii complexe şi modificate faţă de cea ce înseamnă anatomia normală.

Siamezele născute marţi, la Constanţa, sunt unite în zona toracelui şi abdomenului şi cântăresc împreună trei kilograme.

Directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Mihnea Avram, a declarat că, în noaptea de luni spre marţi, la unitatea medicală a venit o femeie de 24 de ani, din localitatea Valu lui Traian, însărcinată în 33-34 de săptămâni. La internare, medicii au crezut că tânăra avea o sarcină gemelară, însă în momentul operaţiei de cezariană au constatat că nou-născuţii erau uniţi în zona toracelui şi a abdomenului.

Mihnea Avram a menţionat că "în istoria recentă a Spitalului Judeţean Constanţa nu s-au înregistrat naşteri de siamezi".

Mama acestora, în vârstă de 24 de ani, mai are cinci copii. Starea sa de sănătate este bună, medicii spunând că sarcina acesteia nu a fost monitorizată, nefiind nici măcar în evidenţa medicului de familie.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Alexandru LĂZESCU

Despre importanţa îndoielii în ştiinţă şi falimentul calităţii în educaţie

Îndoiala şi spiritul critic nu mai sunt la modă. Un curent dominant în mass media şi pe reţelele sociale cultivă intoleranţa faţă de punctele de vedere care se abat de la cele considerate acceptabile, „corecte”, adesea, în mod ironic, „în numele ştiinţei”.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Liviu Suhar

Nichita DANILOV

Liviu Suhar

Senzaţia pe care o încearcă spectatorul privindu-i tablourile e una stranie. Cufundate într-o tăcere ce trece dincolo de cotidian, proiectându-şi umbra lăuntrică în spaţiul ancestral, obiectele par să comunice între ele într-un limbaj mut, prin intermediul ultrasunetelor transpuse într-o partitură muzicală. Tăcerea lor e înşelătoare.

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Dana ȚABREA

Raportul dintre public şi privat, din perspectivă feministă

Aparent, dacă e să-l avem în vedere pe Richard Rorty, distincţia dintre sferele publică şi privată sunt separate în măsura în care problemele care cad sub incidenţa fiecăreia dintre ele sunt diferite şi, desigur, întrebările adresate sunt altele. Cu privire la individul uman, cineva ar putea fi deopotrivă liberal şi ironist, ceea ce conduce la posibilitatea ca cele două sfere să nu prezinte o opoziţie ireconciliabilă. Dimpotrivă. Cele două sfere converg. Să luăm ca exemplu familia: prin definiţie familia presupune spaţiul privat şi discreţia, cu toate acestea familia este reglementată prin reguli şi norme care ţin de sfera publică.

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Michael ASTNER

O întâlnire nici măcar de gradul 7 şi o mică incursiune onomatologică

Acum trei ani, la început de martie - eram în drum spre Bucureşti (cu trenul) - m-am trezit cu un mesaj de la o persoană necunoscută, dar cu acelaşi nume de familie. Am avut o conversaţie ciudăţică pe messenger cu femeia în cauză, apoi am uitat de discuţie. 

pulspulspuls

Suferinţele discrete ale madamei

Suferinţele discrete ale madamei

Una mai molcuţă, de uichend, pe azi, dacă tot e sâmbătă şi e aşa frig afară. Şi ce ar putea fi mai moale şi mai pufos decât opera lirică, stimaţi telespectatori, şi mai ales graniţa penală a acesteia cu politichia mâloasă de Bahlui? 

Caricatura zilei

De 8 martie

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.