Medicamentul Euthyrox, importat prin ordin de ministru. Care vor fi prețurile
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Medicamentul Euthyrox, importat prin ordin de ministru. Care vor fi prețurile

GALERIE
Medicamentul Euthyrox
  • Medicamentul Euthyrox
- +

Mai multe cantităţi de Euthyrox urmează să fie distribuite în România prin import paralel, reducând astfel criza cu care se confruntă pacienţii care au nevoie de acest tratament.

În ţară au mai fost aduse prin aceeaşi modalitate şi cantităţi de Siofor (metformin). Ministrul Sănătăţii a semnat un ordin care a fost publicat şi în Monitorul Oficial şi care stabileşte preţurile pentru noile loturi de medicamente. Astfel, o cutie cu 30 de comprimate de Euthyrox 25 µg va costa 2,76 lei cu TVA, o cutie de Euthyrox 50 µg va costa 2,85 lei, iar pentru o cutie de 100 µg pacientul va plăti 4,01 lei.

În cazul Siofor, preţul pentru o cutie cu 4 blistere de câte 15 comprimate este de 11,88 lei. Importul paralel reprezintă modalitatea prin care un medicament care are autorizaţie de punere pe piaţă de la Agenţia Naţională a Medicamentului este introdus în ţară prin alte canale de distribuţie decât cele agreate de deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă.

Pentru import paralel este nevoie de un ordin din partea MS care să conţină aprobarea preţurilor pentru medicamente care pot fi comercializate în baza autorizaţiei de import paralel. Şi în 2020 au fost aduse prin import paralel 25.000 de cutii a 50 de comprimate de Euthyrox. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.